Onnistuimme!

Eevaliisa Huru

Nimi: Eevaliisa Huru

Ennen: 84kg

Nyt: 71kg

Sparraaja: Pauliina Mulari

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?

Terveys ensisijaisesti, mutta tietysti myös parempi olo ja jaksaminen olivat sysäyksenä laihdutuksen aloittamiselle. Tavoitteena oli lisäksi, että vaatteet sopivat paremmin päälle.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?

Cambridgella laihduttaminen on ystävällinen tapa pudottaa painoa. Tässä ei ollut tarvetta kiristellä hampaita ja vyötä, vaan laihdutus hoitui pehmeästi, ja siihen oli helppo pujahtaa mukaan. Laihduttaminen ei ollut  kauhuskenaarioita, vaan aivan jokapäiväistä, kontrolloitua elämää.

Jos olet laihdutttanu aikaisemmin, miten Cambridge laihdutus eroaa aikaisemmista?

Laihdutin aiemmin Painonvartijoissa ja koin, että siinä oli vaikeaa kontrolloida ruoan määrää. Kun aloitti Cambridgella, tavallisen ruoan lisääminen pikku hiljaa oli helpompaa ja kontrolloidumpaa. Raamit ovat nyt selkeät; opin paljon mm. kaloreista ja nyt ymmärrän, kuinka paljon tavallista ruokaa syön.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?

Laihdutuksestani on monenlaista hyötyä. Nyt jaksan paljon paremmin ja olo on pirteä. Vaatteet sopivat paremmin päälle. Nykyisin käydessäni lenkillä pääsen isot mäet päälle kohtuu hyvällä vauhdilla ja enää ei tarvitse puuskuttaa. Vaikka aiemmin olen liikkunut, nyt haluan liikkua entistä enemmän.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?

Nykyisin jaksan enemmän liikkua, puuhastella ja tehdä käsitöitä. Oloni on iloisempi ja syksykään ei enää tunnu masentavalta. Laihduttaminen on auttanut myös mielen virkeyteen.

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain, jota et osannut odottaa?

Alkuvaiheessa paino putosi aika paljon! Se oli yllätys, ja se myös kannusti jatkamaan!

Voit kertoa myös vapaamuotoisesti omista laihdutuskokemuksistasi

Aiemmin olen laihduttanut yksin, hyvän työkaverin kanssa ja Painonvartijoissa, mutta paino on pudonnut ja noussut eli on ollut painon jojoilua. Koin aiemmat suuret (esim. 30 hlöä) ryhmälaihdutukset ahdistavina ja ei niin kannustavana. Nyt Cambridgella laihduttaminen on ollut helpompaa ja kannustavampaa. Nyt minulle ei ole tullut tunnetta, että laihdutus ahdistaisi, pikemminkin päin vastoin. Painonvartijat oli kaavamaista, ohjaaja kävi läpi pakolliset asiat. Vielä nytkin ajatukset karkaavat välillä ylisyöntiin, joten on hyvä, että kontrolli ja tapaamiset valmentajan kanssa jatkuvat myös painonhallinnassa. Pauliina ns. koputtaa olkapäähän ja muistuttaa minua ateriarytmistä ja lautasmallista. Ihana on ollut huomata lähes seitsemänkymppisenä, että pystyy kehittämään itseään ja kasvamaan säännöllisyyteen.

Takaisin