Onnistuimme!

Jaakob Ehre

Nimi: Jaakob Ehre

Ennen: 93kg

Nyt: 87kg

Sparraaja: Outi Kolehmainen

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?

Iän myötä vaatteet olivat alkaneet kiristää ja olo olla voimaton ja pullea. Terveysongelmia oli myös alkanut olla liittyen kohonneeseen painoon.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?

Laihdutuksen ensimmäinen viikko oli hieman vaikea, kun totutteli pienempään kalorimäärään. Sen jälkeen ohjelman noudattaminen on ollut suhteellisen helppoa. Ohjaajan kannustus ja neuvot, sekä viikottainen punnitus ovat olleet tärkeitä. Varsinkin punnituksesta on tullut mukava viikottainen tapahtuma.

Jos olet laihdutttanu aikaisemmin, miten Cambridge mielestäsi eroaa aikaisemmista laihdutuksista?

Tätä ohjelmaa on ollut helppo noudatta. Tämä on sopinut hyvin kiireiseen arkeeni. Aikaisessa vaiheessa ohjelmaa on jo alettu syödä itselaittamaa ruokaa, jonka koin hieman haastavana, koska en ole joka päivä tottunut kokkailemaan. Nopeasti kuitenkin totuin laittamaan tiettyjä kevyitä kotiruokia, kuten kalakeittoa ja lisäämään vihanneksia ja marjoja ruokavaliooni.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?

Veriarvoni ovat parantuneet. Olo on virkumpi ja on kiva kun mahtuu vanhoihin vaatteisiin. Ruokavalioni on muuttumassa aikaisempaa huomattavasti terveellisemmäksi, koska olen alkanut käyttää paljon esimerkiksi marjoja ja pakastevihanneksia. Rasvan laatuun ja määrään olen oppinut kiinnittämään myös huomiota.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?

Terveellisten elämäntapojen opettelu jatkuu edelleen ja tavoitteenani on edelleen hieman pudottaa painoa. Valmentajani tukee minua jatkossakin.

Ruokavalioni on muuttunut paljon terveellisemmäksi ja koen oloni reippaaksi ja muutamia vuosia nuoremmaksi. Parantuneet veriarvoni ovat myös ilon aihe.

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain yllättävää, eli jotain, jota et osannut odottaa?

Alkuvaiheessa tuntui kuin iho olisi nuorentunut. Tämän huomasin selvästi. Yllättävää oli kuinka huomaamattomasti paino alussa tippui. Ympäristön kannustus tai kritiikki tätä kuuriani kohtaan yllätti. Osa ihmisistä on ollut kiinnostuneita ja hyvin kannustavia, osa taas on kritisoinut Cambridge-ohjelmaa kovastikin. Monella on ollut tästä ohjelmasta sellainen käsitys, että syödään vain pussikeittoja. Se on ollut ihmisille uutta, että itse täytyy oppia ruokaa laittamaan ja tekemään oikeita valintoja esim kaupassa ja ravintolassa. Herkuttelukin on ollut sallittua ja se on ollut monelle yllätys.

Voit kertoa myös vapaamuotoisesti omista laihdutuskokemuksistasi

Suosittelen Cambridge-ohjelmaa kaikille, jotka haluavat startin terveellisempään ja kevyempään elämään. Erityisesti ohjelma sopii kaltaisilleni kiireisille miehille.

Takaisin