Onnistuimme!

Minna Yrttiaho

Nimi: Minna Yrttiaho

Ennen: 115kg

Nyt: 99kg

Sparraaja: Outi Kolehmainen

Minulla on aina ollut ylipainoa ja haastava terveys tilanne kasvatti lisää painoani. Ylipaino toi lisää haasteita ja vaikeuksia elämääni. Sopivia vaatteita oli hankala löytää ja tuntui, että vaatteet kutistui kaapissa. Kuvittelin moniallergisena syöväni oikein, mutta sokeri koukku oli ihan jäätävä ja suklaa maistui todella paljon ja usein.

Yritin laihduttaa moneen kertaan ja joka kerta yritin erilaisilla konsteilla ja ohjelmilla, siinä onnistumatta ja useimmiten kilot tuli tuplaten takaisin kun mieliteot ottivat vallan.

Ylipaino rasitti niveliä ja polvia ja selkääni. Toi kipuja ja ne hallitsivat elämääni ja liikkumista. Sitä oli aika sokea omalle ulkomuodolle ja ei nähnyt itseään kovinkaan lihavana, vaikka vaatteiden kireys ja vaaka muuta sanoikin.

Mieheni oli minulle puhunut reilun vuoden Cambridgesta, koska oli itse sillä aikanaan saanut kiloja pois. En ihan heti lämmennyt ajatukselle. Vaan itsepäisesti halusin kokeilla ensin muita ohjelmia. Kun muut ohjelmat ei tuot- tanut tulosta, päätin testata Cambridgea. Yksi ilta etsin Cambridgen sivut ja sieltä päätin jättää avoimen yhteydenottopyynnön, ihan sillä että kyselen miten se minulle sopisi.

Outi soitti, kertoi ohjelmasta ja päätin aloittaa heti lyhyt ohjelmalla. Kyllähän se mietitytti alkuun hinta, mutta sitten ajattelin asian siten, että sama raha menee ruokakauppaankin, ellei jopa enemmänkin, kun olen moniallerginen. Ja meneehän se raha paljon turhempaankin. Ja huomasin, että säästin ruoassa, eikä tarvinnut miettiä isommalti, kun ohjelma on selkeä ja simppeli toteuttaa hektisessäkin arjessa.

Cambridgen ruokakorvikkeet maistuu hyvältä ja ovat tukemassa painon pudotusta.

Valmentaja ja puoliso tukee minua matkalla ja koskaan en ole yksin. Ja aina saa soittaa ja olla yhteydessä valmentajaan, kun yhtään asia askarrutti.

Myös puolisoni alkoi kanssani laihduttamaa ja sain myös yllytettyä tyttärenikin ja annoin myös tyttäreni ja vävyni maistaa näitä ihania herkullisia pirtelöitä.

Innostuin Cambridgestä niin paljon, että aloin opiskelemaan ensiksi neuvojaksi ja sitten opinnot jatkuivat ohjaajaksi ja tarkoitus opiskella valmentajaksi.

Minulla on vielä ylipainoa ja sen tiputtaminen jatkuu vielä kohti tavoitetta, mutta matkalla ollaan. Tämä matka avaa paljon silmiä syömisestä ja ravitsemuksesta. Ja tietämys ylipainosta ja sen tuomista haasteista avaa silmiä, sitä monesti sokaistuu asialle.

Minulle on selkeytynyt se, että pienemmälläkin ruoka määrällä tulee kylläiseksi ja tasaisesti kun syö, niin verensokeri pysyy tasaisena ja napostelut ja herkut jää. Mutta joskus saa olla myös elämää muutakin, kunhan palaa sitten ruotuun. Elämä ei ole niin totista. Tauot laihdutuksessa on tärkeitä, silloin opetellaan miten osaa hallita painon pitämisen aloillaan.

Minulla on kymppi pois -ohjelma menossa ja olo on kohentunut ja kivut helpottaneet. Vaatteissa olen saanut ostaa pienempiä vaatteita. Liikun ja saan tehtyä paremmin asioita kuin ennen.

Itse olen etävalmennuksessa, se on kätevä systeemi.

Takaisin