Onnistuimme!

Tuula Riihijärvi

Nimi: Tuula Riihijärvi

Ennen: 87kg

Nyt: 70kg

Sparraaja: Outi Kolehmainen

Laihduttamisen aloittaminen oli ollut mielessä jo pitkään, mutta ei vain ollut saanut aikaiseksi. Aina oli jotain minkä takia asiaa siirsi. Painoa oli kertynyt pikku hiljaa useamman vuoden aikana ja sitä ei oikein tajunnutkaan ennen kuin kuvista itseään katsoi, kuinka paljon painoa oli kertynyt. Kesällä oma olemus ja olotila sai aikaan sen, että asiaa ei halunnut enää siirtää.

Aloitin laihduttamisen tasolta kaksi. Koin Cambridgellä laihduttamisen helpoksi. Varsinkin aluksi, kun ei tarvinnut miettiä syömistä vaan sai syödä pusseja ja yhden aterian päivässä. Varsinkin kiireiseen aikatauluun se sopi mainiosti. Kun tasoilta siirryttiin ylemmäs, varsinkin aamupalan syöminen arvelutti. Koskaan en ollut aiemmin aamupalaa syönyt ja ruokaa oli aiemmin aamulla hankala saada alas. Ohjelmaa noudattaessa huomasi sen, että kaikkeen voi oppia ja myös elimistö tottuu muutoksiin. Vaikka nälkä välillä oli, punnitukset ja valmentajan tuki antoivat motivaatiota jatkaa.

Olen aiemmin laihduttanut useammankin kerran, kaloreita laskemalla ja erilaisia ruokavaliota kokeilemalla. Minulle Cambridge sopi todella hyvin. Aiemmin olen joutunut lopettamaan pahoinvoinnin ja migreenien vuoksi kuurit ja tässäkin alkuun mietin, että miten onnistuu. Valmentajan kanssa sovittiin ensimmäisellä kerralla taso mistä aloitetaan ja koko projektin ajan oli uskomattoman hyvä olla. Luulen, että se vaikutti paljon asiaan, että pusseista sai kaikki tarvittavat ravintoaineet ja syöminen oli tasojen noustessa monipuolista.

Laihduttamisen kanssa yhtä aikaa aloitin sohvaperunan juoksukoulun. Aiemmin juoksua tuli harrastettua ja painon noustua se jäi. Nyt painon pudottua sai aloitettua uudelleen vanhan harrastuksen ja on ollut mahtava pystyä jälleen liikkumaan kevyemmin. Myös tyytyväisyys omaan peilikuvaan on lisääntynyt. Tuntuu, että jaksaa paremmin ja motivaatiota omasta itsestä huolehtimiseen on paljon enemmän.

Eniten laihdutuksen aikana on muuttunut ruokarytmi. Aikaisemmin söin aamulla ja päivällä hyvin vähän ja iltaa kohden nälkä oli yleensä jo niin suuri, että tuli syötyä mitä sattuu. Olen pitänyt kiinni nyt siitä, että aamupala, lounas ja välipala tulee syötyä joka päivä, niin mielihalujakaan ei ole niin tullut. Liikunta on myös entistä tiiviimmin mukana ja vaikka aina ei kiinnostaisi lenkille lähteä niin jälkeen päin olo on aina hyvä.

Laihduttaminen oli yllättävän helppoa ja oli oikeasti mahtavaa nähdä tuloksia niin lyhyessä ajassa. Se motivoi entisestään. Toisilta saadut kommentit ja kannustus motivoivat jatkamaan. Muutoksen tajusi itse vasta kun näki aloituskuvat ja vertasi niitä uusiin kuviin. Nyt on tarkoitus valmentajan avustuksella käydä taso 6 läpi ja tasapainoilla. Vuoden vaihteen jälkeen katsotaan, käydäänkö vielä kunto-ohjelma läpi vai jatkuuko ylläpito.

Takaisin