Onnistuimme!

Titta Vatanen

Nimi: Titta Vatanen

Ennen: 76kg

Nyt: 64kg

Sparraaja: Marja Nissinaho

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?

Sairaudet estivät liikunnan mahdollisuuden ja epäterveellinen ruokavalio+stressi täyttivät elämää. Halu saada oma elämä hallintaan ja tavoitteena terveellinen ruokavalion palautus.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?

Se auttoi, että tulokset alkoivat näkyä pian. Se kasvattaa motivaatiota. Tapaamiset valmentajan kanssa tärkeitä. Kun valmentaja on niin motivoiva kuinka meillä oli, on yhteistyö hauskaa ja antavaa.

Jos olet laihdutttanu aikaisemmin, miten Cambridge laihdutus eroaa aikaisemmista?

En juuri ole laihduttanut aiemmin. Tarkkaillut lähinnä hiilareitten määrää, mutta ikää karttuessa, se ei yksistään enää riittänyt Kokonaisuus koko ruokavaliossa ja oikeiden ainesosien riittävyys on tärkeä.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?

Olen saanut toki energiaa. Nyt jaksan liikkua paremmin. Verenpaineeni palautui normaalille tasolle ja kolesterolit paranivat. Tulokset ihan terveydellisiä todella, ja halu ne pitää siinä on todella korkea. Tunnen oloni terveemmäksi.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?

Kiinnitän ruokavalioon huomiota, proteiinin oikeaan määrään ja olen ottanut marjojen syönnin elämääni mukaan. En enää kaipaa pikaruokaa, vaan on rehellisesti halu syödä sitä, minkä tietää olevan terveellistä. Oman kehon kunnioittaminen on palautunut. Ravinnon syömiseen haluaa panostaa ja ostaa ruokaa, minkä tietää olevan itselle hyväksi. Kauppareissulla saa ostettua itselle myös herkkuja, koska näkemys herkuista on muuttunut.

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain, jota et osannut odottaa?

Se, että todella jaksaminen on kasvanut. Ei ole enää päikkäreiden tarvetta. Hiilareiden määrä ruokavaliossa on laskenut, ja en enää kaipaa niitä. Olin todellinen ”maitovasikka”, enkä enää kaipaa edes maidon juontia. Leipomisessa ajattelee, että korvaa joitakin tuotteita toisella, jotta saa tehtyä keveämpää.  Sen ajattelun kun pitää yllä, saa nipistettyä päivän aikana monta kaloria. Se, että sen ajattelun ns jaksaa tehdä, yllätti. Koska aiemmin ei jotenkin välittänyt.

Voit kertoa myös vapaamuotoisesti omista laihdutuskokemuksistasi

Se, että puoliso teki samaa yhtäaikaisesti, auttoi tokikin paljon tämän toteuttamisessa. Valmentajalta saatu jatkuva motivointi ja kehuminen on myös tärkeää. Ja ohjeet tietysti, että osaat toimia. Tapaamiset ovat tärkeitä. Samoin pitää muistaa kysyä jos joku mietityttää. Jahka on edennyt eri tasoille, suosittelen panostamaan erilaisten ruokien laittoon. Kaiken hyvän ruoan ei tarvitse sisältää nyrkillistä voita ja paljolti suolaa. Yrtit tuovat paljon makuja ja vihanneksista saa loihdittua vaikka mitä! Salaattireseptejäkin on todella paljon ja erilaisia. Kokeilla pitää, ja avartaa makumaailmaa.

Takaisin