Vi lyckades!

Susanna Penttilä

Namn: Susanna Penttilä

Startvikt: 113kg

Nuvarande vikt: 73kg

Supporter:

Jag visste att nu hade viktökningen gått alldeles för långt när jag satte mig i karusellen vid Power Park och arbetaren som kämpade med att få mig fastspänd sa ” försök att dra in magen”. Jag försökte men säkerhetslåset gick inte lätt fast. När nöjesmaskinen startade sin färd och vi tillsammans med min brorsdotter satt upp och ner hängda i karusellen så slog paniken till, tänk om säkerhetsbältet ger vika och jag är orsaken till att min brorsdotter faller ner. Den panikkänslan var starten till min viktminskning.

Jag fick höra om Cambridge och jag tänkte att det absolut är värt att prova. Jag började på steg 1 med total rensning av kroppen. Steg 1 passade mig perfekt, man slapp att tänka på matlagning och måltidsersättningarna var goda och smakalternativen många. Fastän jag började min bantning ensam så har jag också deltagit i två olika tappa 10 grupper. I gruppen kunde man dela med sig av sina erfarenheter samt kämpa på varandra att uppnå sina mål. Jag har gått igenom alla steg i programmet flera gånger och på det sättet har jag fått öva på att gå ner i vikt, fastän vanliga matmängden ökat. Jag hade också tidigare lyckats gå ner i vikt men alltid har vikten kommit tillbaka. Denna gång tror jag inte att utgången är den samma eftersom jag nu under min viktresa regelbundet gått på coachning hos Kajsa och det tänker jag fortsätta att göra fastän jag uppnått min målvikt.

Livet som 40 kilo lättare är underbart, känslan i kroppen är så mycket lättare. Tidigare led jag av fotproblem som hindrade mig från att motionera. I takt med att vikten rasade så blev foten bättre. Idag motionerar jag mycket och foten är helt återställd. Otaliga timmar har jag spenderat ute i skog och mark.

Många av er tänker säkert att Cambridge är en bantningskur som går ut på att bara äta pulver men det är så mycket mera. Till dig som funderar på att prova vill jag säga, prova. Du kommer helt klart att hitta måltidsersättningar i din smak och ett passligt steg att börja på.

Min coach Kajsa har varit uppmuntrande och hjälpsam under viktresan och hon förstår att livet inte stannar fastän en människa bantar utan bantningen måste vara en del av livet.

Vem skulle ha trott att 1,5 år efter den hemska händelsen i Power Park så är jag idag 40 kilo lättare och är med och deltar i Voice of Cambridge tävlingen!

Tillbaka