Onnistuimme!

Pia Havukainen

Nimi: Pia Havukainen

Ennen: 87kg

Nyt: 71kg

Sparraaja: Marja Nissinaho

Miten hallitset painoasi?

Paino pysyy hallussa tietoisilla ruokavalinnoilla: terveelliset ateriat välipaloja unohtamatta, niin pysyy ruokailuvälit sopivina. Pyrin hyötyliikuntaan aina kun siihen tulee mahdollisuus ja pidän myös huolen siitä, että saan tarpeeksi unta. Vähäinen unen määrä, kun näkyy heti ruokavalinnoissa. Minulla toimii myös pelotepainoraja, jonka alla painon on pysyttävä, joten kun menee lähelle tai hieman yli, niin sitten tietää kiinnittää taas syömisiin enemmän huomiota. Lisäksi tapaan edelleen valmentajaani säännöllisesti, vaikka pääsin tavoitepainooni jo vuoden 2016 alussa.

Mitä ovat siis “sääntösi”?

Terveelliset ateriat: aamiainen, lounas ja illallinen + iltapala (+välipala jos aiempien aterioiden välit venyvät pitkiksi). Pidän huolta siitä, että tulee syötyä tarpeeksi kasviksia ja proteiinia + sopivasti kuitua. Sallin itselleni myös ajoittain herkut ja satunnaiset mieliteot. Koira pitää huolen arkiliikunnasta!

Kiinnitän enemmän huomiota siihen mitä suuhuni laitan. Aiemmin valitsin helppoja ja nopeita vaihtoehtoja, kuten leipää ja jogurttia mitä ei tarvinnut valmistaa, mikä johti yksipuoliseen ruokavalioon. Nyt syömiseni on monipuolisempaa ja käytän enemmän kasviksia ruuanlaitossa, ja laitan myös ruokaa. Kokeilen ja hyödynnän myös enemmän terveellisempiä vaihtoehtoja leipoessa (täysjyvää valkoisen jauhon sijaan).

Millä tavalla olet mielestäsi muuttunut?

Aiemmin olin myös paljon kriittisempi itseäni kohtaan syömisten suhteen. Pidin täyskieltoja, kuten vuoden karkkilakko, kuukausien sokerikieltoja jne. Ne toimivat silloin kun olivat päällä, mutta aina odotin sitä hetkeä “kun se on ohi”, mikä johti liioitteluun lakon päätyttyä. Nyt olen oppinut sallivamman ajattelutavan, että saan kyllä syödä karkkia ja sokeripitoisia tuotteita silloin tällöin, kunhan syömiset pääosin ovat terveellisiä.

Mitä sanot muille, jotka kommentoivat laihdutustasi? (opetatko muitakin painonhallinnan saloissa)?

Tsemppaan painonhallinnan tielle lähtijöitä, että he pystyvät kyllä siihen, jos niin haluavat!

Takaisin