VALMISTUS 40 MIN.
Nachopelti
(402 kcal)
Täydellinen naposteltava hetkiin, kun tekee mieli jotain helppoa ja herkullista!

Raaka-aineet
40 g punasipulia (13 kcal)
40 g kirsikkatomaatteja (9 kcal)
40 g kesäkurpitsaa (7 kcal)
100 g kidneypapuja (77 kcal)
n.10kpl cashewpähkinöitä (57 kcal)
50 g tacokastike, säilyke (17 kcal)
40 g juustoraastetta, 23 % (128 kcal)
11 kpl Mini Nachoja (94 kcal)
Ripaus suolaa
Valmistusohje
- Laita uuni lämpenemään n. 200 C° -astetta.
- Pilko sipuli, kesäkurpitsa ja pähkinät.
- Sekoita pilkottujen joukkoon tomaatit, pavut, puolet juustoraasteesta sekä tacokastike ja hieman suolaa.
- Kaada seos pellille ja laita nachot sekaan sekä päälle loput juustoraasteesta.
- Paista uunissa 20-30 min, kunnes paistos saa hieman väriä.
Nachopellin tuunausta ja peltiruokia

Valmentaja Outi suosittelee:
Nachopelllin reseptiä voit tuunata vaihtamalla tai lisäämällä erilaisia kasviksia, perunaa tai proteiininlähteitä.
Peltiruokia voi tehdä myös ilman kastikkeita. Pilko kasvikset isommiksi paloiksi. Esim. perunasta voi tehdä 6-8 lohkoa. Juureksia ja perunoita ei tarvitse kuoria ennen pellille laittoa, jos ne on hyvin pesty. Levittele ne pellille ja ripottele päälle mausteita ja suolaa oman makutottumuksesi mukaan. Perunoiden voi antaa vähän aikaa “hikoilla” ennen suolan ja mausteiden lisäämistä, jolloin mausteet tarttuvat pintaan paremmin.
Jos haluat, voit kasviksiin ja perunoihin laitta hieman öljyä. Helpoiten se onnistuu laittamalla perunat ja kasvikset muovipussiin ja lorauta sinne pieni tilkka öljyä. Hiero kasvikset öljyyn pussin sisällä. Jos käytät punajuurta, laita ne pussiin erikseen, mikäli et halua, että ne värjäävät muut kasvikset.
Huom! Öljyssä energiaa 900 kcal / 100 g, joten sitä kannattaa käyttää maltilla. Samoin juustojen käytössä kannattaa huomioida energian määrä.
Pellille voi rikkoa myös kananmunan kasvisten väliin tai lisätä vaikkapa kalaa tai broilerin fileitä. Vain mielikuvitus rajana, mitä pellille laittaa.

Outin lemppariannos – Kasvis-broileripelti Aura-juustolla:
Lohkottuja porkkanoita, punajuuria ja perunoita. Sipuli puoliksi leikattuna ja pakasteparsakaalia sekä ananaskiekkoja. Proteiiniksi Broilerin fileitä.
Laita kaikki muut paitsi peruna ja broileri yhteen kasaan. Lisää niiden päälle hienonnettua Aura-juustoa ja tai tavallista juustoraastetta.
Aseta perunat kuorineen lohkoina ja broilerin fileet pellin toiselle laidalle. Mausta broileri esimerkiksi soijakastikkeella ja ripauksella sokeria ja mustapippuria.
Jos haluat tehdä kevyemmän version, niin jätä juustot pois.
Huom! Jos käytät punajuurta, niin ne kannattaa kuoria ja laittaa melko pieninä lohkoina, koska kypsyvät hitaammin, kuin peruna ja porkkana.