Onnistuimme!

Saija Nikulainen -23 kg

Nimi: Saija Nikulainen

Ennen: 78kg

Nyt: 55kg

Sparraaja:

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?

Olen aikaisemminkin, 16 vuotta sitten, pudottanut painoani 20kg. Pitkään sain pidettyä painoni normaalilukemissa runsaan liikunnan avulla. 3 vuotta sitten sairastuin selästäni ja jouduin luopumaan useimmista liikuntaharrastuksistani. Selkäkivun takia myös yöunet jäivät vähiin ja loputtoman väsymyksen ja univelan seurauksena painoni lähti nopeasti nousemaan. Ylipaino ja liikkumattomuus luonnollisesti lisäsivät selkäkipua ja myös muut nivelet alkoivat kipeytyä. Ruokavalio oli täysin pielessä, olin sokerikoukussa ja ateriarytmistä ei ollut tietoakaan.
Syksyllä 2019 liikkuminen oli kipeiden jalkojen vuoksi jo todella hankalaa. Samoihin aikoihin löysin vanhan valokuva-albumin, johon hyvä ystäväni oli kerännyt kuvia minusta vuosikymmenten ajalta. Mukana oli myös kuvia vuosista, jolloin viimeksi olin tiputtanut painoa. Haikeana katsoin kuvia kevyemmästä itsestäni ja ajattelin, olisiko minulla koskaan paluuta samaan mittaan ja kuntoon?
Sain tietää, että Tanja on aloittamassa Cambridge-valmennusta. Silloin päätin tarttua tilaisuuteen vaikka en etukäteen ollut juurikaan tutustunut Cambridge-ohjelmaan.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?
Koin laihduttamisen helppona. Nopea painon putoaminen lisäsi motivaatioita jatkaa ja sitoutua ohjelmaan.

Jos olet laihdutttanu aikaisemmin, miten Cambridge laihdutus eroaa aikaisemmista?
Aikaisemmin laihdutin Painonvartijoiden ohjeella. Cambridge-ohjelmassa on enemmän käytössä ateriakorvikkeet ja ohjelman toteuttaminen on niiden avulla helppoa. Ei tarvitse alkuvaiheessa laskea kaloreita kun kaikki on valmiiksi laskettuna aterioissa.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?
Olen saanut taas voimia ja energiaa liikkua, olo ei ole entiseen tapaan koko ajan väsynyt. Myös raajakivut ovat helpottaneet.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?
Kaiken kaikkiaan jaksan paljon paremmin.
Ylipainoisena en halunnut katsoa peiliin ja kaikki vaatteet ahdistivat. Nyt on ihana tunne, kun löytää uusia vaatteita ja voi olla tyytyväinen peilikuvaansa.

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain, jota et osannut odottaa?
Yllättävää oli, kuinka nopeasti paino todella voi tippua. Minulla oli tiedossa, että nyt vasta haastetta onkin, että saan painon pidettyä näissä lukemissa.

Muuta lisättävää:
Tärkeimpänä jatkossa pidän säännöllisiä tapaamisia valmentajani Tanjan kanssa. On helpompi pitää itsensä oikealla tiellä, kun on kannustava valmentaja ja säännölliset kontrollit.

Takaisin