Onnistuimme!

Ville Vatanen – Valmentaja Marja Juntunen

Nimi: Ville Vatanen

Ennen: 105kg

Nyt: 81kg

Sparraaja: Marja Nissinaho

Olen laihduttanut elämäni aikana nyt neljä kertaa. Tämä viimeisin oli kilomääräisesti suurin urakka ja ensimmäistä kertaa elämässäni painoin viime talvena yli 100kg. Nolotti kun olin päästänyt itseni niin huonoon kuntoon ja viimeinen pisara oli kun lääkäri määräsi lisää verenpaine lääkkeitä ja lisäksi kolesteroli lääkkeet. Päätin että nyt pitää tulla muutos ja olin useamman kerran hammaslääkäriin mennessäni kulkenut Oulussa Laihduttamon (Cambridge) ohitse, en vain uskaltanut ensin mennä sisään kun hävetti myöntää että olen pullukka.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?   

Helppona ja motivoivana. Valmentajalta sai selkeät ohjeet ja hyvää sparrausta! Paino lähti alussa vauhdilla tippumaan enkä kokenut missään vaiheessa vaikeaksi ohjelmaa. Itselle oli alusta saakka selvää että nyt ei olla vain laihduttamassa vaan tekemässä elämäntapa remonttia ravinnon suhteen.

Jos olet laihdutttanu aikaisemmin, miten Cambridge laihdutus eroaa aikaisemmista?

Aiemmin olen laihduttanut itsenäisesti ilman isompia apuja. Tässä oli helpompi olla lipsumatta kun tiesi että punnitus on aina edessä ja numerot näyttää totuuden.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?

Kevyempi olo ja ulkomuoto sekä kaikista tärkeimpänä – olen voinut heittää kaikki lääkkeet pois. Verikokeissa kaikki kolesteroli arvot ja veren rasva arvot oli erittäin hyvät joten olen erittäin positiivisesti yllättynyt kuinka paljon terveellinen ruokavalio ja painon pudotus voikaan vaikuttaa.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?

Olen oppinut syömään joka aamu aamiaisen ja muutoinkin ruokailurytmi on säännöllisempi. Kasviksia ja salaattia syön huomattavasti enemmän kuin ennen. Liikuntasuoritukset on helpottuneet selvästi kun ei ole maha tiellä. Ainoana negatiivisena asiana voi ehkä mainita fyysisen voiman heikenneen kun väkisin myös lihasta on lähtenyt mutta sitä on mukavampi nyt alkaa rakentamaan takaisin kun läskit on lähteneet.

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain, jota et osannut odottaa?

Totaalinen lääkkeistä luopumisen mahdollisuus oli sellainen mitä en täysin osannut odottaa. Verenpaineet ja kolesteroli arvot pysyneet nyt hyvinä.

Voit kertoa myös vapaamuotoisesti omista laihdutuskokemuksistasi

Minä en ehkä ole se armollisin ihminen itselleni joten aika pilkulleen tein kaiken ohjeiden mukaan ja se toimi. Olen nyt huomannut että hyvä on olla välillä itselle armollinen ja olenkin antanut kerran viikossa itselleni luvan herkutella kohtuudella – mieli pysyy parempana. Näitä laihdutuskertoja on nyt kertynyt sen verran että tämä oli viimeinen ja nykyään käyn kahden viikon välein vaa’alla ja hälyrajana on 83kg. Se jos rikkoontuu niin välitön ykköstason paasto viikko että pääsee takaisin ruotuun.

Erittäin hyvää ja aurinkoista kevättä kaikille ja parempia aikoja!

Takaisin