Onnistuimme!

Carola Arjatsalo

Nimi: Carola Arjatsalo

Ennen: 112kg

Nyt: 81kg

Sparraaja: Eveliina Bah

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?

Vaikka olin jo pitkään tiedostanut että paino oli noussut, en siitä huolimatta ”uskaltanut” mennä vaa’alle. Aikaa kului kunnes vihdoin rohkaisin itseäni ja astuin puntarille. Kilomäärä kauhistutti! Jo pitkään olin ollut tyytymätön omaan kehooni, ulkonäkööni ja vointiini. Tätä ajatusta mielessäni pyöriteltyäni, oli aika varata aika valmentajalle.

Cambridge laihdutuksen koin helppona. Ohjelmat on suunniteltuja, motivoivia, loogisia, eikä tarvitse laskea ja säätää. Nopeat tulokset toivat motivaatiota vielä enemmän. Enpä olisi uskonut alussa kuinka hyvin jaksoin. Ihana tunne ja iso yllätys kun kiloja tippui hyvään tahtiin.

Cambridgessä parasta on henkilökohtaisen valmentajan tuki, joka on koko ajan mukana, kuuntelee ja sparraa. Valmentajaa ei pysty huijaamaan niin kuin vaikkapa nettivalmennuksia. Valmentajan avulla olen saanut monta oivallusta ja ahaa-elämystä omaan (syömis)käyttäytymiseen.

Laihdutuksesta on ollut paljon hyötyä ja muutokset ovat mahtavia jokaisella osa-alueella. Jaksan nyt paljon paremmin ja koen itseni energiseksi. Unenlaatu on parantunut huomattavasti. Ja tottakai oma olotila on ihanan kevyt.

Nykyään jaksan touhuta lastenlasten kanssa, touhuta ja leikkiä heidän kanssa lattialla. Sieltä ylös nouseminen ja liikkuminen ei vaadi enää samaa ponnistusta kuin aikaisemmin. Oma entinen kömpelyys on hävinnyt ja on ihanan helppoa liikkua luonnossa. Vaeltaa metsissä ja kiivetä kallioille. 

Vaatekaupoissa käyminen on nykyään myös mukavaa. Enää ei tarvitse miettiä mihin ostoksille menisi ja on ihana tunne hankkia muunkin värisiä kuin mustia vaatteita.

Nautin kovasti kevyestä olosta ja muuttuneesta ulkonäöstä mutta kyllä terveyden kannalta tekemäni iso muutos myös palkitsee. Olenkin päässyt eroon kolesterolilääkityksestä. Unenlaatu on parantunut myös huomattavasti. Nukun nykyään paremmin, unenlaatu on hyvää ja vähemmänkin unta riittää.

Laihdutuksen jälkeen olen oppinut erottelemaan arki-ja juhlasyömisen. Arkirutiineihin kuuluu nykyään säännöllinen syöminen, oikeaa itsetehtyä kotiruokaa. Enää siihen ei kuulu jokapäiväistä herkuttelua. Nyt jaksan ja viitsin lähteä arkisin liikkumaan ja yhteinen tanssiharrastus mieheni kanssa on aloitettu taas uudestaan. Ja miehenikin sanoo että enää en puuskuta muutaman tanssiaskeleen jälkeen 🙂 On mahtavaa nauttia liikunnasta kun en koe itseäni enää kömpelöksi.

Nykyään nautin ruuasta paljon enemmän. Tavallinen ruoka maistuu hyvältä ja nautin siitä. Voi kuinka hyvältä ihan tavallinen ruisleipä maistuu. Ja puolukat! Ehdottomasti uusi lempimarjani.

Jääkaappi on meillä nykyään täynnä kasviksia ja vihanneksia ja kaupassa käydessä ne sujahtavat ostoskoriin automaattisesti. Ja niitä juuri tekeekin mieli.

Kaikenkaikkiaan olen tehnyt itselleni ison palveluksen jota en tule katumaan. Nautin uudesta minästäni ja se näkyy ulospäin ja tuntuu hyvältä. Nyt on aika painonhallinnalle.

Takaisin