Onnistuimme!

Sisko Rönkkö

Nimi: Sisko Rönkkö

Ennen: 81kg

Nyt: 70kg

Sparraaja: Outi Kolehmainen

Olen Sisko, 63 vuotias eläkeläinen. 

Sairastuin 2000-luvulla nivelreumaan, jonka seurauksena liikunta- ja ruokailutottumukseni muuttuivat. Ennen sairastumista ja polvien ongelmia kävin pitkän lenkin joka päivä. Liikunnan jäädessä ja ruokailutottumukseni muuttuessa epäsäännölliseksi painoni alkoi nousta. Olen kokeillut monenlaisia dieettejä elämäni aikana, mutta aina on paino noussut takaisin.  

Mukaan vielä tuli säännöllinen lääkitys ja niihin tyypillisesti liittyy myös painon nousua haittavaikutuksena, kuten tyttäreni asian selitti, vaikkei se ainoa syy todellakaan painon kertymiseen ole.  

2013 tutustuin Cambridge Ohjelmaan. Silloin pudotin painoa noin – 15 kg. Valmennuksen päätyttyä pikkuhiljaa kuitenkin epäsäännöllinen ruokarytmi, saatoin syödä usein vain yhden aterian päivässä sekä liikunnan vähyys palasivat kuvioihin mukaan.  

Tyttäreni aloitti painonpudotuksen Cambridge Ohjelman avulla 2018 toukokuussa Outi Kolehmaisen valmennuksessa ja pikkuhiljaa suostutteli minuakin mukaan, perustellen hyvin miksi kannattaa painoa pudottaa Ohjelman ja Outin valmennuksessa.  

Aloitin heinäkuussa 2018 Cambridge Ohjelmalla Outi Kolehmaisen valmennuksessa tasolta 1 suunnitelman mukaan. Tuloksia on tullut säännöllisen ateriarytmin ansiosta, eli syön 5 kertaa päivässä ja nyt kiinnitän huomiota siihen, että aterioilla on vihanneksia, kasviksia ja mitä ruoassa yleensäkkin on. Riisi ja pasta ovat nyt esimerkiksi täysjyvätuotteita. Marjoja käytän säännöllisesti, makea on jäänyt lähes kokonaan pois. Joskus sallin itselleni jotain hyvää.  

Liikkuminen on helpottunut painon pudottua -12,3 kg,kolesteroli-, ja kipulääkkeet ovat jääneet pois käytöstä. Unenlaatu on parantunut, saatan jopa nukkua yössä 6 tuntia heräämättä. 

Jatkan tällä hetkellä tasapainoilua 2018 vuoden loppuun ja jatkan tavoitteeseen Cambridge Ohjelmalla, Outin valmennuksessa vuodenalusta.

Takaisin