Onnistuimme!

Tiina Hurme

Nimi: Tiina Hurme

Ennen: 72kg

Nyt: 64kg

Sparraaja:

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?
Painoni nousi hiljalleen, ja erityisesti tyttäreni sairauden takia. Olen tunnesyöppö, ja se alkoi vaikeana aikana näkyä vyötäröllä. Kun tyttäreni alkoi voimaan paremmin, minä sain tilaisuuden ajatella myös itseäni. Laihdutus kulki käsi kädessä muiden positiivisten elämänmuutosten kanssa. Kun lapsi pääsi muiden tavoin kouluun, oli aika olla vaihteeksi iloinen. Ymmärsin myös sen, ettei herkuttelu poista stressiäni -päinvastoin.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?
Cambridge oli häkellyttävän helppo ja selkeä. Erityisesti arvostin sitä, että pystyin rakentamaan kokonaisuuden juuri omaan elämääni sopivaksi. En esimerkiksi missään vaiheessa luopunut yhteisestä päivällisestä lasten kanssa. Valmentajani Johanna oli huikea tuki, joka osasi sekä ohjeistaa että kannustaa.

Jos olet laihduttanu aikaisemmin, miten Cambridge laihdutus eroaa aikaisemmista? 
Olen aiemmin koko ikäni ollut suhteellisen hoikka, joten aikaisempaa laihdutuskokemusta minulla on hyvin vähän. Ennen Cambridgen aloitusta laihdutin muutaman kilon kuitenkin itsenäisesti. Haasteeksi nousi se, etten uskaltanut syödä kuin hyvin yksipuolisesti muutamia taatusti vähäkalorisia ruokia. Cambridgen avulla ymmärrys ruokaan kasvoi, ja sitä kautta myös ruokavalio monipuolistui.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi? 
Pitkään minut tuntenut ystäväni sanoi minulle ehkä ihanimman palautteen: “Sinä olet tullut takaisin”. Hän ei tarkoittanut vain painon muutosta. Olen nyt itsevarmempi, energisempi ja rohkeampi.
Onhan se myös mukavaa mahtua jälleen vanhoihin vaatteisiin. Minulla oli tavoitemekko, joka sujahtaa nyt päälleni vaivatta.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?
Olen pitänyt kiinni lautasmallin syömisestä. Olen yllättynyt siitä, kuinka helppoa se on. Huomaan että terveellisempi elämäntyylini tarttuu hiljalleen myös läheisiini. En ole totaalikieltäytyjä, vaan esimerkiksi syön edelleen lauantaisin karkkia. En tosin syö sitä enää stressiin, vaan nautinnoksi. Se on minun sallittu sattuma. Painoindeksini pyörii nyt 22 kieppeillä. Harrastan liikuntaa monin kerroin enemmän kuin ennen laihdutusta, ja uskon että kevyempänä jaksaakin paremmin.

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain, jota et osannut odottaa?
Eniten minua yllätti se, että aikaisempi jatkuva himo makean syöntiin lähti niin nopeasti pois. Cambridgen aikana karisi hyvin nopeasti ajatus laihdutuskuurista, ja tilalle tuli vahva tunne elämäntapamuutoksesta.

Johanna Harmainen on tehnyt minuun lähtemättömän vaikutuksen. Hän on esimerkillinen valmentaja, sydämellinen ihminen ja asiansa osaava kannustaja.

Takaisin