Onnistuimme!

Sanna Vauras

Nimi: Sanna Vauras

Ennen: 111kg

Nyt: 71kg

Sparraaja: Outi Kolehmainen

Olen 52 -vuotias kahden aikuisen pojan äiti. Olen suurin piirtein koko aikuisikäni ollut jojoilija, laihtunut ja lihonut vuoron perän. Vajaan kahdenkymmenen vuoden aikana ylipainoa oli kertynyt n. 40 kg. Olo oli tukala, itsetunto oli tiessään ja liikkuminen oli hankalaa, koska polvet olivat aivan loppu.

Kesäkuussa 2012 hyvä ystäväni Ritva kertoi minulle Cambridge-ohjelmasta ja sai minut lähtemään valmennukseen. Siitä alkoi ensimmäinen matkani kohti tavoitepainoa Cambridge valmennuksessa. Laihtuminen sujuikin todella hyvin ja helposti Cambridgen tuotteilla, valmentajan tuella ja oikealla ruokavaliolla. Vireystaso parani ja olo keveni. Olin tyytyväinen itseeni. Se kesä oli kuitenkin todella raskas, rakas äitini ja suurin tukijani nukkui pois. En kuitenkaan luovuttanut vaan jatkoin omaa urakkaani, vieläkin varmempana siitä, että nyt onnistuisin. Kävin valmennuksessa melkoisen säännöllisesti ja saavutin senhetkisen tavoitepainoni noin vuodessa, olin laihtunut n. 36kg. Elettiin kesää 2013, olin onnellinen painon pudotuksesta, muuttuneesta olemuksestani ja siitä että jaksoin liikkua. Valitettavasti pikkuhiljaa palasin vanhoihin vääriin ruokatottumuksiini ja paino alkoi taas nousta, laskea ja taas nousta. Kävin säännöllisen epäsäännöllisesti valmentajani luona, mutta en saanut enää langan päästä kiinni. Jäin pois valmennuksista.

Saimme tänne Raaheen uuden valmentajan, jonka valmennukseen menin kesällä 2014. Hänen hyvästä tuesta ja Cambridge tuotteista huolimatta painoni vain nousi ja laski vaihtelevalla menestyksellä. Jäin taas pois valmennuksista ja jatkoin vanhaan huonoon malliin. Tammikuussa 2016 lähdin taas kerran Outin luo. Painoa oli tullut n. 20kg ja olo oli todella hankala, jalat olivat taas huonossa kunnossa ja mieli maassa. Aloitimme valmennuksen ja ruokaremontin. Paino alkoi laskea mukavasti ja olo parantua. Kesällä olin taas tavoitepainossani. Olin tyytyväinen itseeni ja jäin pois valmennuksesta heinäkuussa. Hyvät ruokatottumukset olivat kuitenkin jääneet mieleeni ja painoni pysyikin melko lailla kuosissaan. Pientä nousua oli havaittavissa, noin 4kg ja aloin miettiä, että pitäisikö mennä taas Outia tapaamaan ja ottaa pieni ”kuuri” jotta saisi taas jutun juuresta kiinni. Oli kuin Outi olisi lukenut ajatuksiani, hän nimittäin soitti minulle lokakuussa ja pyysi mukaan Kymppi pois -ohjelmaan.  Tarkoituksena olisi kymmenen viikon aikana noudattaa ohjelmaa ja pudottaa 10kgn painoa. Minähän olin tietenkin heti valmis lähtemään mukaan.

10 viikkoa kului ja sain pudotettua 10,7 kiloa ja olin saavuttanut uuden tavoitepainoni.  Olin taas tyytyväinen itseeni.  Tämän kymmenen viikon jakson aikana valmentajani houkutteli minua, josko osallistuisin vuoden Cambridge kasvo kilpailuun. Tämä tarkoittaisi sitä, että vielä tarvittaisiin pientä fiilausta, eli BMI alle 25. Lupasin miettiä asiaa ja ilmoittaa hänelle. Joulu ja uusivuosi menivät ja vuosi 2018 tuli. Olin kypsytellyt asiaa mielessäni ja ilmoitin Outille, että kyllähän minä voisin siihen kilpailuun lähteä. 11.4. aloitin Cambridgen Kunto-ohjelman ja saavutin uuden tavoitteen, eli BMI on nyt alle 25 ja hiukan saatiin kroppaakin kiinteytettyä. Nyt sitten valmistaudutaan kilpailuun ja jännätään kuinka käy 🙂

Melkein kuusi vuotta on kulunut ja tulos on noin -43kg, paino 71,2kg, aika hyvin vaikka itse sanonkin. Sisua, sinnikkyyttä ja uskoa itseeni tämä on vaatinut. Suuri hatun nosto minulle ja kiitos valmentajilleni Pirkolle ja Outille. Tästä elämä jatkuu hoikempana, kuten myös säännölliset tapaamiset Outin kanssa.

Takaisin