Onnistuimme!

Jani Korpinen

Nimi: Jani Korpinen

Ennen: 105kg

Nyt: 80kg

Sparraaja: Marja-Terttu Pulkkinen

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?

Paino meni yli sadan kilon, eikä vaatteet tahtoneet mahtua päälle. Lisäksi mieliala ja vireys olivat jatkuvasti melko matalalla.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?

Toimi erinomaisesti minulle. Nopeat tulokset ja hurja piristyminen motivoivat.

Jos olet laihdutttanu aikaisemmin, miten Cambridge laihdutus eroaa aikaisemmista?

Kaikki vanhat huonot tavat jäivät pois alussa, tämä on merkittävä tekijä onnistumisessa ja pysyvässä elämäntapamuutukosessa. Selvästi kalliimpi kuin mikään aiemmin kokeilemani, mutta onneksi ostovoimamme oli riittävä. Ei mennyt hukkaan tämä investointi terveyteen!

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?

Elitapasairauksien riskit pienenivät: verenpaineet tipahtivat tuntuvasti, viskeraalinen rasva tuli alas lukemasta 16 lukemaan 9 ja leposyke tippui yli kymmenellä lyönnillä sekunnissa. Vireys ja itsetunto parani sekä kaikenlainen liikkuminen helpottui.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?

Osaan olla ilman napostelua, pizzanhimo on kadonnut, seuraan painoani ja harkitsen kaikkea syömistäni.

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain, jota et osannut odottaa?

Dramaattiset muutokset verenpaineessa, leposykkeessä ja viskeraalisen rasvan määrässä parempaan vaikuttivat eniten. Päivittäiset kävelyt myös laihduttaneen vaimon kanssa olivat uudenlaista laatuaikaa parhaimmillaan, vaikka olemme olleet yhdessä yli 25 vuotta.

Voit kertoa myös vapaamuotoisesti omista laihdutuskokemuksistasi

Koronaviruspandemia tuli käytettyä hyödyksi Cambridge-ohjelman myötä. Meillä on ateriaetu töissä, joten karanteeniolosuhteissa ei ollut työkaverit keksimässä mitä mehevimpiä kaloripommeja lounaaksi grilleiltä. Laihdutus yhdessä vaimon kanssa oli myös avaintekijä, kun oli sama tavoite ja lähes sama ruokavalio.

Vaikka joka puolella toitotetaan, että parhaat ja pysyvät tulokset saavutetaan pienin muutoksin ja pienin askelin, ei se toimi kaikille – ei ainakaan minulle. Kerralla kaikki vanha pois ja sen jälkeen opetellaan uudet normaalit elämäntavat, pienin askelin tasoilla 2-6.

Tiedän, että kuviani ja tarinaani käytetään muiden laihdutusta tarvitsevien inspiroitavaksi.

Takaisin