Onnistuimme!

Vesa Siren

Nimi: Vesa Siren

Ennen: 97kg

Nyt: 77kg

Sparraaja: Marja Nissinaho

Laihduttaminen tuli minulle ajankohtaiseksi kakkostyypin diabeteksen myötä. Diabeteksen totemiasen jälkeen oli pakko lopettaa sokerin nauttiminen mikä merkitsi juomien vaihtumista light versioihin ja karkin popsimisen lopettamista. Näillä toimenpiteillä laihduin reilusti yli 5 kg. Työpaikkalääkärini ilmoitti, että tilanne ei tule pysymään vakaana jos pysyn painossani. Tilanne tulee vain huononemaan ja lopulta on siirryttävä pillereistä insuliinipiikkiin.

Työpaikkalääkärini myöskin motivoi minua ja suositteli Cambridge menetelmää. Ajattelin että just joo taas yksi rahat pois ihmepatukka. Patukan hinta alkuun “tökki”, eikä se että jokaisesta motivointikäynnästä pitää maksaa tuntunut kovin kivalta. Työpaikkalääkärini osasi kuitenkin argumentoida kantansa hyvin. Työni on liikkuvaa; ajan työkseni ympäri PK-seutua asiakkaiden luokse tekemään työtehtäväni. Olen hyvin harvoin lounasaikaan samassa paikassa viikon eri päivinä. Käytännössä ruokailuni tapahtui erilaisissa lounaspaikoissa. Näissä paikoissa saattaa helpostikin kulua rahaa enemmän kuin patukan hinta, varsinkin jos on Helsingin keskustassa. Lisäksi kotiin ei tarvitse ostaa niin paljon kun jää kaikki (eines)välipalat pois, ja tarvitseehan motivaattorinkin maksaa laskut.

Kesäloman aikana päätös laihduttamisesta syntyi ja tilasin ajan ruoholahteen. Päätimme valmentajan kanssa että yhden aterian korvaaminen Cambridge tuotteilla, patukalla tai juomalla olisi minulle sopivin vaihtoehto.

Alku oli hankalaa. En millään pystynyt tavoite syömisessä eli aamupalassa, lounaspatukassa, normaalissa illallisessa ja iltapalassa. Aamupalan ja lounaan välissä söin välipalan, jotta verensokeri ei tippunut liian alas. Cambridge patukka alkoi pitämään nälkää, kun aloin juomaan nestettä patukan syömisen yhteydessä. 
Juomistavoite 2 litraa/vrk vettä on ollut itselleni haastavaa saada täyttymään.

Pikku hiljaa keho tottui uusiin ruokamääriin ja pystyin poistamaan ohjelman ulkopuolisen syömisen. Myöhemmin pystyin myös pienentämään illallisen määrää eikä iltapala aikaan ole edes ollut nälkä. Patukat olen järjestellyt sillä lailla että maut vaihtuvat niin että ei ole kahta samaa peräkkäin.

Jo viiden kilon painonpudotuksen paikkeilla huomasin, että voin pudottaa sokerilääkitystä ja pikkuhiljaa pystyin lopettamaan sen kokonaan. Ruokavalion muutoksen turvin olen myös voinut lopettaa kolestrolilääkityksen kokonaan. Ruokavalioni pääainekset koostuvat kalasta, kanasta, perunasta ja ruisleivästä.

Laihduttamisjakson n. -7 kg paikkeille ajoittui myös työpaikkani vuosittaistarkistus, jolloin otettiin verkokeet ja mitattiin verenpaine. Verenpaine oli mittauksessa erittäin alhainen ja kaikki tärkeä verikoearvot olivat normaaleissa rajoissa.

Verenpainelääkitystä en ole pystynyt kokonaan lopettamaan, vähentämään kylläkin. Noin -9 kg paikkeilla suoritettiin verikokeet uudestaan ja kaikki arvot olivat edelleen sallituissa rajoissa. -10 kg:n paikkeilla suoritettu D -vitamiinikoe näytti liian alhaista arvoa. Siksi olenkin aloittanut monivitamiinipillerivalmisteen syömisen.

Aikaa kymmenen kilon laihduttamiseen yhdellä patukalla päivässä, ateriakurilla, käytännössä pelkällä työpaikkaliikunnalla kului reilut 3kk.”

Vesa on hallinnut painoaan jo vuodesta 2015, jolloin yhteensä tiputetut kilot olivat 15 kg ja nyt viimeiset vuodet vuodesta 2018 on yhteiskilot olleet -20 kg

Takaisin