One 2 one Diet

Detox

One 2 on Diet Detox renar kroppen

Storstäda kroppen med detox! Syftet med en detoxkur är att påskynda kroppens egen avgiftning. Med hjälp av en detoxdiet kan du hjälpa kroppens inre organ som arbetar med att rensa ut slaggprodukter. När dina inre organ får lite semester, blir magen lugnare och du känner dig piggare. Kurens fokus ligger på maghälsa, men under fyra veckors fasta lär du också tappa några kilon. Perfekt om du vill komma i favoritjeansen på ett sätt som magen gillar.

Varför behövs en detoxkur?

 • Kroppens “avgiftningssystem” är lever, njurar och lungor. Organen rengör kroppen från kemikalier och gifter som vi får i oss. Om organen måste jobba på högvarv på grund av att du äter ohälsosamt kommer de inte att klara av att göra sig av med allt. Då lagras slaggämnen i kroppen istället. Långvarig stress och dålig sömn sätter också sina spår i kroppen.
 • Om du samlat på dig mycket slaggämnen tenderar du att bli förkyld lättare, ha huvudvärk oftare och känna dig mer lättirriterad.
 • En kropp som får i sig tillräckligt med näringsämnen klarar oftast av att ta hand om slaggämnena. Om din kost däremot innehåller mycket tillsatser och kemikalier kommer tarmens funktioner att försämras. En felaktig kost kan orsaka gaser och problem med magen, dessutom kan plack bildas vilket gör du kan få svårare att ta upp näring. Plack är restprodukter från föda och avföring som klistrat fast sig på tarmväggarna och blivit till små fickor.
 • Detoxkurer görs i första hand för att ta bort gifter och rena kroppens njurar och lever inifrån. Det är ett effektivt sätt att rensa ut slaggämnen och öka näringsupptaget i tarmen, vilket ger positiva bieffekter som viktminskning och mer energi. Genom att fasta på det här sättet ger du också kroppen möjlighet till välförtjänt återhämtning.

One 2 one Diet Detox

Ge din kropp en andningspaus, och gör en omstart med ny energi! Efter det fyra veckor långa programmet One 2 one Diet Detox kommer du att känna dig lättare och du kommer att orka bättre. Vartefter dina steg blir lättare kommer t ex löpträningen att gå bättre – och all annan träning också för den delen. Under kurens gång har du en egen coach som hjälper dig att lyckas!

Detoxkuren One 2 one Diet Detox består av högklassiga måltidsersättningar, som under en lång tid har utvecklats och genomgått kvalitetsförbättringsprocesser för att du ska kunna få i dig det mest väsentliga i kosten med minsta möjliga antal kalorier. Detox-programmet är en version av vårt Kortprogram, med detoxkuren skiljer sig från kortprogrammet främs i fråga om probioter och prebioter. Vi odlar fram en fantastisk bakterieflora i din mage samtidigt som vi hjälper din kropp att bli boostad av koncentrerad näring. Även tarmen går att träna! Du får noggranna anvisningar om vad, när och hur du ska äta olika livsmedel och du hittar dem i en vanlig matbutik. Målet med detox-programmet är samma som för kortprogrammet, att gå ner i vikt 5 kg under fyra veckor. Skillnaden är att en detoxdiet fokuserar mer på maghälsa. Detox är en typ av fasta som fungerar utmärkt som rengöringskur, kanske inför sommaren eller om du vill minska midjemåttet lite inför ett speciellt tillfälle.

Din coach gör upp en personlig plan

Coacherna för One 2 one Diet är utbildade proffs som handleder individuellt, med hänsyn till varierande förutsättningar och behov. För varje deltagare gör vi upp en personlig plan, som kan innehålla delar av flera olika program. Är du osäker på vilket program som passar dig? Ingen fara! Tillsammans med din Coach får du skapa en plan som passar just dig.

One 2 one Diet Detox i ett nötskal

 • Pågår: 4 veckor
 • Fokus: att må bra, speciellt maghälsa
 • 5 träffar med coachen
 • Rengöringskur för hela kroppen
 • Ger bra sömnkvalitet
 • Är uppiggande för både kropp och själ
 • Som sidoprodukt kan du gå ned ca 5 kg

Så här kan en detoxdiet se ut – vecka för vecka

 • Vecka 1

  Första veckan träffar du din coach och rivstartar din detoxkur. Du behöver varken fundera på att laga mat, planera inköp eller fixa andra förberedelser eftersom du under första veckan endast äter måltidsersättning. Den här veckan får du i dig ungefär 600 kalorier om dagen.

 • Vecka 2

  Andra veckan fortsätter du med måltidsersättning men nu får du också lägga till bär i kosten. Under den här veckan äter du cirka 700 kalorier dagligen. Din coach håller koll på att du nu börjar se de resultat som kan förväntas efter första veckan. Redan nu känner du troligen att du sover bättre än normalt och att du har en härlig känsla av kontroll över din kropp.

 • Vecka 3

  Tredje veckan märker du hur den dagliga måltidsersättningen underlättar din vardag och ger dig mer energi. Som tillägg till den kommer din Coach att ge dig tydliga instruktioner om hur du utökar kosten med grönsaker och proteinhaltiga livsmedel. Den här veckan får du i dig ungefär 900 kalorier om dagen. Nu inser du vad som var den egentliga orsaken till den trötthet du kände tidigare. Du känner dig mycket piggare än tidigare – och det märker även andra människor i din omgivning.

 • Vecka 4

  Fjärde och sista veckan får du i dig 1000 kalorier energi varje dag, den dagliga kosten består av tre måltidsersättningar och högklassig mat. När veckan har gått träffar du din Coach igen. Tillsammans går ni igenom vilken nytta du har haft av detoxdieten och vilka insikter som du har fått på vägen. Ni diskuterar resultatet och hur du kan behålla det resultat du har uppnått på ett enkelt sätt.

Vi lär dig behärska kosten i olika steg

Den som vill gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt behöver lära sig behärska sin kost. Vi lär dig konsten steg för steg. Stegsystemet används i alla våra program, för att du ska lära dig hitta lämpliga portionsstorlekar, känna igen kalorier och hantera känslor kopplade till ätande. När du lärt dig kontrollera din kost så kommer det att vara enkelt att gå ner i vikt.

Steg 1

Steg 1 passar dig som vill börja från ett rent bord. Du behöver inte fundera på matlagning, planering av inköp eller på annat sätt syssla med mat då du bara äter Cambridge-måltider. Du får en snabb start på din viktminskning. På Steg 1 Plus tillsätter du bär till din kost. Steg 1 är en så kallad VLCD (Very Low Calorie Diet), men det är bara en femtedel av Stegsystemet. På de övriga stegen minskar din vikt effektivt eftersom du äter betydligt mindre kalorier än vad du förbrukar. Steg 1 och 1+ innehåller ca 600-700 kilokalorier per dag.

Steg 2

På steg 2 äter du tre Cambridge-måltider, grönsaker och proteiner – totalt ca 800 kalorier per dag. Du tränar på att äta regelbundet, ta mindre portioner, göra hälsosamma val och variera din mat. Din coach ger dig övningar som hjälper dig att se på din kost på ett nytt sätt. Hen hjälper dig göra bra val och förklarar varför du tränar på just de valda delarna. Du får tips och idéer om hur du kan tillreda maten. Din coach hjälper dig förstå vad som händer i din kropp just nu.

Steg 3

På Steg 3 äter du ca 1000 kilokalorier energi per dag. Du har tre Cambridge-måltider som tryggar ditt näringsintag medan du ännu begränsar maten. Utöver det har du proteiner, kolhydrater och fetter av god kvalitet i din kost därför att du gör smarta matval. Dessutom dricker du 2,5 liter kalorifri vätska per dag. Du får dricka kaffe och te som normalt på alla steg. På Steg 3 övar du på din måltidsrytm, lagar smarta frukostar, sätter ihop måltider på rätt sätt och övar på att variera kosten.

Steg 4

På Steg 4 äter du ca 1200 kalorier jämnt fördelat över dagen. En del av kalorierna kommer från Cambridge-måltider som ger dig en bra mättnad. Resten av energin får du från måltiderna du sätter ihop enligt tallriksmodellen. Din coach hjälper dig att välja just de rätter som passar ditt liv och din vardag. När du inte behöver fundera allt för mycket på maten, behöver du inte känna stress över dina val. Du lär dig att ”späda ut” dina favoritrecept med grönsaker och du kommer troligtvis hitta nya favoriter. Att äta utan brådska är en njutning.

Steg 5

De flesta av oss går fortfarande ned i vikt på Steg 5, även om kaloriintaget nu är ca 1500. Du gör smarta matval, känner dig pigg, mätt och nöjd. Alla dagar innehåller också en Cambridge-måltid som tryggar ditt intag av väsentliga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler även de dagar då dina matval inte är så perfekta. Du tränar på kostcirkelns alla delar men sällanmat finns bara sporadiskt med i detta skede.

Steg 6

Du kommer att klara av att hålla din vikt bra redan efter att du gjort de lägre stegen, men under Steg 6 upprepar du ännu de saker som just du behöver öva på för att lyckas permanent. Vår målsättning är inte att göra ”felfria personer” utan det räcker med att du gör smartare val 80 procent av tiden. Du tränar ännu på att korrigera dina val så att din vikt hålls där du vill ha den. Du kan fortsätta med Steg 6 så länge du känner att du behöver stödet från din coach. Även efter att du avslutat Steg 6 kommer din coach att kalla in dig för ”årskontroller” – precis som hos tandläkaren. Målsättningen är att uppnå ett sunt och givande sätt att leva.

Jag vill banta

Lämna dina kontaktuppgifter så kommer en av våra erfarna coacher att kontakta dig, antingen via telefon eller e-post. Du förbinder dig inte till någonting i och med detta, du kan i lugn och ro bekanta dig med coachen och det program för viktnedgång som han eller hon föreslår. Vi hoppas att du väljer att hoppa på tåget och vi är säkra på att det blir en lyckad resa!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vi lyckades

Varför välja One 2 one Diet?

Vi vet hur du ska banta för att få hållbara resultat. Vi hjälper dig att inse din egen potential så att du kan njuta av ditt nya energiska jag snabbare än du kan tro. Övervikt orsakas av många olika faktorer, och det kan finnas flera knutar som behöver lösas upp innan du slipper din övervikt – en gång för alla. Du kommer att klara det, om du bara vill. Vårt program passar människor i alla åldrar och storlekar. Personer kan uppfatta begreppet övervikt på lite olika sätt. Vi har erfarenhet av allt från elitidrottare till hemmamammor. Oavsett utgångspunkt är du den viktigaste personen i ditt eget liv och du förtjänar den här möjligheten.

Programmet One 2 one Diet består av tre viktiga delar: produkt, program och coachning. Med hjälp av produkterna hålls kaloriintaget tillräckligt lågt, programmet möjliggör lärande och coachningen är ett stöd som försäkrar att övriga delar i programmet används tillräckligt flitigt. Varje del fungerar visserligen fristående, men vill du få bästa möjliga resultat för din investering ska du kombinera alla tre. Vi hjälper dig att banta effektivt, tryggt och snabbt.