Onnistuimme!

Sari Markkula – Valmentaja Sari Niva

Nimi: Sari Markkula

Ennen: 88kg

Nyt: 73kg

Sparraaja: Sari Niva

Vuonna 2019 minulla dignosoitiin diabetes. Ylipainoa oli kovasti ja tunsin, että jotakin pitäisi tehdä. Kenkien solmiminen oli iso työ ja yläkerran portaiden kiipeäminen tuntui polvissa, ja peilistä näin ruman, lihavan kuvani. Sisareni oli juuri pudottanut cambridgellä 25 kiloa ja kertonut sen olleen helppoa. Päätin lähteä tutustumaan valmennukseen. Olin erittäin epäluuloinen cambrigeä kohtaan ja kerroin suoraan epäluuloni valmentajalleni. Sari-valmentaja kertoi innostavasti toiminnasta ja jotenkin vain lopulta sovimme seuraavan tapaamisen, enkä ole katunut päätöstä hetkeäkään.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?

Paino alkoi pudota heti. Nälkää en tuntenut missään vaiheessa ja välissä tuntui, kun katsoin lautaselleni, että kuinka voin syödä näin paljon. Mutta kun lautasmalli oli oikea, niin sain syödä vatsani täyteen terveellistä ruokaa. Painon pudotus oli helppoa, toki tuli hetkiä jolloin pudotus ei innostanut, mutta jokeri-päivä kahden viikon välein helpotti.

Jos olet laihdutttanu aikaisemmin, miten Cambridge mielestäsi eroaa aikaisemmista laihdutuksista?

Olen pudottanut painoa aikoinani painonvartioissa. Painoni nousi ja laski edestakaisin, koska elämämäntapamuutosta ei tullut, jonka nyt olen oivaltanut.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?

Painon pudottua, verensokerini on laskenut ja diabeteslääkitystä on voitu vähentää. Liikkuminen on tullut elämäntavaksi ja koen olevani pirteämpi. Portaiden nouseminen yläketaan ei enää satu polviin.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?

Korkeasta verensokerista johtunut väsymys on loppunut. Ennen katsoessani peiliin näin lihavan, väsyneen ihmisen, joka ei tuntunut minulta. Nyt omakuva on miellyttävämpi silmälle.

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain yllättävää, eli jotain, jota et osannut odottaa?

Mitään yllättävää ei tullut vastaan laihduttamisen aikana.

Takaisin