FAQ

Usein Kysyttyä

Yleiset kysymykset


 • Aiheuttaako laihdutus säästöliekin?

  Uusien tutkimusten mukaan aineenvaihdunta hidastuu dieetin aikana jonkun verran, mutta se palautuu nopeasti takaisin normaalitasolle. Tämä niin kutsuttu säästöliekki on maksimissaan 250 kcal vuorokaudessa, joten se ei estä laihtumista eikä ”riko aineenvaihduntaasi”. Luonnollista on myös se, että pienempi keho kuluttaa vähemmän energiaa myös levossa.

 • Kuinka paljon ohjelma maksaa?

  One 2 one Dietin tuotteet yhdeksi viikoksi maksavat n.62-82 euroa riippuen siitä syötkö kolme vai neljä ateriaa päivässä. Tuotteiden lisäksi maksat myös valmennuksesta, jonka hinta vaihtelee 12-25 euroon ajankäytöstä riippuen. One 2 one Diettiin ei kuulu minkäänlaista jäsen- tai kuukausimaksua. Tarkista hinnat aina omalta Sparraajaltasi.

 • Lisääkö liikunta rasvan palamista?

  Liikunnan aikana ja sen jälkeen kuluu enemmän kaloreita kuin levossa. Säännöllisesti liikkuvan henkilön perusaineenvaihdunta on myös vilkkaampaa kuin vähemmän aktiivisen henkilön. Liikkuminen suojaa lihaksia. Liikunta tuo erityisesti laihdutuksen alussa mielekästä tekemistä ja pitää kehon ja mielen vireänä. Esim. päivittäinen kävely on eduksi varsinkin One 2 one Dietin aikan. Liikkumisen tarkoitus on kuitenkin ensisijaisesti fyysisten ominaisuuksien parantaminen, ei niinkään ylimääräisten kaloreiden polttaminen. Dietin aikana saadaan muutenkin tarpeeksi iso energiavaje.

 • Lähteekö lihakset kun laihduttaa?

  Kevyt liikunta laihdutuksen aikana suojaa liikuntaelimistöä hyvin. Pelko lihasten menettämisestä on turha. Lihasten suojaamiseksi One 2 one Dietin ateriankorvikkeissa on 41 % energiasta proteiinia ja lisäksi laihdutus ei ole pelkkää ENE-laihdutusta. Lihavuusleikkauksissa leikkaustekniikan valinta vaikuttaa lihaskatoon. Suomessa yleisimmin käytetyssä mahalaukun ohitusleikkauksessa lihaskato oli 21.2–36.3 % kokonaispainon laskusta.

 • Mihin perustuu ”0,5-1 kiloa viikossa” -suositus?

  Puolesta kilosta kiloon viikossa on turvallinen painonpudotusvauhti silloin kun laihdutetaan tavallisella ruoalla. Jos pudotus on nopeampaa, on todennäköisempää, ettei ravinnosta saada kaikkia tarvittavia vitamiineja, kivennäisaineita ja varsinkin proteiineja. One 2 one Dietin ateriankorvikkeet on koostettu siten, että voit huoletta pudottaa paljon suurempia kilomääriä viikossa täysin turvallisesti.

 • Miksi en laihdu?

  Tähän kysymykseen voi olla monta vastausta, koska laihtuminen on hyvin yksilöllistä. Mutta todennäköisesti syynä on, että syöt liikaa kaloreita. Vasta kun ruokavalio on kunnossa, alkaa liikunta edesauttamaan laihtumista. Jos et laihdu, kokeile One 2 one Diettiä ja laihdut varmasti!

 • Miksi en voi vain ostaa One 2 one Dietin ateriankorvikkeita?

  Tiedämme yli 30 vuoden kokemuksella, että laihduttaja tarvitsee tuotteen lisäksi myös jonkun, joka autaa arjen valinnoissa. Sen lisäksi toimivalta ohjelmalta vaaditaan suuri määrä tietoa. Kaiken tämän saat One 2 one Dietiltä. Se ei siis ole pelkkä ateriankorvike. Kun yhdistät kaikki tarvittavat kolme osaa ja sitoudut halusi avulla, saat takuulla toivomasi tulokset. Emme myy tuotettamme ilman asianmukaista valmennusta ja seurantaa. Myymme pelkän tuotteen vain silloin, kun käytät tuotettamme yksittäisten aterioiden korvaamiseen ilman painonpudotustoivetta.

 • Miten laihtua nopeasti?

  Nopea laihdutus on terveellistä ja motivoivaa. Kun laihdut nopeasti, kuntosasosi nousee samalla ja näin liikkumisesta tulee mukavampaa. Monesti kuulee tuskailtavan: ”miksi en laihdu” tai ”kuinka laihtua nopeasti?”. Vastaus on: ”et ainakaan vahingossa!” Lihominen on automaattista ja voi tapahtua huomaamatta, mutta laihtumiseen tarvitaan halua ja päätös ryhtyä laihduttamaan. Muutos on oleellinen sana laihtumisprosessissa. Kaiken lähtökohta on se, että halutaan muutosta ja ollaan valmiita työskentelemään sen eteen.

 • Mitä voin tehdä jos ummetus vaivaa?

  Noin kolme kymmenestä kärsii ummetuksesta One 2 one Dieitin ensimmäisen tason aikana. Korkeammilla tasoilla harvemmin. Ummetusta ennaltaehkäistään parhaiten nauttimalla tarpeeksi vettä tasaisesti päivän aikana tai nauttimalla yrttiteetä. Myös kevyt päivittäinen liikunta ja kuidun nauttiminen auttaa ehkäisemään ummetusta. Hoitoon voi käyttää reseptittömiä, mietoja laksatiiveja väliaikaisesti.

 • Onko jojoilu vaarallista?

  Tutkimusten mukaan painon vaihtelu ei sinänsä ole vaarallista. Ylipaino on itsessään suuri terveysriski, eikä epäonnistumisen pelko saa estää ylipainoisia laihduttamasta. Suurta painon vaihtelua on kuitenkin syytä välttää.

 • Onko laihdutus One 2 one Dietillä vaarallista terveydelle?

  Ylipaino itsessään on suuri terveysriski. Monen tutkijan mukaan tervettä ylipainoista ei edes ole. Ellei sairauksia ole jo puhjennut, on sen esiintyminen vain ajan kysymys. Tavallisimpia ylipainoon liittyviä sairauksia ovat 2-tyypin diabetes, sydän- ja verisuonitaudit, korkea verenpaine, liikuntaelimistön krooniset kireystilat sekä masennus. Jo 5-10 % painonpudotus tuo positiivisia muutoksia yllä mainittuihin tilanteisiin. Laihdutus ei ole terveysuhka vaan päinvastoin, se on satsaus terveyteen. One 2 one Diet on järkevä valinta. Vaikka laihduttaisit vain tasolla 1, olisi sekin fiksua. Laihdutus on tällä hetkellä ainut Suomen lääkäriseuran suosittelema tapa hoitaa ylipainoa. (Katso tästä Käypä Hoito -suositus ylipainoin hoitoon.)

 • Onko One 2 one Dietin tuotteiden käytölle esteitä?

  Kuka tahansa voi käyttää tuotettamme One 2 one Dietin taso-ohjelman mukaisesti. Sparraajasi valitsee sinulle sopivan laihdutustavan.

 • Onko rasvan sijainnilla elimistössä merkitystä?

  Rasvan sijoittumisella elimistössä on suuri merkitys terveydelle. Varsinkin keskivartaloalueelle sijoittuva rasva aiheuttaa usein sydänsairauksia. Tutkimusten mukaan sydäninfarktin ja diabeteksen riski näillä henkilöillä on 2-3 kertaa suurempi kuin normaalipainoisilla. Keskivartalorasva kuormittaa vatsaontelossa sisäelimiä ja aiheuttaa pahimmillaan esim. maksan rasvoittumista. Alavartaloon sijoittuva liikarasva ei ole terveydelle yhtä vaarallista, koska näille alueille rasva kerääntynyt lähinnä ihon alle.

 • Tulevatko nopeasti laihdutetut kilot aina takaisin?

  Nopea painonpudotus ei aiheuta nopeaa painon nousua sen kummemmin kuin hidaskaan laihdutus. Koko One 2 one Dietin idea on opettaa sinua valitsemaan ruokasi siten, että laihdutetut kilot pysyvät poissa loppuelämäsi ajan. Saat valmennuksessa vinkkejä fiksumpien valintojen tekemiseen. Jos pidät laihdutuksen tuomasta hyvästä olosta ja kivasta ulkonäöstä enemmän kuin lähtötilanteestasi, tulet todennäköisesti säilyttämään tulokset pitkään. Paino ei nouse itsestään. Se vaati aina toistuvasti nautittuja ylimääräisiä kaloreita.

 • Voiko laihdutus aiheuttaa hiustenlähtöä?

  Joillekin painon pudotus prosessi saattaa olla huomattava fyysinen stressi. Hiustenlähtöä on esiintynyt noin seitsemälle henkilölle tuhannesta. Yleensä näillä henkilöillä on irronnut tavallista enemmän hiuksia myös raskauden tai imetyksen yhteydessä. Hiusten irtoaminen ei siis varsinaisesti johdu One 2 one Dietin tuotteista, sillä mikä tahansa laihdutus tuo heille saman sivuvaikutuksen. Monelle, jolla hiuksia on irronnut jossain vaiheessa laihdutusta, on kasvanut entistä tuuheammat hiukset laihdutuksen jälkeen.

 • Voiko painonpudotus auttaa esim. korkeaan verenpaineeseen?

  Ylipainosta on aina paljon terveyshaittoja. Ylipainoisilla on kaksinkertainen riski sairastua korkeaan verenpaineeseen ja sen aiheuttamiin riskitekijöihin. Usein riittää, että painoa pudotetaan 5-10 %, jolloin riski pienenee ja monet saavat vähentää tai jopa lopettaa lääkityksensä. Näin käy myös monen muun sairauden kohdalla.

 • Voivatko diabeetikot laihduttaa One 2 one Dietillä?

  One 2 on Dietin taso 1 ei sovi 1-tyypin diabeetikoille, he voivat kuitenkin toteuttaa One 2 one Dietin muita tasoja. Muutenkin 1-tyypin diabeetikon kannattaa keskustella laihdutusohjelmalle ryhtymisestä lääkärinsä kanssa. 2-tyypin diabeetikko voi toteuttaa One 2 one Dietin konsultoituaan ensin lääkäriään.