Onnistuimme!

Onerva Niinimäki

Nimi: Onerva Niinimäki

Ennen: 129kg

Nyt: 87kg

Sparraaja:

Kuulin äidiltäni vuonna 2015 Cambridge ohjelmasta. Hän oli nähnyt Vihdin paikallislehdessä mainoksen tästä. Menin tapaamaan silloista valmentajaani Kaarina Käiväräistä Nummelaan. Olin ennen Cambridge ohjelmaa tiputtanut omatoimisesti painoa 10 kg mm. Personal trainerin avulla Forssassa. Aloitettuani Kaarinalla päätin aloittaa vähitellen liikkumaan. Pienin askelin, mutta aina paranivat suoritukseni. Ensin kävelin vain 20 minuutin lenkkejä. Kaarina kysyi minulta, että poltanko minä tupakkaa ja vastasin etten käytä. Totuus kuitenkin oli, että käytin nikotiinia. Kävin Leenallakin välillä Vihdissä, kun Kaarina piti lomaa. 

Kaarinan lopetettua valmentajani, jatkoin Mira Talasvuorella Nummelassa. Rupesin jopa pyöräilemään valmennukseen. Pyöräilin joskus talvellakin noin 7 kilometriä Nummelaan. Miran tapasin viimeisen kerran keväällä 2018. Sitten Leenasta tuli valmentajani ja siitä lähtien olen ollut hänen valmennuksessaan. Kävin kahdessa suonikohjuleikkauksessakin. Kummastakin jalasta on siis leikattu suonikohjut. Jonkin verran on painoa tullut takaisin siitä mitä olin hoikimmillani ja olen nyt 44 kiloa kevyempi kuin ennen laihduttamista. Olen käyttänyt sydänmerkittyjä tuotteita ja ottanut reseptejä Cambridgen nettisivuilta. Teen itse edelleen ruokani ja olen viljellyt jo monena vuonna paljon perunaa ja sipuliakin. Kokeilin itse leipoa leipäjuuresta ruisleipää. Ulkoilen niin paljon kuin mahdollista. Äitini on tukenut minua valtavasti. Hän käy kanssani tutustumassa erilaisiin retkeilypaikkoihin. Olin mm. Viime syksynä hänen kanssaan Iso-Valkeella Somerolla retkeilemässä. 

En ole katunut päätöstäni ryhtyä laihduttajaksi. Nikotiinin olen jättänyt pois yli 2,7 vuotta sitten. Ja kahvinkin juomisen lopetin. Olen edelleen lakto-ovovegaani. Olen lisännyt porkkanaraasteen syömistä aterioitteni yhteydessä. Aika paljon on iän myötä tullut kankeutta, mutta siihen voi vaikuttaa venyttelemällä. Hyötyliikuntaa olen saanut paljon. Käyn Leenan luona noin kuukauden välein. Käyn kerran kuukaudessa injektiossa eli pistoksessa terveysasemalla, jonka takia joudun tekemään paljon enemmän työtä painonhallinnassa. 43 vuotta olen opetellut elämän perusasioita, joihin paheettomuus ja terveelliset elämäntavat sekä liikunta kuuluvat. Iso kiitos kaikille valmentajilleni! 

Onerva  

Takaisin