Kevyt grillattu Quorn salaatti

Grillatut salaatit ovat todella suosittuja Californiassa, jossa ne usein maustetaan mesquite jauheella. Jauhe on peräisin palkokasvista, jota kasvaa Meksikon ja Usan lounaisosien aavikoilla. Mesquite on hyvä mineraalien lähde ja antaa selvästi erottuvan savuisen maun grillatulle ruoalle. Ripottele hieman Quorn fileiden päälle ennen paistamista.

Koko satsi (2 annosta): 220 kcal

Aika25 min

275 g maustamattomia Quorn fileitä (lihan korvike) tai paloja
160 g parsaa paloiteltuna
200 g kesäkurpitsaa, viipaloituna pituussuunnassa
1 vihreä paprika kuutioituna
6 kevätsipulia pilkottuna
100 g rucolan lehtiä
100 g babypinaatin lehtiä
3 rkl öljytöntä vinegrettekastiketta
½ limen mehu
Pari pisaraa balsamiviinietikkaa
3 rkl pilkottua tuoretta korianteria
jauhettua mustapippuria

1

Esilämmitä grillipannu tai suuri muurinpohjapannu. On tärkeää, että pannu on todella kuuma ennen kuin aloitat paistamisen.

2

Laita Quorn fileet kuumalle pannulle ja paista n. 8-10 minuuttia käännellen usein. Ne saavat olla hieman hiiltyneitä, mutta eivät palaneita.

3

Sillä aikaa kun Quornit paistuvat, lisää pannulle kasvikset ja paista 6-7 minuuttia kunnes ne ovat pehmeitä. Kun kasvikset ovat valmiita, ota ne pois pannulta ja pidä lämpimänä.

4

Sekoita rucola ja pinaatti keskenään ja lisää joukkoon 1 rkl kastiketta. Jaa kahdelle lautaselle.

5

Asettele Quorn ja kasvikset jäljellä olevan kastikkeen kanssa rucola-pinaattipedille. Ripottele limemehu, vähän balsamiviinietikkaa, korianteri ja mustapippuri annoksen päälle. Tarjoile lämpimänä!

Ingredients

 275 g maustamattomia Quorn fileitä (lihan korvike) tai paloja
 160 g parsaa paloiteltuna
 200 g kesäkurpitsaa, viipaloituna pituussuunnassa
 1 vihreä paprika kuutioituna
 6 kevätsipulia pilkottuna
 100 g rucolan lehtiä
 100 g babypinaatin lehtiä
 3 rkl öljytöntä vinegrettekastiketta
 ½ limen mehu
 Pari pisaraa balsamiviinietikkaa
 3 rkl pilkottua tuoretta korianteria
 jauhettua mustapippuria

Directions

1

Esilämmitä grillipannu tai suuri muurinpohjapannu. On tärkeää, että pannu on todella kuuma ennen kuin aloitat paistamisen.

2

Laita Quorn fileet kuumalle pannulle ja paista n. 8-10 minuuttia käännellen usein. Ne saavat olla hieman hiiltyneitä, mutta eivät palaneita.

3

Sillä aikaa kun Quornit paistuvat, lisää pannulle kasvikset ja paista 6-7 minuuttia kunnes ne ovat pehmeitä. Kun kasvikset ovat valmiita, ota ne pois pannulta ja pidä lämpimänä.

4

Sekoita rucola ja pinaatti keskenään ja lisää joukkoon 1 rkl kastiketta. Jaa kahdelle lautaselle.

5

Asettele Quorn ja kasvikset jäljellä olevan kastikkeen kanssa rucola-pinaattipedille. Ripottele limemehu, vähän balsamiviinietikkaa, korianteri ja mustapippuri annoksen päälle. Tarjoile lämpimänä!

Kevyt grillattu Quorn salaatti