Onnistuimme!

Violetta Chornobil

Nimi: Violetta Chornobil

Ennen: 102kg

Nyt: 72kg

Sparraaja:

Miehet aina tykkäsivät minusta. En ole koskaan ollut kovin laiha, mutta olin hyvämuotoinen, viehättävä nainen. Esikoisen synnytyksen jälkeen olin lihonut aika paljon. Minä kokeilin erilaisia dieettejä, olin melkein syömättä ja hoikistuinkin. Olin yksinhuoltaja omalle tytölle, jouduin tekemään paljon töitä. Olin aika sosiaalinen ja aktiivinen ihminen. Oli ehkä vähän “pakko” näyttää hyvältä koska olin sinkku.

Viisi vuotta sitten minun elämä muuttui totaalisesti: Menin naimisiin ja muutin asumaan tänne Suomeen. Yksinäisyys, tylsyys, pelko, kulttuuriero, pitkä suomen kaamos. Minä söin hyvän makuisia suomalaisia makkaroita ja pullia. Siis sopeutuminen uuteen ympäristöön ei ollut helppo juttu. Ja miksi pitää näyttää hyvältä, kun on jo mies kainalossa??

Kaksi ja puoli vuotta sitten syntyi minun toinen lapsi ja lihoin vielä enemmän. Koko raskaus aikana kärsin raskausdiabeteksesta ja lääkäri varoitti, että jos en elä terveellisesti, on riski saada diabetes. Olin liian iso ja päivä päivältä tuli huonompi kunto. Kilometrin matkaa oli jo kovaa homma. Lapsen hoitaminen oli haastavaa, en jaksanut liikkua paljon. Mutta kaikista pahin oli se, että minä en ollut minä enää. Minusta tuli huonokuntoinen, ujo, epävarma, syrjäytynyt ja masentunut ihminen. Minä en meikannut, eikä ostanut itselle uusia vaatteita, jos ei ollut pakko. En halunnut käydä missään. Mieheni kanssa halusimme erotta.

Silloin kuin minä kuulin Cambridgesta ensimmäinen kertaa, innostuin paljon, koska ihmiset, jotka onnistuivat Ohjelman avulla, olivat tuttuja Näin omiin silmin, että homma toimii. Tutkin asia netissä ja päätin aloittaa dieetin. Minä sanoin itselle: “jos he onnistuivat, miksi minä en pysty?”

Ensimmäinen kertaa tavattiin valmentajan kanssa viime lokakuussa. Oli kova tavoite – haluaisin sulattaa 30kg. En voi sanoa, että on ollut helppoa. Mies oli ihan täysin sitä mieltä, että ei tästä tulee mitään, vain rahaa menee hukkaan. Välillä halusin lopettaa, välillä itkin, että en saanut suklaata. Mulla oli vaihtoehto-nauttia suklaasta tai nauttia oman peilin kuvasta. Kilot rupesi tippumaan ja motivaatio kasvoi. Tässä hommassa on tärkeä saada ihminen, joka uskoo ja kannusta sinua ja keneltä voi kysyä vinkkejä ja kertoa omasta fiiliksestä. Minulle sen ihminen oli valmentajani Jaana. Hän teki enemmän kuin paljon. Kiitos Jaanalle kärsivällisyydestä ja ymmärtäväisyydestä. Sinä uskoit minuun.

Kohta on kesä ja minä voin hyvin! Minusta taas tuli minä – nätti ja tyylikäs nuori nainen. Minä tykkään lenkkeilystä ja terveellisen ruoan laittamisesta. Minä käytän paljon enemmän aikaa lasten kanssa. Harrastan teatteria, olen taas sosiaalinen ja aktiivinen. Ainoa miinus tässä on se, että mieheni on taas mustasukkainen. Ei ole väliä paljonko sinä painat – kaikista tärkein on se, mikä juuri sinulle tuntu sopivalta ja hyvältä. Minä onnistuin, ja sinäkin pystyt.

 Haluat olla onnellinen -ole onnellinen. (K.Prutkov)

Takaisin