Onnistuimme!

Henna Ståhl

Nimi: Henna Ståhl

Ennen: 84kg

Nyt: 74kg

Sparraaja:

Alkuvuodesta 2019 juttelin työkaverini kanssa painosta ja siitä, kuinka helposti hengästyy liikkuessa. Työkaverini kertoi aloittaneensa Cambridge Ohjelman, ja silloin päätin itsekin ottaa yhteyttä valmentajaan ja aloittaa elämäntapamuutoksen. Tavoitteeni oli laihduttaa kymmenen kiloa pikkuhiljaa, jotta oppisin samalla syömään terveellisesti. 

Maaliskuussa aloitin Ohjelman Tasolta 2, ja jo muutaman viikon päästä vointini oli parempi ja jaksoin tehdä pidempiä lenkkejä. Painonpudotus ja hyvä olo motivoivat jatkamaan. Kevään aikana siirryin tasoille 3 ja 4, opettelin lukemaan pakkausmerkintöjä ja tekemään kaupassa hyviä valintoja. Samalla opin järkevän annoskoon sekä ymmärsin säännöllisen syömisen merkityksen. Yövuorot asettavat lisähaasteita syömiseen, mutta opettelemalla niihinkin löytyi sopiva ateriarytmi. Olen myös oivaltanut, ettei pullalla ja leivällä voi korvata aterioita, vaan pitää syödä lautasmallin mukaan kunnon ruokaa.   

Nyt kymmenen kiloa kevyempänä vointi on hyvä, verenpaine on laskenut, liikkuminen on helpompaa enkä enää hengästy niin helposti! Töissä portaat ovat käytössä hissin sijasta, liikunta on muutenkin lisääntynyt ja lenkit pidentyneet. Olen voinut ostaa uusia vaatteita ja laittaa vanhat kirpputorille. Perheenjäsenet ja tuttavat ovat huomanneet muutoksen, ja itsetunto on kohonnut sen myötä. Olen kannustanut muitakin Cambridge Ohjelmalle oman onnistumiseni myötä. Moni sanoo, ettei voi aloittaa Cambridge Ohjelmaa, koska tämä on kallista, mutta kuten mieheni sanoi, ei ole ennenkään ilmaiseksi ruokaa saatu!  

Olen yrittänyt laihduttaa yksin useita kertoja. Ilman tukea en siihen kuitenkaan pystynyt, vaan tarvitsin ammatti-ihmisen tukea. Viikoittaiset käynnit valmentajan luona ovat olleet tärkeitä, niistä olen saanut intoa ja voimaa. Valmentaja on ollut kannustava, ja se on ollut tärkeintä. Työkaverin tuki on myös ollut merkittävää. Nyt olen tavoitepainossa, mutta aion silti jatkaa käyntejä valmentajan luona, sillä koen ne tärkeäksi painonhallinnan kannalta!  

Takaisin