Onnistuimme!

Hannele Hiukkanen

Nimi: Hannele Hiukkanen

Ennen: 110kg

Nyt: 80kg

Sparraaja:

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?

Oma työterveyslääkärini ehdotti jo vuonna 2016  minulle Cambridge-laihdutusohjelmaa, sillä verenpaineeni oli korkea ja verensokeri- ja rasva-arvoni olivat koholla.Olin ylipainoni vuoksi aina väsynyt ja työpäivän jälkeen niin puhki, että lepäsin sohvalla keräten voimia seuraavaan päivään metvurstileipiä syöden.Olin stressaantunut ja lohdutin itseäni syömällä.Ruokailuni painottui iltaan, söin valmiita mikroruokia, en itse laittanut kotiruokaa juuri koskaan.Viihdyin kotona, häpesin ulkonäköäni ja välttelin ihmisten kanssa seurustelua.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?

Aloitin ohjelman kesällä 2017 kun kuulin, että nyt kaupungissamme on Cambridge-valmentaja ja työkaverini oli onnistunut hänen tuellaan laihduttamaan.Ohjelman tasojen kautta opettelin syömään oikeaan aikaan, terveellisemmin ja kohtuullisen kokoisia annoksia.Painon pudotessa innostuin liikkumaan, ensin kävelylenkkejä tehden, sitten aloitin kuntosalilla käynnin.Parin viime vuoden aikana entinen sohvaperuna on harrastanut mm. hiihtoa, patikoimista ja viimeisenä harrastuksena aloitin lattaritanssin.

Jos olet laihdutttanu aikaisemmin, miten Cambridge laihdutus eroaa aikaisemmista?

Olin laihduttanut elämäni aikana lukuisia kertoja mm. Painonvartijoissa, kaalisoppadieetillä ja laihdutuspillereitä syömällä.Aina kilot tulivat takaisin, sillä ruokailurytmini oli sekaisin ja en ollut työstänyt omassa päässäni syitä ylipaino-ongelmaani.Cambridge-ohjelmassa valmentajan avulla pohditaan syitä ylipainoon ja se tässä prosessissa on olennaisen tärkeätä pysyvän muutoksen kannalta.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?

Elämänlaatuni on muuttunut niin paljon paremmaksi.Verenpaineeni, verensokeri ja veren rasva-arvot laskivat normaaleiksi ja yleiskuntoni on huomattavasti parantunut.Itsetuntoni ja jaksaminen kohenivat.Vaatehuoneesta on viety kirpparille kaikki XXL-kokoiset vaatteet ja siis se tunne !, kun nyt mahtuu M-kokoinen työpuku päälle, eikä edes kiristä.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?

Nykyään käyn teattereissa, leffassa, näyttelyissä ja olen mukana yhdistystoiminnassa.Olen kuin uudesti syntynyt.

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain, jota et osannut odottaa?

Laihdutus itsessään oli jokseenkin helppoa mutta painonhallinta on ollut vaikeampaa kuin osasin odottaa.Ja se työ onkin tulevien vuosien jatkuvaa projektia.

Muuta lisättävää:

Ilman valmentajani Lauran tukea en olisi saavuttanut tätä tulosta. ISO kiitos Lauralle kaikesta tuesta ja tsemppauksesta.

Takaisin