VALMISTUS 45 MIN.
Kana pho-keitto
4 annosta
1 annos 263 kcal
Vietnamilainen kana-nuudelikeitto! 🍜
Tykkäätkö olla keittiössä kauemmin tai haluatko kulhon pöydälle heti?


Raaka-aineet
Liemi
1,5 l vettä
3 kpl kanaliemikuutiota
4 kpl kokonaista neilikkaa
6 kpl kokonaista kardemummaa
1 kpl kanelitanko
4 cm pala inkivääriä
2 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl ruokokidesokeria
Keittoon
300 g broilerin fileesuikaleita
2 kpl porkkanaa
4 kpl kevätsipulin vartta
1 kpl chili
150 g täysjyvä riisinudeleita
1 kpl lime
1 kpl ruukku korianteria
Valmistusohje
- Lisää liemen aineksia kattilaan ja keitä 15–20 minuuttia.
- Kuori ja suikaloi porkkanat kuorimaveitsellä. Viipaloi kevätsipuli ja chili. Purista puolikkaasta limestä mehu ja leikkaa toinen puolikas lohkoiksi. Hienonna korianteri.
- Siivilöi liemi, siirrä takaisin kattilaan ja kiehauta. Laita broilerinsuikaleet liemeen. Keitä n. 5 minuuttia, kunnes suikaleet ovat kypsät. Lisää porkkanasuikaleet ja nuudelit. Kiehauta ja ota pois liedeltä.
- Lisää keittoon kevätsipulisilppu, 1/3 chiliviipaleista ja limen mehu. Tarkista maku.
Viimeistely
Ituja
Basilika

Phở -keitto
Phở gà on vietnamilainen kananuudelikeitto, joka syntyi 1900-luvun alussa Pohjois-Vietnamissa naudanlihapohjaisen, phở’ bò’n rinnalle, kun kanaa alettiin käyttää edullisempana raaka-aineena. Erityisesti Hanoista lähtöisin oleva ruokalaji levisi myöhemmin Etelä-Vietnamiin, jossa siihen lisättiin runsaammin yrttejä ja mausteita. Nykyään phở gà on yksi Vietnamin tunnetuimmista ja rakastetuimmista ruokalajeista.
Aasialainen buffetti
Helppo lounas mutta kaloripitoinen
Suuntaa-antava taulukko (per annos/lautasellinen buffetissa, n. 150–250 g annoskoko):
Ruoka | Kalorit / annos |
---|---|
Paistettu riisi | 300–400 |
Paistetut nuudelit | 350–450 |
Kana/kasviswokki (kastikkeella) | 250–350 |
Friteerattu kana/kevätkääryleet | 150–250 / kpl |
Sushi (1 pala) | 40–60 |
Dumpling | 40–80 / kpl |
Miso-/nuudelikeitto | 80–150 |
Jäätelö/jälkiruoka buffetista | 150–300 / annos |
Tyypillinen buffet-lautanen, jossa on esimerkiksi vähän riisiä, nuudeleita, pari friteerattua palaa ja lihaa kastikkeella, voi helposti olla 700-1000 kcal. Jos ottaa 2-3 kierrosta, koko ateria voi olla 1500-2500 kcal riippuen valinnoista ja annoskoosta.
Tällainen lounas on maukas ja hauska pitää silloin tällöin, jolloin se pysyy kivana tapahtumana kavereiden tai perheen kanssa. Jos siitä tulee syötyä joka viikko, lounaan erikoisuus laskee, mutta kilot ne taas nousee JOS ateriankoko on liiallinen. Kaikkea saa syödä maltilla. Nam!