Onnistuimme!

Tuula Alahäivälä

Nimi: Tuula Alahäivälä

Ennen: 120kg

Nyt: 72kg

Sparraaja: Miia Känsälä

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?  

Olen koko aikuisikäni ollut ylipainoinen. Ennen nykyistä laihduttamista painoa oli kertynyt enemmän kuin ikään koko aikuisiälläni. Laihdutusyrityksiäkin oli takana useampi, mutta niillä onnistuin tiputtamaan vain vähän ja yleensä kilot tulivat heti takaisin.

Painon nousun vuoksi keho alkoi oireilemaan ja liikkuminen meni todella vaikeaksi. Oli paljon helpompi työpäivän jälkeen jäädä sohvalle makaamaan ja napostelemaan herkkuja kuin lähteä liikkumaan. Kävely oli raskasta, suorastaan voimanponnistus, ja jalkoihin sattui. Vähäinen liikkuminen hengästytti. Peiliin en halunnut katsoa, koska todellisuutta ei halunnut nähdä ja peilikuva inhotti itseä.

Olin kerta kaikkiaan sellaisessa tilanteessa, että jotain pitää tehdä, koska itseeni en ollut tyytyväinen ja halusin olla lapsilleni läsnäoleva ja touhuileva äiti.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?   

Laihdutus on helppoa. On selkeät raamit joka tasolle sekä valmentajan tuki ja neuvot. Yksin ei siis tarvitse miettiä asioita.

Lisäksi maistuvat ateriankorvikkeet helpottavat, vaihtoehtoja on, joten omat lempimaut kyllä löytyy. Lisäksi on mukavaa, kun tasoja edetessä tulee mukaan tavallinen ruoka.

Jos olet laihdutttanu aikaisemmin, miten Cambridge laihdutus eroaa aikaisemmista?   

Muihin verrattuna suurin ero on siinä, että valmentajan tuki on käytettävissä.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?       

Ihan jo painon pudottamisella on tullut huomattavia vaikutuksia. Liikkuminen ei enää satu ja jaksaa paremmin sekä henkisesti että fyysisesti. Oma mieliala on selvästi parempi, on tullut pystyvyyden tunnetta ja tyytyväisyyttä omaan kehoon ja itseensä.

Keventymisen myötä liikkumisen ilokin on löytynyt ja on tullut aloitettua liikunta uudestaan. Nykyään tulee liikuttua todella paljon. Ja paljon oman mukavuusalueen ulkopuolella itseä haastaen, kun on huomannut pystyvänsä ja jaksavansa. Liikkuvuuskin on ihan eri luokkaa nyt kun keho ei tule esteeksi.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?    

Energiaa on ihan eritavalla kuin aikaisemmin. Jaksan tehdä enemmän kuin ennen ja touhuta lasten kanssa.

Työpäivän jälkeen ei ole täysin poikki. Nyt olen löytänyt terveemmän suhteen ruokaan ja syömiseen, Oikein ja monipuolisesti syömällä jaksaa päivän paremmin, eikä väsyneenäkään tule retkahdettua houkutuksiin (makeisiin).

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain, jota et osannut odottaa?

Valmennuksen aikana eniten itseä yllätti se, miten paljon oma ajatus syömisestä ja herkuttelusta muuttui.

Muutenkin omija huonoja tapoja on tullut tarkasteltua ihan uusista näkökulmista ja on löytynyt toisia tapoja toimia, jotka tukevat nykyistä terveempää suhdetta ruokaan ja herkutteluun. Luotto itseen ja siihen, että nyt onnistun ja pystyn muuttamaan tapoja toimia toiseen suuntaan on lisääntynyt.

Takaisin