Onnistuimme!

Väinö Sivula

Nimi: Väinö Sivula

Ennen: 129kg

Nyt: 110kg

Sparraaja: Hilkka Sarapisto

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?

Yleinen uupumus ja uniapnea, jolle en saanut hoitovastetta. Kun säännöllinen ruokarytmi puuttui,  söin usein illalla raskaan aterian juuri ennen nukkumaan menoa. Siitä seurasi paha närästys, joka herätti öisin ja oli tuskallinen.

Olin koko ajan väsynyt ja arki sujui huonosti. Olin myös tyytymätön omaan ulkonäkööni.

Minulta kiellettiin autolla ajo pahan väsymyksen takia. Koska nukahtelin herkästi, olisin voinut olla vaaraksi itselle ja muille.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?

Oli todella helppoa aloittaa, kun kaikki oli valmiina. Hyvä suunnitelma ja valmentajan tuki tsemppasi ja tulosta alkoi tulla nopeasti, joka motivoi entisestään jatkamaan.

Jos olet laihdutttanu aikaisemmin, miten Cambridge mielestäsi eroaa aikaisemmista laihdutuksista?

Olen oppinut tiedostamaan ruuan ravintoaineiden merkityksen, miten paljon kussakin ruuassa on kaloreita, ja siten oppinut tekemään parempia valintoja.

Aikaisemmat ohjelmat olivat työläitä ja kalliita (esim keto-ohjelma).

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?

Yleinen vireystila ja unen laatu ovat parantuneet ja olen saanut avun uniapneaan. Koska uniapnean hoitolaitteilla on pitkät jonotusajat ja on paljon uniapneasta kärsiviä ihmisiä, painon pudotus voisi auttaa heitäkin.

Kuuri on opettanut minua syömään säännöllisesti ja kun illalla syön kevyesti, närästys on hävinnyt kokonaan.

Kuurin tehokkuus on ollut positiivinen yllätys.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?

Olen aktiivisempi ja virkeämpi, energiaa riittää, jaksan leikkiä lasten kanssa ja liikunnan ilo on löytynyt uudelleen. Painonpudotus jatkuu edelleen.

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain yllättävää, eli jotain, jota et osannut odottaa?

Laihdutuksen aikana olen ihmetellyt miten helppoa tämä on ollut ja miten helppoa on ollut omaksua uusia ruokailutottumuksia. Epäilin, että tämä tulisi olemaan paljon rankempaa, mutta ei ollut. En ikinä osannut uskoa, miten paljon virkeämpi voi olla kun syö oikein ja saa nukkua tarpeeksi. Olen saanut paljon kannustavaa palautetta muuttuneesta ulkonäöstäni ja virkeämmästä olemuksestani.

Takaisin