FAQ

Usein Kysyttyä

Yleiset kysymykset


 • Aiheuttaako laihdutus säästöliekin?

  Uusien tutkimusten mukaan aineenvaihdunta hidastuu dieetin aikana jonkun verran, mutta se palautuu nopeasti takaisin normaalitasolle. Tämä niin kutsuttu säästöliekki on maksimissaan 250 kcal vuorokaudessa, joten se ei estä laihtumista eikä “riko aineenvaihduntaasi”. Luonnollista on myös se, että pienempi keho kuluttaa vähemmän energiaa myös levossa.

 • Kuinka paljon ohjelma maksaa?

  One 2 one Dietin tuotteet yhdeksi viikoksi maksavat n.62-82 euroa riippuen siitä syötkö kolme vai neljä ateriaa päivässä. Tuotteiden lisäksi maksat myös valmennuksesta, jonka hinta vaihtelee 12-25 euroon ajankäytöstä riippuen. One 2 one Diettiin ei kuulu minkäänlaista jäsen- tai kuukausimaksua. Tarkista hinnat aina omalta Sparraajaltasi.

 • Lisääkö liikunta rasvan palamista?

  Liikunnan aikana ja sen jälkeen kuluu enemmän kaloreita kuin levossa. Säännöllisesti liikkuvan henkilön perusaineenvaihdunta on myös vilkkaampaa kuin vähemmän aktiivisen henkilön. Liikkuminen suojaa lihaksia. Liikunta tuo erityisesti laihdutuksen alussa mielekästä tekemistä ja pitää kehon ja mielen vireänä. Esim. päivittäinen kävely on eduksi varsinkin One 2 one Dietin aikan. Liikkumisen tarkoitus on kuitenkin ensisijaisesti fyysisten ominaisuuksien parantaminen, ei niinkään ylimääräisten kaloreiden polttaminen. Dietin aikana saadaan muutenkin tarpeeksi iso energiavaje.

 • Lähteekö lihakset kun laihduttaa?

  Kevyt liikunta laihdutuksen aikana suojaa liikuntaelimistöä hyvin. Pelko lihasten menettämisestä on turha. Lihasten suojaamiseksi One 2 one Dietin ateriankorvikkeissa on 41 % energiasta proteiinia ja lisäksi laihdutus ei ole pelkkää ENE-laihdutusta. Lihavuusleikkauksissa leikkaustekniikan valinta vaikuttaa lihaskatoon. Suomessa yleisimmin käytetyssä mahalaukun ohitusleikkauksessa lihaskato oli 21.2–36.3 % kokonaispainon laskusta.

 • Mihin perustuu ”0,5-1 kiloa viikossa” -suositus?

  Puolesta kilosta kiloon viikossa on turvallinen painonpudotusvauhti silloin kun laihdutetaan tavallisella ruoalla. Jos pudotus on nopeampaa, on todennäköisempää, ettei ravinnosta saada kaikkia tarvittavia vitamiineja, kivennäisaineita ja varsinkin proteiineja. One 2 one Dietin ateriankorvikkeet on koostettu siten, että voit huoletta pudottaa paljon suurempia kilomääriä viikossa täysin turvallisesti.

 • Miksi en laihdu?

  Tähän kysymykseen voi olla monta vastausta, koska laihtuminen on hyvin yksilöllistä. Mutta todennäköisesti syynä on, että syöt liikaa kaloreita. Vasta kun ruokavalio on kunnossa, alkaa liikunta edesauttamaan laihtumista. Jos et laihdu, kokeile One 2 one Diettiä ja laihdut varmasti!

 • Miksi en voi vain ostaa One 2 one Dietin ateriankorvikkeita?

  Tiedämme yli 30 vuoden kokemuksella, että laihduttaja tarvitsee tuotteen lisäksi myös jonkun, joka autaa arjen valinnoissa. Sen lisäksi toimivalta ohjelmalta vaaditaan suuri määrä tietoa. Kaiken tämän saat One 2 one Dietiltä. Se ei siis ole pelkkä ateriankorvike. Kun yhdistät kaikki tarvittavat kolme osaa ja sitoudut halusi avulla, saat takuulla toivomasi tulokset. Emme myy tuotettamme ilman asianmukaista valmennusta ja seurantaa. Myymme pelkän tuotteen vain silloin, kun käytät tuotettamme yksittäisten aterioiden korvaamiseen ilman painonpudotustoivetta.

 • Miten laihtua nopeasti?

  Moni painonpudottaja pohtii, miten laihduttaa nopeasti ja onko nopea ja pysyvä laihdutus edes mahdollista? Me One 2 one Dietillä tiedämme, että oikein tehtynä nopea laihdutus voi olla terveellistä ja erittäin motivoivaa. Kaikki laihdutustavat eivät tietenkään sovi kaikille ja siksi Sparraajamme laativatkin jokaiselle laihduttajalleen henkilökohtaisen laihdutussuunnitelman, jota noudattamalla ja Sparraajan tuella kuljetaan kohti asetettuja tavoitteita.

  Oli laihtuminen sitten nopeaa tai hidasta, on laihdutusmatkan aloittaminen aina omasta päätöksestä kiinni. Kiloja voi kertyä huomaamatta, mutta laihtumiseen tarvitaan aina motivaatiota ja päätös ryhtyä laihduttamaan. Koko laihtumisprosessin lähtökohtana on halu muutokseen ja valmius työskennellä sen eteen. Niin laihtuminen nopeasti kuin hitaastikin vaatii omistautumista, itsekuria ja kovaa työtä. On hyvä tiedostaa, että urakka ei ole ohi laihtumisen jälkeen, vaan pysyviä tuloksia tavoittelevien on tärkeää oppia myös hallitsemaan uutta painoaan, ettei se pääse taas nousemaan.

  Laihdutusprosessin aikana on tärkeää hyväksyä ja opetella uudet elämäntavat, jotka pitävät painon poissa laihtumisen jälkeen. Jos painonhallintaa ei harjoitella laihdutuksen aikana, voivat kilot tulla helposti takaisin, oli laihdutus sitten tapahtunut nopeasti tai hitaammalla tahdilla. Riippuu pitkälti laihduttajasta ja persoonasta, millainen laihdutus kullekin sopii. Keskeistä ei niinkään ole se, millä tavalla painoa pudotetaan, vaan se, löytääkö laihduttaja sellaisen tavan syödä, jolla paino pysyy poissa myös painonpudotuksen jälkeen. One 2 one Dietillä uusia elämäntapoja opetellaan jo laihdutusmatkan aikana. Ohjelmamme sisältävät mm. kohtuullisten annoskokojen ja säännöllisen ateriarytmin opettelemista. Oikealla ruokavaliolla ja täsmävinkeillä voi kiloja siis karistaa nopeastikin. Miltä kuulostaisi, jos sinulla olisi jo viikon päästä pari kiloa kevyempi olo?

  Miten laihduttaa nopeasti? Laihduttamisen asiantuntija vastaa!

  Annika Rak
  Toimitusjohtaja
  1. Valitse nestemäinen aamiainen
   Raikkaalla smoothiella tai One 2 one Dietin pirtelöllä aamu lähtee käyntiin kevyesti mutta energisesti. One 2 one Dietin ateriankovikkeet ovat loistaviaa aamupalavaihtoehto laihduttajalle, joiden avulla saat kalorit kuriin ja pysyt kylläisenä lounaaseen asti. 
  2. Korvaa ateriat terveellisemmillä vaihtoehdoilla
   Keitot tai sopivasti kaloreita sisältävät pastat ovat hyviä vaihtoehtoja laihduttajan aterialle. One 2 one Dietin ateriankorvikkeista löydät maukkaat vaihtoehdot niin lounaalle kuin illalliselle. 
  3. Älä unohda välipaloja!
   Iltapäivä on usein se aika päivästä, kun vatsa alkaa kurnia. Proteiinipitoista välipalaa on fiksua pitää mukana niin töissä kuin muuallakin menossa. Proteiini auttaa pitämään ruokahalun kurissa ja pitää nälkää hyvin. 
  4. Syö kevyesti iltaisin
   Kevyt illallinen on avain onnistuneeseen painonpudotukseen. One 2 one Dietin ateriankorvikkeista löytyy keittoja, pastoja, puuroja, patukoita ja pirtelöitä, joista voit valita mieleisesi ateriavaihtoehdon.
  5. Kävele paljon
   Ruokavalion tarkkailun lisäksi kävely tekee hyvää, mutta raskaampaa liikuntaa ei laihdutusruokavalion lisäksi välttämättä tarvita. Usein käy niin, että kun haluamme laihtua, lisäämme treeniä ja vähennämme ruoan määrää. Tämä ei kuitenkaan ole paras tapa laihduttaa, sillä kalorit ja liikunta eivät ole oikeassa suhteessa.

  Haluan laihduttaa

  Jätä yhteystietosi, niin joku kokeneista valmentajistamme ottaa sinuun yhteyttä. Et sitoudu mihinkään, vaan voit tutustua valmentajaan ja hänen ehdottamaansa laihdutusohjelmaan kaikessa rauhassa. Olemme varmoja, että myös Sinä onnistut!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Onnistumistarinat

  Laihtuminen nopeasti One 2 one Dietin avulla

  Me tiedämme, miten laihtua nopeasti ja miten tuloksista saadaan pysyviä. Autamme sinua näkemään oman potentiaalisi ja nauttimaan uudesta energisestä olemuksestasi nopeammin kuin uskotkaan. Ylipaino on monen tekijän summa ja monta solmua täytyy avata, jotta ylipainosta päästään eroon lopullisesti. Sinä pystyt, jos vain haluat. Ohjelmamme sopivat kaikenikäisille ja -kokoisille ihmisille. Ylipaino on jokaiselle ihmiselle hiukan eri asioita tarkoittava käsite. Meillä on kokemusta niin ammattiurheilijoista kuin kotiäideistä. Lähtötasostasi riippumatta sinä olet oman elämäsi tärkein henkilö ja ansainnut tämän mahdollisuuden.

  One 2 one Dietin ohjelmat koostuvat kolmesta tärkeästä osasta: tuote, ohjelma ja valmennus. Tuotteella saadaan aikaan tarvittavan iso kalorivaje, ohjelmalla mahdollistetaan oppiminen ja valmennuksella varmistetaan osien tarpeeksi ahkera käyttö. Jokainen osa toimii myös ilman muita osia, mutta parhaan vastineen investoinnillesi saat yhdistämällä kaikki kolme. Meidän avullamme laihdut tehokkaasti, turvallisesti ja nopeasti.

 • Mitä voin tehdä jos ummetus vaivaa?

  Noin kolme kymmenestä kärsii ummetuksesta One 2 one Dieitin ensimmäisen tason aikana. Korkeammilla tasoilla harvemmin. Ummetusta ennaltaehkäistään parhaiten nauttimalla tarpeeksi vettä tasaisesti päivän aikana tai nauttimalla yrttiteetä. Myös kevyt päivittäinen liikunta ja kuidun nauttiminen auttaa ehkäisemään ummetusta. Hoitoon voi käyttää reseptittömiä, mietoja laksatiiveja väliaikaisesti.

 • Onko jojoilu vaarallista?

  Tutkimusten mukaan painon vaihtelu ei sinänsä ole vaarallista. Ylipaino on itsessään suuri terveysriski, eikä epäonnistumisen pelko saa estää ylipainoisia laihduttamasta. Suurta painon vaihtelua on kuitenkin syytä välttää.

 • Onko laihdutus One 2 one Dietillä vaarallista terveydelle?

  Ylipaino itsessään on suuri terveysriski. Monen tutkijan mukaan tervettä ylipainoista ei edes ole. Ellei sairauksia ole jo puhjennut, on sen esiintyminen vain ajan kysymys. Tavallisimpia ylipainoon liittyviä sairauksia ovat 2-tyypin diabetes, sydän- ja verisuonitaudit, korkea verenpaine, liikuntaelimistön krooniset kireystilat sekä masennus. Jo 5-10 % painonpudotus tuo positiivisia muutoksia yllä mainittuihin tilanteisiin. Laihdutus ei ole terveysuhka vaan päinvastoin, se on satsaus terveyteen. One 2 one Diet on järkevä valinta. Vaikka laihduttaisit vain tasolla 1, olisi sekin fiksua. Laihdutus on tällä hetkellä ainut Suomen lääkäriseuran suosittelema tapa hoitaa ylipainoa. (Katso tästä Käypä Hoito -suositus ylipainoin hoitoon.)

 • Onko One 2 one Dietin tuotteiden käytölle esteitä?

  Kuka tahansa voi käyttää tuotettamme One 2 one Dietin taso-ohjelman mukaisesti. Sparraajasi valitsee sinulle sopivan laihdutustavan.

 • Onko rasvan sijainnilla elimistössä merkitystä?

  Rasvan sijoittumisella elimistössä on suuri merkitys terveydelle. Varsinkin keskivartaloalueelle sijoittuva rasva aiheuttaa usein sydänsairauksia. Tutkimusten mukaan sydäninfarktin ja diabeteksen riski näillä henkilöillä on 2-3 kertaa suurempi kuin normaalipainoisilla. Keskivartalorasva kuormittaa vatsaontelossa sisäelimiä ja aiheuttaa pahimmillaan esim. maksan rasvoittumista. Alavartaloon sijoittuva liikarasva ei ole terveydelle yhtä vaarallista, koska näille alueille rasva kerääntynyt lähinnä ihon alle.

 • Tulevatko nopeasti laihdutetut kilot aina takaisin?

  Nopea painonpudotus ei aiheuta nopeaa painon nousua sen kummemmin kuin hidaskaan laihdutus. Koko One 2 one Dietin idea on opettaa sinua valitsemaan ruokasi siten, että laihdutetut kilot pysyvät poissa loppuelämäsi ajan. Saat valmennuksessa vinkkejä fiksumpien valintojen tekemiseen. Jos pidät laihdutuksen tuomasta hyvästä olosta ja kivasta ulkonäöstä enemmän kuin lähtötilanteestasi, tulet todennäköisesti säilyttämään tulokset pitkään. Paino ei nouse itsestään. Se vaati aina toistuvasti nautittuja ylimääräisiä kaloreita.

 • Voiko laihdutus aiheuttaa hiustenlähtöä?

  Joillekin painon pudotus prosessi saattaa olla huomattava fyysinen stressi. Hiustenlähtöä on esiintynyt noin seitsemälle henkilölle tuhannesta. Yleensä näillä henkilöillä on irronnut tavallista enemmän hiuksia myös raskauden tai imetyksen yhteydessä. Hiusten irtoaminen ei siis varsinaisesti johdu One 2 one Dietin tuotteista, sillä mikä tahansa laihdutus tuo heille saman sivuvaikutuksen. Monelle, jolla hiuksia on irronnut jossain vaiheessa laihdutusta, on kasvanut entistä tuuheammat hiukset laihdutuksen jälkeen.

 • Voiko painonpudotus auttaa esim. korkeaan verenpaineeseen?

  Ylipainosta on aina paljon terveyshaittoja. Ylipainoisilla on kaksinkertainen riski sairastua korkeaan verenpaineeseen ja sen aiheuttamiin riskitekijöihin. Usein riittää, että painoa pudotetaan 5-10 %, jolloin riski pienenee ja monet saavat vähentää tai jopa lopettaa lääkityksensä. Näin käy myös monen muun sairauden kohdalla.

 • Voivatko diabeetikot laihduttaa One 2 one Dietillä?

  One 2 on Dietin taso 1 ei sovi 1-tyypin diabeetikoille, he voivat kuitenkin toteuttaa One 2 one Dietin muita tasoja. Muutenkin 1-tyypin diabeetikon kannattaa keskustella laihdutusohjelmalle ryhtymisestä lääkärinsä kanssa. 2-tyypin diabeetikko voi toteuttaa One 2 one Dietin konsultoituaan ensin lääkäriään.