Onnistuimme!

Minna Pyykölä

Nimi: Minna Pyykölä

Ennen: 109kg

Nyt: 84kg

Sparraaja: Teija-Liisa Ranta

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?

Kun aloitin edellisen -40kg painon pudotuksen jälkeen uudelleen minut sai takaisin ohjelmaan vähitellen takaisin hiipineet kilot. Olin oppinut pudottamaan painoa mutta painonhallintaa. Suurimman pudotuksen tein Annika Korhosen valmennettavana vuosina 2015-2016.

Uudelleen projektin aloitin Kristi Soilammen valmennettavana ja Kirsin lopetettua valmentamisen siirryin Teijan valmennettavaksi.

Pudotetut 40 kiloa oli huima muutos kohti parempaa oloa. Pudotetusta painosta oli tullut takaisin noin 20kg eli puolet. Näin jälkeenpäin olen sitä mieltä, että alin saavutettu paino oli minulle liian matala mutta tavoitteeni on edelleen päästä alle 80kg ja saada pidettyä paino siinä. Nyt kuluneen vuoden aikana matka on ollut vuoristorataa mutta tyytyväinen voin olla siihen, että paino on kuitenkin pudonnut ja pysynyt kohtalaisen tasaisena koko menneen vuoden.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?

Aluksi oli motivoivaa saada nopea alku kilojen tippumiselle ja taso-ohjelma auttoi minua siinä. Tämän jälkeen suurin apu on ollut valmentajan tuesta eli henkilöstä, joka on läsnä ja kuuntelee sekä kuulee minua tasapainottelussa painon kanssa.

Jos olet laihdutttanu aikaisemmin, miten Cambridge mielestäsi eroaa aikaisemmista laihdutuksista?

Ennen Cambridgeä olen laihduttanut kerran painonvartioissa. Suurin näiden välillä on laihdutukseen apuna käytettävät tuotteet sekä valmentaja. Minun kohdallani suuri ero on ollut myös ohjelman henkilökohtaisuus eli juuri minulle räätälöidyt polut edetä.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?

Suurin hyöty on jaksamisen lisääntyminen. Toki olen tyytyväinen myös ulkonäössä tapahtuneisiin muutoksiin mutta ne ovat minulla hyvän olon rinnalla pienempiä tekijöitä.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?

Painonpudotuksen jälkeen olen toteuttanut mm. haaveeni yöpyvien vaelluksien merkeissä. Elämäni muuttui muistakin syistä johtuen merkittävästi laihduttamisen aloittamisen jälkeen, joten käytännössä koko elämäni on muuttunut menneiden vuosien aikana, Cambridge on ollut yhtenä osanan tätä kokonaisvaltaista muutosta.

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain yllättävää, eli jotain, jota et osannut odottaa?

Alun helppous yllätti ja vastaavasti vanhaan palaamisen helppous yllätti myös. Kumpikin asias on ollut tiedossa mutta silti ne yllättivät. Olen tehnyt matkaani nyt lähes tasan 7 vuotta ja silti tuntuu, että opettelen tiettyjä perusasioita edelleen. Haasteelliselta on tuntunut pitää oma motivaatio hyvällä tasolla vuodesta toiseen ja alun korkean motivaation jälkeen myös motivaation ylläpitämisen haasteellisuus on ollut yllättävää.

Takaisin