VALMISTUS 45 MIN.

Kana pho-keitto
4 annosta

1 annos 263 kcal

Vietnamilainen kana-nuudelikeitto! 🍜
Tykkäätkö olla keittiössä kauemmin tai haluatko kulhon pöydälle heti?

Raaka-aineet

Liemi

1,5 l vettä

3 kpl kanaliemikuutiota

4 kpl kokonaista neilikkaa

6 kpl kokonaista kardemummaa

1 kpl kanelitanko

4 cm pala inkivääriä

2 kpl valkosipulinkynttä

1 rkl ruokokidesokeria

Keittoon

300 g broilerin fileesuikaleita

2 kpl porkkanaa

4 kpl kevätsipulin vartta

1 kpl chili

150 g täysjyvä riisinudeleita

1 kpl lime

1 kpl ruukku korianteria

Valmistusohje

  1. Lisää liemen aineksia kattilaan ja keitä 15–20 minuuttia.

  2. Kuori ja suikaloi porkkanat kuorimaveitsellä. Viipaloi kevätsipuli ja chili. Purista puolikkaasta limestä mehu ja leikkaa toinen puolikas lohkoiksi. Hienonna korianteri.

  3. Siivilöi liemi, siirrä takaisin kattilaan ja kiehauta. Laita broilerinsuikaleet liemeen. Keitä n. 5 minuuttia, kunnes suikaleet ovat kypsät. Lisää porkkanasuikaleet ja nuudelit. Kiehauta ja ota pois liedeltä.

  4. Lisää keittoon kevätsipulisilppu, 1/3 chiliviipaleista ja limen mehu. Tarkista maku.

Viimeistely
Ituja
Basilika

Phở -keitto

Phở gà on vietnamilainen kananuudelikeitto, joka syntyi 1900-luvun alussa Pohjois-Vietnamissa naudanlihapohjaisen, phở’ bò’n rinnalle, kun kanaa alettiin käyttää edullisempana raaka-aineena. Erityisesti Hanoista lähtöisin oleva ruokalaji levisi myöhemmin Etelä-Vietnamiin, jossa siihen lisättiin runsaammin yrttejä ja mausteita. Nykyään phở gà on yksi Vietnamin tunnetuimmista ja rakastetuimmista ruokalajeista.

Aasialainen buffetti

Helppo lounas mutta kaloripitoinen

Suuntaa-antava taulukko (per annos/lautasellinen buffetissa, n. 150–250 g annoskoko):

RuokaKalorit / annos
Paistettu riisi300–400
Paistetut nuudelit350–450
Kana/kasviswokki (kastikkeella)250–350
Friteerattu kana/kevätkääryleet150–250 / kpl
Sushi (1 pala)40–60
Dumpling40–80 / kpl
Miso-/nuudelikeitto80–150
Jäätelö/jälkiruoka buffetista150–300 / annos

Tyypillinen buffet-lautanen, jossa on esimerkiksi vähän riisiä, nuudeleita, pari friteerattua palaa ja lihaa kastikkeella, voi helposti olla 700-1000 kcal. Jos ottaa 2-3 kierrosta, koko ateria voi olla 1500-2500 kcal riippuen valinnoista ja annoskoosta.

Tällainen lounas on maukas ja hauska pitää silloin tällöin, jolloin se pysyy kivana tapahtumana kavereiden tai perheen kanssa. Jos siitä tulee syötyä joka viikko, lounaan erikoisuus laskee, mutta kilot ne taas nousee JOS ateriankoko on liiallinen. Kaikkea saa syödä maltilla. Nam!