Onnistuimme!

Erika Munck

Nimi: Erika Munck

Ennen: 91kg

Nyt: 71kg

Sparraaja:

Vuosi sitten vietin uuden vuoden aattona nelikymppisiäni ja päätin, että nyt tälle jatkuvalle painon nousulle on tehtävä jotain, näin ei voi jatkua. Olin kolmessa vuodessa saanut painoa lisää 15 kiloa ja painoin 91 kiloa, melkein yhtä paljon kuin mennessäni synnyttämään poikaani. Pelkonani oli, että sairastun kihtiin, diabetekseen sekä korkeaan verenpaineeseen, joita perheestäni löytyy. Lisäksi vaatekaappini oli täynnä vaatteita, joista pidin mutta ne eivät enää mahtuneet päälle tai jos mahtuivat niin ihmisten ilmoille en kehdannut lähteä. 

 
Ystäväni on kokeillut monenlaisia laihdutustapoja ja häneltä kysyin mikä olisi hyvä ja tehokas tapa saada liikakilot pois. Vastaus oli Cambridge ja netistä löysin Leenan. Aloitustapaamisen jälkeen päätin olla kolme päivää pelkillä Cambridge ruuilla ja sen jälkeen siirtyä 1 +-tasolle. Toisena päivänä iski hillitön päänsärky, johon ei särkylääke tehonnut sekä väsymys. Illalla nukkumaan mennessä mietin pystynköhän tähän sittenkään, mutta aamulla herätessäni olo oli hyvä ja pystyin jatkamaan suunnitelman mukaan. Kolmen pussikeittopäivän jälkeen kaipasin pureskeltavaa ruokaa, joten 1 +-taso oli hyvä ratkaisu. 
Seuraavan viiden kuukauden aikana kiloja lähti 18 ja olo muuttui energisemmäksi. Oli todella palkitsevaa kun sai mennä vaatekauppaan ja ostaa monta kokoa pienemmät housut. Alussa oli kerrottu, että sivuvaikutuksena voi tulla hiusten lähtemistä, joka oli pieni pelon aihe, koska koen hiusten olevan naisen kruunu. Hetken jo luulin välttyväni tältä kunnes toukokuussa alkoi hiusten runsas lähteminen. Nyt tilanne on jo tasaantunut. 

 
Kolme viimeistä kiloa osoittautuikin sitten melkoiseksi haasteeksi. Kesän saapuessa alkoi painon jojoilu. Myös motivaatio oli paikoitellen hukassa, koska mahduin jo entisiin vaatteisiini. Tavoitteeseeni, joka oli 70 kg, pääsin vihdoin 7.12.2015. Nyt siis elinikäisenä haasteenani on pysyä tässä painossa, jonka myötä elämä on paljon mukavampaa. Jaksaa ja pystyy tekemään asioita, kuten harrastaa tanssimista ja touhuta kuusi vuotiaan pojan kanssa, jotka ovat lempipuuhiani, ihan eri lailla kun ei kanna mukanaan 20:tä lisäkiloa. Ajattelin myös, että sain lisää terveitä elinvuosia ennen kuin suvussa kulkevat rasitteet iskevät. Lisäksi voin nyt ostaa vaatekaupasta sitä mitä haluan enkä vain sitä mihin mahdun =) 

 
Näin jälkikäteen ihmettelen miten tähän pystyinkään, se ei ole yksistään ystävieni ihmetyksen aihe! Iso kiitos kannustavalle ja positiiviselle Leenalle, joka ei lyö lyötyä ja jolta löytyy monenlaisia ratkaisuja kaikenlaisiin haasteisiin, joita matkan varrella tulee, kunhan vaan muistaa niitä noudattaa 😉 

Takaisin