Onnistuimme!

Reetta Savolainen

Nimi: Reetta Savolainen

Ennen: 120kg

Nyt: 80kg

Sparraaja:

Tammikuussa 2020 nousin jälleen kerran vaa´alle ja totesin, että 2 kuukauden aikana olin lihonut 6 kiloa syötyäni kaikki joulusuklaat enkä juuri muuta, myös liikkuminen oli olematonta ja puuskutin jo ihan pienistä askareista. Päätin että nyt riittää, haluan jaksaa tehdä asioita pienen poikani kanssa, en halua että hän jää paitsi mistään vain siitä syystä että äiti ei jaksa liikuttaa itseään. En myöskään halua, että poikani täytyy kulkea lihavuuden polkua vaan saisi hyvät opit terveelliseen elämäntapaan jo pienestä alkaen.

Pyysin Cambridge ohjelmasta tietoa läheiseltä, joka oli onnistunut pudottamaan painoa tämän ohjelman avulla ja mikä parasta pitämään painon poissa jo pidemmän aikaa, onhan noita kuureja koettu mutta pysyvä painonhallinta kiinnosti. Otin välittömästi yhteyttä Marja-Liisaan, enkä jättänyt sitä ensi viikon maanantaille niin kuin aina aiemmin painon pudottamista harkitessa. Aloitin Cambridge ohjelman 1+ tasosta 5.3.2020. Olen kokenut tämän ohjelman helppona, noudatan vain ohjeita, jotka valmentajalta olen saanut. Tämä eroaa muista laihdutus kerroista sillä tavalla, että minulla on ollut selkeät ohjeet riittävän-, laadultaan terveellisen ja oikea aikaisen syömisen opetteluun sekä Marja-Liisan antama tuki, joka jatkuu vielä pitkään tavoitteen saavuttamisen jälkeen en siis jää yksin siihen vaikeimpaan laihdutuksen osioon joka on painon hallinta. Tärkein asia onnistumisessa on kuitenkin ollut oma päätös oman elämänlaadun ja terveyden parantamisesta. Cambridge ohjelma antaa hyvän tuen ja ohjeet, eikä asioita tarvitse pohtia yksin vaikka isoin muutos täytyykin tapahtua omassa päänupissa. Alkuperäinen painon pudotustavoitteeni oli -30 tai -35kg mutta kun alkusyksystä 2020 tuon isomman tavoitteen saavutin, niin päätin korjata tavoitetta ja asetin uudeksi tavoitteeksi -40kg vuoden 2020 loppuun mennessä. 20.12.2020 aamupaino oli aloituksesta -40,6kg pienempi, Nyt alkaakin se vaikein osuus eli painon hallinta, mutta onneksi tuki on edelleen olemassa!

Tämän ohjelman myötä olen saavuttanut monia parannuksia elämässäni, minua kovasti huolestuttaneen sisäelinrasvan määrä on vähentynyt ja on nyt oikein hyvällä tasolla, jaksan liikkua ja touhuta lapseni kanssa, nukun huomattavasti paremmin eivätkä nivelet ole niin kovilla raskaan taakan alla. Nyt myös peiliin uskaltaa katsoa ihan reilusti.

Takaisin