Onnistuimme!

Janne Juvonen

Nimi: Janne Juvonen

Ennen: 115kg

Nyt: 92kg

Sparraaja: Jonna Hakola

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?

Laihdutuksen aloittamiseen oli monia syitä.

Miksi juuri nyt? Eräs asiakkaani oli käynyt valmentajan luona ennen tuloansa minun luo hoitoon – olen hieroja. Aloin kysellä, kun omat tietoni olivat jo ainakin 15 vuotta sitten kuultuja huhuja Cambridge-ohjelmasta. Siinä hänen kertoessa päätin saman tien, että pitää varata aloitusaika.

Sitä ennen olin varovaisesti kokeillut yleisesti tunnettuja metodeja, mutta kaikki yritelmät olivat kaatuneet siihen tosiasiaan, että kun annoskoot ovat liian isoja, niin ei siitä painon pudotuksesta mitään tahdo tulla.

Vaa’alla käynti lisäsi vielä ahdistusta ja vaatteiden ”pienentyminen”.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?

Matka jatkuu vielä, olen kylläkin ohittanut jo puolenvälin. Tämä metodi vapautti minut kaupassa käynnistä ja ruoanlaitosta, josta pidän kovasti. Nyt aikaa on vapautunut muuhunkin kotona puuhailuun. Energiaa on pikkuhiljaa alkanut olla enemmän. Piristymisen ja unen tarpeen vähenemisen huomaa. Myös kävelynopeus on kasvanut selvästi.

Monenlaisia tunteita on sisältynyt näihin pussiruokiin. Näinkö vähän? Vainko tämä riittää? Miten tätä voisi tuunata? Olen käyttänyt lisäksi paljon mausteita ja erityisen paljon kuivattuja sieniä näiden ruokien kanssa, poislukien tietysti smoothiet. Niitä olen tuunannut marjoilla.

Myös muutaman kananmunan olen syönyt päivittäin. Kananmuna on hyvää!

Excelissä olen itse nähnyt, miten suoraviivaisesti paino laskee tällä systeemillä. Sitä on mukava seurata. On palkitsevaa myös nähdä tällä tavoin laihtumisen eteneminen.

Jos olet laihdutttanu aikaisemmin, miten Cambridge mielestäsi eroaa aikaisemmista laihdutuksista?

Ruokailutottumukseni olivat lähes hyvät aiemminkin, mutta ruokaa vain tuli tehtyä liikaa ja myös siis syötyä liikaa.

Olen suunnattoman tyytyväinen, että olen ”katkolla” ruoanlaitosta JA kaupassa käynnistä. Tämä on todella tärkeä breikki kaikista niihin liittyvistä houkutuksista.

Tämä Cambridge on sopinut todella hyvin minulle. Kerralla tehdään kokonaisvaltainen interventio aikaisempaan ja jätetään se taakse. Tunnistan, että Cambridgen jälkeen on alkamassa uusi elämä uusilla ravitsemustottumuksilla. Siksi, mitä pitempi väli on aikaisempaan ruokailurytmiin, sen parempi minulle. Saan ajallista etäisyyttä ja on helpompi aloittaa uusi rytmi.

Myös on ollut hienoa havaita, että miten vähällä ruoalla tulee toimeen. Aiemmin minulla oli suuret pelkotilat, esimerkiksi, että mitä jos hieroessa tulee nälkä ja ei jaksakaan hieroa. Tämä ja muutama muu ennnakkoluulo on matkan varrella karissut pois. On hienoa oppia itsestään uusia puolia!

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?

Hyödyt on varmasti vielä tulossa näkyviin pitemmällä viiveellä. Terveyden paraneminen ja ikääntymisen haittojen väheneminen ovat pitkän tähtäimen hyötyjä.

Nyt lyhyemmällä tähtäimellä hyödyt ovat myös ilmeisiä; parempi vointi, virkeämpi olo ja paremmat yöunet.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?

Painon pudotukseni jatkuu yhä, pyrin BMI:n mukaiseen normaalipainoon. Siihen menee vielä arviolta kolme kuukautta. Sen jälkeen aion käydä ravitsemusterapeutilla pari kertaa ja saada aikaiseksi sellaisen rungon, jonka mukaan voin alkaa syödä normaaleja ruokia ilman menneisyyden painolastia, sananmukaisesti!

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain yllättävää, eli jotain, jota et osannut odottaa?

En osannut odottaa sitä, miten yksinkertaista ja vaivatonta tämä on. Olin odottanut suurta henkistä kamppailua itseni kanssa. Mitään vaikeutta ei kuitenkaan ole ollut. Ei ylenpalttista nälän tunnetta, ruokailuajoista on ollut helppo pitää kiinni. Suuri huvini on järjestellä pussit mukaviksi päiväkohtaisiksi paketeiksi, riippuen kunkin päivän aikatauluista. Jos on vähän kiirusta, niin sitten smoothiet kehiin. Jos on enemmän aikaa, niin sitten niitä lämpimiä eväitä.

Hotelliruoilla ja lyhyellä ulkomaan matkalla olen osannut syödä maltillisesti ja palannut sitten reissujen jälkeen Cambridgen pariin. Eivätkä ne ole hidastaneet painon putoamista, ainakaan kovin merkittävästi.

Takaisin