Onnistuimme!

Irma Anttonen

Nimi: Irma Anttonen

Ennen: 79kg

Nyt: 68kg

Sparraaja:

Luin moneen kertaan paikallisesta lehdestä ilmoitusta Cambridge ohjelmasta, joka auttaisi laihtumaan, nyt oli alkamassa uusi ryhmä. Valmentajana toimi ravitsemusterapeutti, jolla myös terveydenhuolloin koulutus; se herätti luottamusta ja arvostusta. Olin pidemmän aikaa ollut kyllästynyt ylipainoon, korkeaan kolesteroliin ja ylös suuntaavaan sokeriin. Suvussani on paljon diabetesta, mikä oli pelottavaa. Halusin saada aikaan muutoksen elämässäni. 

Epäröiden ja vähän häpeillen aloitin ryhmässä kerran viikossa huhtikuussa 2013. Mitä jos en saakaan tuloksia? Ryhmässä kävijöiden ajatukset ja tarinat tuntuivat kuitenkin luontevilta. Tuki ja oikea tieto sekä mahdollisuus valita ohjelmassa erilaisia tasoja oli helpotus, koska pitkään epäilin omaa itsekuriani ruuan suhteen. Ei ollut pakko elää pelkällä salaatilla. 

Asetin tavoitteeksi pudottaa painoa hitaasti, koska ajattelin saavani siten pysyvän tuloksen. Päivät vaihtelivat, samoin mieliala ja tulokset. Kadehdin laihoja ihmisiä, jotka saivat syödä mitä vain. Makeanhimo iski välillä ja paino heitteli. Toisinaan pidin itselleni vihaisia puhutteluja, miksi et osaa syödä normaalisti, vaan on “pakko ” syödä jauhemaisia pussikeittoja, joiden maku alkoi kyllästyttää. 

Hiljalleen paino kuitenkin putosi. Valmentaja jaksoi kannustaa ja olla napakka. Kehon koostumus mittaus osoitti välillä, että rasvaprosentti pieneni, vaikka paino ei pudonnut. Vaatekaupassa oli ihana sovittaa pienempää kokoa. Mikä, oli parasta veriarvot paranivat ja liikunta lisääntyi. Ruokapäiväkirjan pito auttoi huomaamaan virheitä ruuan laadussa ja kalorien määrässä. 

Motivaatioryhmässä kävin läpi itseäni ja omia tunteita syvällisemmin. Siellä opin tunnistamaan omia erilaisia vihan ja ilon sekä epävarmuuden tunteita, jotka pyörivät ympärilläni koko painonpudotuksen ajan. Itsetunto koheni ja päätös onnistua vahvistui. Kotona oli hyvät kannustajat. Yksilöohjauksessa oli parasta täysin henkilökohtainen kontakti valmentajan kanssa määrätyn varatun ajan puitteissa. Valmentaja ohjasi, neuvoi ja auttoi juuri minua. 

Tällä hetkellä katson tyytyväisenä taaksepäin. Aikaa on kulunut,kolme vuotta sitten olin 11kg painavampi.  Olen panostanut painon pysymiseen näissä lukemissa, jotka olen saavuttanut, ei sekään aina ole ollut helppoa.  Kun paino nousee pari kiloa, on otettava itsestä tiukka ote, että kilot putoavat. Välillä on tunne, että en saa syödä juuri mitään, mutta salaattiateriat ja annosten kokojen pienentäminen auttavat painon pudotuksessa. Jäin eläkkeelle vuosi sitten hyväkuntoisena. Nyt on mahdollisuus tehdä asioita omaan tahtiin. Kesä on kulunut golfaten, 120 kierrosta takana. Ruoka-annokset ovat pienentyneet, salaattiannokset ja kasvikset lautasella lisääntyneet. Makeanhimo ei hallitse elämää. Vaatteiden koot ovat pienentyneet kaksi numeroa. 

Tavoitteeksi asettamastani painosta puuttuu vielä kolme kiloa.Vaaka on päivittäinen kontrollini. Cambridge aterioita syön joskus, kun haluan pudottaa salakavalasti lomalla tulleet kilot. Valmentajan luona käyn välillä saamassa vahvistusta ja tukea sekä painokontrollissa. Olen tyytyväinen tähän ohjelmaan, joka on mahdollistanut elämäntaparemontin. Olen päättänyt pitää tämän painon- jos se menee alemmas vielä, hihkaisen riemusta. 

Kiitos Leena, hyvästä kannustuksesta ja tuesta. 

Takaisin