Onnistuimme!

Katri Savolainen

Nimi: Katri Savolainen

Ennen: 75kg

Nyt: 66kg

Sparraaja:

Muistan jonkun kertoneen että 40 -iän jälkeen tulee 1 kg per vuosi lisää painoa, jos et  rupea sitä tarkkailemaan. Hah, naurahdin silloin, kymmenen vuotta sitten. 

Mutta mitä tapahtuikaan! 50 -vuotiaana sain kokea, että vyötärölläni oli yli 10 kg liikaa painoa ja minun oli vaikea olla. Oli vaikeata taivuttaa itseäni eri asentoihin, varpaiden leikkaaminen oli hankalaa, istuessani tuntui kuin olisi vatsani ympärillä uimarengas sekä vaatekauppaan ei kiinnostanut mennä, vaikka mieli teki. 

Ystäväni oli saanut avun Cambridge ohjelmasta, ja päädyin usean eri dieettiohjelman ja Vissy kuurin sekä oman laihdutus projektin kautta myös ottamaan selvää mikä tämä Cambridge oikein on. 

Varasin tapaamisen Leena Niittysen kanssa ja siitä elämäntapa remonttini ja oikean suunnan löytäminen löytyi. Cambridge ohjelma ei ole vain nopeata painon tiputtamista pussikeittojen kautta, vaan kokonaisvaltaista valmentamista pysyvään painonpudotukseen ja sen kautta valmentamiseen, miten paino pidetään tavoitepainossa ja miten se myös siinä pysyy. 

Cambridge tuotteiden avulla taataan päivittäiset ravinnon ja vitamiinien tarpeet ja valmentajan ohjeita noudattaen se on turvallinen tapa laihtua. 

Kiloja minulta tippui 10 kg ja kahden vuoden jälkeenkin on kilot pysyneet poissa. 

Opin noudattamaan ruokarytmiä ja ruuan laadun merkitystä. Valkoinen pasta, sekä riisi vaihtui täysjyvätuotteisiin, tai kauraan. Lihat vaihtuivat kanaan, kalaan tai kasviksiin ja jokaisella lautasella on sateenkaaren väriset kasvikset. Leivissä on yli 6% kuitua sekä juustot ovat rasvattomampia kuin aikaisemmin. Arkiruokailussa pienillä tuotteiden valinnoilla pystyn pitämään painoani halutulla tasolla. En joudu mistään luopumaan vaan teen valintoja, kun kokoan kaupassa ostoskoriani. Suosin valinnoissa myös sydän ystävällisiä tuotteita.  

Herkuttelua painoni kestää silloin tällöin. Toki painoa seuraan päivittäin, jotta voin heti tehdä korjausliikkeen jos se lähtee nousemaan.  Asetimme Leenan kanssa minulle painoon kriittisen pisteen, jonka yli se ei saa nousta. Se on minun mittarini. 

Valmennuksen aikana löysin myös liikunnan elämääni takaisin. Se oli unohtunut vuosien varrella ja mahtavinta oli huomata oma kevyt olo ja notkeus myös liikkuessa.  

Tapaamme Leenan kanssa jatkossakin 2-3 kertaa vuodessa kontrolli käynneillä. Tämä käynti antaa taas uskoa ja innostusta jatkamaan ja seuraamaan omaa hyvinvointia ja olemaan kiinnostunut omasta itsestään. 

Elän normaalia ja aktiivista elämää ja minun oma paino on minua ja ne kannan rakkaudella. 

Uskaltaudu sinäkin tekemään askel omaan hyvinvointiin ja hakeudu lähimmälle Cambridge valmentajalle, hän auttaa sinut omalle tiellesi. 

Takaisin