Onnistuimme!

Anya Siddiqi

Nimi: Anya Siddiqi

Ennen: 111kg

Nyt: 78kg

Sparraaja: Eveliina Bah

Kun täytin 50-vuotta, järjestin isot juhlat joissa monet ystäväni ottivat valokuvia ja videoita minusta. Juhlien jälkeen katselin kuvia ja videoita ja kauhistuin kuinka isoksi olinkaan muuttunut. Kuvia oli paljon ja joka suunnasta otettuja, joten totuus tuli niin hyvin esille. Samoihin aikoihin kävin 50-vuotis terveystarkastuksessa jossa sain ystävällisen varoituksen, että veriarvot ovat koholla ja mahdollisuus saada sukurasitteena oleva diabetes, on lähellä. Ja kaiken päälle minulla todettiin vielä hyvin kivulias nivelreuma. Se oli viimeinen pisara. Päätin tehdä kaikkeni hoitaakseni terveyttäni ja keventääkseni nivelten kuormitusta.

Aloin etsimään itselleni sopivaa valmentajaa, mieluiten jostain kotini läheltä. Eveliina oli minua lähin valmentaja ja vaikka meidän elämäntilanteet olivat hyvin erilaiset, luin hänen tarinansa joka antoi minulle rohkeutta varata hänelle tapaaminen. Tätä päätöstä ei ole kyllä ikinä syytä katua.

Cambridge laihdutuksen koen hyvin selkeäksi ja valmentajan kautta tuetuksi. Matkan varrella ei jää yksin. Ei välttämättä aina ole ollut helppoa seurata ohjeita, mutta selkeys on kuitenkin aina vienyt minut kohti tavoitettani.

Olen joskus aikaisemmin laihduttanut Painonvartijoissa, ja vaikka siinäkin oli säännöllisiä tapaamisia, puuttui siitä kuitenkin henkilökohtainen tuki ja apu joka on lähellä. Saan jokaisella tapaamisella ajankohtaista tietoa, ideoita ja apua omassa laihdutuksessani. En olisi päässyt näin pitkälle ilman valmentajan tukea, kannustusta ja pientä lempeää moitetta 🙂

Laihdutuksesta on ollut niin paljon hyötyä ja apuja monilla elämän alueilla. Kilojen tippumisen myötä olen alkanut nauttimaan liikunnasta enemmän kuin koskaan ennen. Haluan liikkua ja nautin siitä niin paljon.

Iso asia minulle on myös itsevarmuuden kasvaminen. Enää en halua piiloutua eikä minun tarvitse hävetä tai pyytää anteeksi isoa kokoani. Itsevarmuuden kasvamisesta onkin seurannut paljon yllättäviä ja iloisia asioita. Nyt en kanna mukanani enää niin isoa henkistä ja fyysistä taakkaa mikä näkyy ulospäin.

Nyt olen rohkea ja vahva. Muutokseen olen käyttänyt paljon aikaa, mutta muutokset ovat varmasti pysyviä. Ilman valmentajani Eveliinan apua en olisi päässyt näin pitkälle. Hän on osannut kysyä juuri oikeanlaiset kysymykset, rohkaista kun en ole edistynyt, sekä auttanut minua olemaan rehellinen itseni sekä hänen kanssaan koko matkan ajan.

Minä onnistuin!

Takaisin