Onnistuimme!

Pekka Laukkanen

Nimi: Pekka Laukkanen

Ennen: 92kg

Nyt: 80kg

Sparraaja: Jonna Hakola

Sain vuonna 2012 vakavan sairaskohtauksen, jonka seurauksena menetin liikuntakykyni joksikin aikaa. Kehooni jäi myöskin pysyviä vammoja, jotka vaikeuttavat jonkin verran liikkumistani. Aikaisemmin olen ollut aktiivinen liikkuja ja sen ansiosta normaalipainoinen. Sairastumisen myötä menetin tapani hallita painoa, se on aina perustunut raskaaseen liikuntaan. Ruokavalioni myös huononi, koska se ei ollut kuntoutumisvaiheessa ensimmäisenä mielessäni. Tästä syystä painoni nousi korkeammalle kuin se on koskaan ollut (n. 94 kiloa).

Pikkuhiljaa toimintakykyni parantuessa aloin harrastaa liikuntaa enemmän ja enemmän. Olen aina tykännyt pyöräillä ja juosta pitkiä matkoja, mutta koska jalkani eivät enää juoksemista salli, aloitin uinnin, minkä avulla sainkin pari kiloa karistettua. En kuitenkaan saanut painoa pudotettua pelkästään liikkumalla, koska en sitä kyennyt tarpeeksi harrastamaan ja koska liikunta on vain pieni osa painonhallintaa.

Kuulin Cambridge-ohjelmasta ensimmäisen kerran, kun kihlattuni lähti siihen mukaan. Hän sai ohjelman avulla loistavia tuloksia, joten näin päädyin itsekin siihen mukaan. Ensin jouduin kuitenkin selvittämään lääkäreiltä, että voin alkaa laihduttamaan, johtuen käyttämistäni verenohennuslääkkeistä. Sain luvan muuttaa ruokailutottumuksiani varoen ja aluksi veriarvot muuttuivat huonompaan suuntaan, mutta se oli odotettavissakin ja tilanne korjaantui melko nopeasti.

Aloitin tasolla 5 (n.1500 kcal/pvä), korvasin alussa aamupalan sekä lounaan pirtelöillä ja söin pari välipalaa (esim. hedelmän, proteiinijogurtin tai raejuustoa) päivässä. Liikuntapäivinä söin aamiaiseksi normaalia kaurapuuroa. Päivälliseksi söin paljon kasviksia sekä lihaa ja raejuustoa. Pyrin syömään viidesti ja juomaan pari litraa vettä päivässä. Ruokavalio ei tuntunut erityisen raskaalta noudattaa. Suurin ongelmani oli totutella säännölliseen ruokailurytmiin, koska en ole koskaan ollut erityisen ahkera syömään välipaloja ja monesti en ole jaksanut edes lounasta syödä.

Tuloksia alkoi tulla suhteellisen nopeasti, painoni putosi maltillisella dieetillä ja liikunnalla noin puolessa vuodessa 13 kiloa. Nyt 9 kuukautta Cambridgen aloittamisen jälkeen on painoni pudonnut kaikkiaan 15 kiloa ja oloni on hyvä, olen noin 2 kuukautta jo ollut normaalilla ruokavaliolla, eikä paino ole lähtenyt nousemaan lainkaan. Laihduttaminen antoi kokonaisvaltaisesti paremman olon, olen pirteämpi ja itsevarmempi.

Takaisin