VALMISTUS 20 MIN.
Halloumisalaatti
(405 kcal)
Kevyttä vai täynnä kaloreita?

Raaka-aineet
70 g halloumijuusto (220 kcal)
1tl / 5 g rypsiöljy (45 kcal)
20 g salaatti (3 kcal)
20 g suippopaprika (5 kcal)
100 g kirsikkatomaatti (22 kcal)
20 g viinirypäle (15 kcal)
1rkl salaattisiemenet (61 kcal)
1rkl kuivatut karpalot (34 kcal)
Valmistusohje
- Pilko Halloumijuusto kuutioiksi ja paista pannulla öljyssä tai grillaa.
- Pilko kasvikset.
- Lisää salaatti ja muut vihannekset lautaselle ja laita päälle halloumijuusto sekä siemenet ja karpalot.
Tuleeko masu täydeksi vai lompakko tyhjäksi valmis-salaatista?

Kevyt vai Tuhti Salaatti – Kalorit Yllättävät!
Salaatti mielletään usein kevyeksi ja terveelliseksi vaihtoehdoksi, mutta kaikki salaatit eivät ole syntyneet yhtä kevyiksi. Verrataanpa kahta versiota:
Vähäkalorinen salaatti:
- Salaattipohja (jäävuorisalaatti, kurkku, tomaatti)
- Porkkanaraaste
- Kevyt vinaigrette (öljyä säästeliäästi, etikkaa, sitruunamehua)
Runsaskalorinen salaatti:
- Salaattipohja (rucola, jäävuorisalaatti, pinaatti)
- Paahdettuja siemeniä ja pähkinöitä
- Avokadoa ja fetaa
- Kermaisempi kastike (esim. Caesar tai majoneesipohjainen)
- Krutongit tai paahdettua leipää
Ensimmäinen salaatti pysyy kevyenä ja raikkaana, mutta jälkimmäinen saattaa kalorimäärältään lähennellä jopa hampurilaista! Erityisesti siemenet, öljypohjaiset kastikkeet ja juustot tuovat nopeasti lisäenergiaa.
Vaikka kaloripitoisempi salaatti voi olla ravitsevampi ja pitää kylläisenä pidempään, kevyempi versio voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluaa syödä ison annoksen ilman suurta energiamäärää. Valinta riippuu tavoitteista – syötkö kevyesti vai tankkaatko energiaa?
Lopulta salaatin terveellisyys ei ole pelkkä kalorikysymys, vaan myös ravinteiden monipuolisuudesta kiinni!