Onnistuimme!

Liisa Kalliokoski

Nimi: Liisa Kalliokoski

Ennen: 93kg

Nyt: 67kg

Sparraaja: Katri Viisainen

Olin todella väsynyt, huonokuntoinen ja alkavat vaihdevuosioireet hikoiluineen aiheuttivat epämukavuutta ja ärsytystä. Olin kokeillut Cambridge-ohjelmaa aiemminkin ja tiesin, että sillä paino putoaa, mutta nyt hain elämäntapamuutosta, koska perimässä olin saanut jackpotin isäni suvun puolelta eli alttiuden kaikkiin mahdollisiin sydän- ja verisuonisairauksiin, joista korkea verenpaine oli akuutein: joko painoa alas tai lääkitys. Lääkitystä en halunnut, joten päätin katsoa tämän kortin, onneksi!

Löysin Katrin yhteystiedot netistä. Hänen toimipisteensä oli mukavan kävelymatkan päässä kotoani ja heti ensi tapaamisella tiesin, että tämä juttu tulee niin onnistumaan! Kävi ilmi, että olemmekin ”paikkakuntatuttuja” kotiseudultani ja Katrin iloinen ja reipas suhtautuminen asiaani löysi täydellisen vastakaiun minun etelä-karjalaisesta elämänasenteestani: ilo pintaan, vaik syän märkänis!

Laihtuminen alkoi vauhdikkaasti ja tulosta syntyi todella nopeaan tahtiin. Olen hyvin määrätietoinen luonne ja noudatin ohjelmaa pilkuntarkasti. Sovimme aina valmennustapaamisessa seuraavan viikon spekcsit ja opin, että kyllä laihduttajakin saa elää ihan normaalia elämää ja juhlia, kunhan palaa heti takaisin ohjelmalle. 

Monesti oli niin, että kun mielestäni oli tullut takapakkia, tein tietoisen päätöksen mennä valmennukseen ja punnitukseen tilanteessa, jossa aina aikaisemmin olisin lopettanut! Tähän ei myöskään Katri olisi antanut mahdollisuutta! Hän ilmoitti tulevansa meidän ikkunan alle vaa`an kanssa huutelemaan, koska: ”Tiedän, missä asut!”

Vähän kerrassaan mukaan tuli liikunta ruokavalion oheen. Maaliskuun 20. alkoi todellinen kävelyboomi ja etätyöjakson aikana kävelimme puolisoni kanssa lähes 600km, päivittäin yli 11km ja nyt olen aloittanut myös pyöräilyn. Tästä kevyestä elämäntavasta on tullut meidän yhteinen juttumme: myös ennestään hoikka mieheni on laihtunut ne pari kiloa, jotka vuodet olivat häneen kerryttäneet ylimääräistä. Nautimme luonnossa liikkumisesta ja vuodenaikojen muutoksen seuraamisesta. 

Olen saanut nuoruuteni vartalon takaisin, tosin hieman ”käytettynä”, mutta kaikki entiset, kauniit vaatteeni mahtuvat ylle ja olen löytänyt rakkauden itseni hoitamiseen sekä ulkonäöstäni huolehtimiseen uudelleen. Voitte uskoa, että puolisokin tykkää. Tosin häneltä on kyselty viime aikoina, että oletko vaihtanut nuorempaan…

Kiitos Katri! Ilman sinua ja Cambridge-ohjelmaa en olisi terve, energinen, hoikka ja iloinen, vaihdevosioireet ”selättänyt”, ainakin hetkellisesti, elämänsä kunnossa oleva viisikymppinen! Kiitos! Elokuussa jatketaan liikuntaohjelmalla! Tästähän mie en luovu, ko kerra hyvän oon löytänt!

Liisa Kalliokoski

Takaisin