Onnistuimme!

Mari Kärkkäinen

Nimi: Mari Kärkkäinen

Ennen: 101kg

Nyt: 71kg

Sparraaja: Jonna Hakola

Kohti omia unelmia kannattaa aina pyrkiä vaikka pienin askelin ja mikä sen parempaa, jos siihen on mahdollisuus saada tukea ja ohjausta.

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?

Painoa oli kerääntynyt kuin huomaamatta. Rakastan liikkumista ja siitä oli tullut jo työlästä eikä siitä nauttinut samalla tavoin kuin ennen. Oli vaikea laittaa kenkiä jalkaan ja tuntui että mitä pienemmistä asioista tuli hiki päähän eikä aineenvaihdunta kropassa tuntunut toimivan halutulla tavalla. Oma vireystilakin oli madaltunut.  Omaa syömistään oli myös vaikea hallita arjessa. Päätin, että tarvitsen asiaan apua ja oman kaiken kattavan terveyteni vuoksi haluan tiputtaa painoa.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?

Etävalmennus toimi kohdallani loistavasti. Olin aluksi epäluuloinen miten se kohdallani tulee onnistumaan. Jonna valmentajana sai minut heti alusta alkaen uskomaan ohjelman mahdollisuuksiin ja hänelle oli helppo jo ekalla kerralla avautua ja kertoa omat lähtökohtansa. Emme ole Tavanneet kertaakaan kasvotusten vaan etävalmennuksena olemme olleet säännöllisesti yhteyksissä. Kun löysi itselleen samanhenkinen positiivisuudella ja hurtilla huumorilla varustetun valmentajan tuli itsellekin sellainen tunne, että tähän pitää nyt sitoutua ja ennen kaikkea kun on jollekin toiselle tilivelvollinen niin pystyy näköjään monenmoiseen:-) Alussa kun kiloja rupesi vauhdilla tippumaan niin motivaatio kasvoi ja into kohti asettamaansa tavoitetta kasvoi. Matkan varrella ihmisten huomiot muutoksesta minussa ja saatu positiivinen kannustus kasvattivat  uskoa itseen ja omaa  tekemiseen.

Uskon, että tehokkaalla liikunnalla on ollut myös cambridge ohjelman lisäksi suuri merkitys nopealle painon pudotukselleni. 

Jos olet laihdutttanu aikaisemmin, miten Cambridge mielestäsi eroaa aikaisemmista laihdutuksista?

Säännöllinen yhteyden pito valmentajaan ja valmiit ruoat ovat mielestäni toimivia ja että huolehditaan tätä kautta riittävä vitamiinien, hivenaineiden ym. saanti. Toki täytyy myöntää että helpottaahan se myös sitä oman ruokailun suunnittelua ja vaivan näköä.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?

Painon pudotuksen myötä olen päässyt nauttimaan taas liikunnasta kuten aikaisemmin. Ryhmäliikunnoissa jaksaa taas hyppiä ja pomppia heikkopäisenä, juokseminen on nautinnollista ja pystyy tekemään heittämällä vaativassa maastossa 10 tunnin kävelytreenejä ja nälkä vain kasvaa. Sekä fyysinen että psyykkinen hyvinvointi on selkeästi parantunut. Ja ennen kaikkea on saanut onnistumisen. Kokemuksen itselle tärkeässä asiassa.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?

Mietin eri tavalla päivittäisiä syömisiäni. Käytän huomattavasti enempi kasviksia ja hedelmiä ruokavalinnoissani. Kiinnostus on herännyt myös seurata eri tuotteiden energian saanti määriä.  Olen tyytyväinen tämän hetkiseen tilaani useammalla eri osa-alueella.

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain yllättävää, eli jotain, jota et osannut odottaa?

Yllätyin kuinka nopsasti ja helposti paino lähti tippumaan ja kuinka pystyin noudattamaan tarkasti ruokavaliotani. Ja Kun siirryin vapaampaan syömiseen niin sain silti pudotettua painoa tasaisesti kohti tavoitetta. Yllättävää on ollut myös se, että kuinka keho on muovautunut positiiviseen suuntaan osana tätä prosessia.

Voit kertoa myös vapaamuotoisesti omista laihdutuskokemuksistasi

Matkan varrella ihmiset ovat kyselleet monen moisia hassuja kysymyksiä ja olleet kiinnostuneet asioista, joihin on ollut kyllä ilo vastata ja kuitata ne huumorilla.

Takaisin