Onnistuimme!

Hannele Heinonen

Nimi: Hannele Heinonen

Ennen: 89kg

Nyt: 69kg

Sparraaja:

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?

Olen aloittanut laihdutuksen vuoden jokaisena maanantaina, ja aina uudella metodilla, joten tässä ei ole mitään uutta. Olen ollut ikuinen laihduttaja ja jojoilija jo 20 vuotta, kaveritkin osaavat jo kysyä tavatessa, että mikäs kuuri nyt on menossa? Aiemmin olen kyllä laihduttanut onnistuneestikin useaan otteeseen, mutta paino ei ole pysynyt minusta erossa kovin kauaa.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?

Tämä oli menetelmä, jolla olen nähnyt usean kaverin saavan hyviä tuloksia, mutta minä olen vannottanut, että Cambridgelle minä itse en koskaan ryhdy, aterioiden korvaaminen tuotteilla epäilytti eniten.
Sitten jälleen kerran lähipiiriin ilmaantui pari mahtavaa onnistumistarinaa ja aloin varovasti seurata somessa Cambridge- mainoksia. Kerran ”erehdyin” kommentoimaan valmentajani sivuilla Facebookissa omia kilojani ja hän sitten kysäisi, että milloin aloitetaan? Se oli menoa sitten. Olen yllytyshullu ja lähdin mukaan, vaikka ennakkoluulot pelottelivat takaraivossa.
Cambridgellä laihduttaminen on ollut helppoa ja nopeaa. Suursyömärillä on toki ollut välillä kovakin nälkä, mutta tulokset ovat motivoineet ja vieneet eteenpäin, kroppa on tottunut pienempiin annoksiin ja nälkä on helpottanut. Aluksi pelkäsin, että jos tässä joutuu pelkille ateriankorvikkeille, niin miten jaksan harrastaa liikuntaa ja pyöräillä työmatkoja, mutta yhdessä valmentajan kanssa valittiin fiksusti sellainen aloitustaso, että liikkuminen oli mahdollista ja energiaa riitti liikuntaankin ja kaikki on sujunut todella hyvin!
Olen herännyt kaloritietoisuuteen. Olen ollut pitkään kasvissyöjä ja vältellyt vehnää ja sokeria eli luullut eläväni terveellisesti. Kaapit pursuavat superfoodeja. Harrastan Astangajoogaa, pyöräilyä ja lenkkeilyä melkein joka päivä. Mutta suurensuuret annoskoot sekä energiapitoiset herkut kuten taatelit, rusinat, pähkinät ovat pitäneet huonossa mielessä minun linjoista kiinni. Mikään liikunta ei ole riittänyt kuluttamaan syömiäni kalorimääriä.

Jos olet laihdutttanu aikaisemmin, miten Cambridge laihdutus eroaa aikaisemmista?

En ole koskaan saanut tuloksia näin nopeasti. Oma valmentaja ja säännölliset käynnit hänen luonaan on olleet ihan parasta, samoin Facebookin Cambridge laihduttajien ryhmätuki.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?

Liikkuminen on paljon kevyempää! Ja olen hoksinut, että koko kaappia ei tarvi tyhjentää pysyäkseen tehokkaana koko päivän. Ennemminkin niin päin, että kun ei syö itseään ähkyyn, niin jaksaa paremmin. On ollut myös ilo laittaa pienempiä vaatteita päälle ja mahtua pieneksi käyneisiin vaatteisiin.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?

Olen saanut tunteen siitä, että olen itse vastuussa omasta hyvinvoinnista. En voi syytellä ylipainosta olosuhteita. Minä itse päätän, että mitä laitan suuhuni. Muut eivät syö puolestani, eivätkä kanna ylipainoa puolestani. Tää on mun oma juttu, tästä mä voin itse päättää.

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain, jota et osannut odottaa?

Nopeus yllätti. Samoin se, että lopulta aloin tavoitella normaalipainoa, luulin että enää nelikymppisenä ei tavoitella nuoruusvuosien painoa, mutta hups kuinkas kävikään ja miten hyvältä tämä nyt tuntuu!!
Olen myös kuvitellut, että minulla on sellainen vyötärönympärys, että se ei kavene millään, ja mitä tapahtuikaan?
Ateriankorvike valikoimaan olen ollut tyytyväinen ja niiden kuljettaminen töissä ja harrastuksissa teki alun opettelusta todella helppoa! Tykkäsin tuotteista ja painonhallinnan tukena ne maistuvat edelleen, jos tarvetta helpolle aterialle on, ja tuotteet sopivat myös kasvissyöjälle ja vehnänvälttelijälle.

Voit kertoa myös vapaamuotoisesti omista laihdutuskokemuksistasi Valmentajan luona käyminen 3-4 kertaa kuukaudessa on ollut kaiken a ja o. Ei kannata ainakaan alussa venyttää käyntivälejä liian pitkäksi. Ja valmentajalle kannattaa puhua rohkeasti kaikki pelot ja epävarmuudet rehellisesti, vain sillä tavalla valmentaja osaa auttaa parhaiten!
Jos pohdit, että uskaltaisitko kokeilla itse, niin minä kyllä rohkaisen! Toimi ainakin mulla!
Ja eihän tää vielä ole ohitse vaan olen luvannut vierailla valmentajan luona säännöllisesti ja pitkään hakien tukea painonhallintaan ja pysyvään muutokseen. Mulla on vakaa aikomus pitää nää uudet linjat pitkään

Takaisin