Onnistuimme!

Kati Nissilä

Nimi: Kati Nissilä

Ennen: 80kg

Nyt: 68kg

Sparraaja: Miia Känsälä

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?

Kahden vuoden pohtimisen jälkeen menin viimein pyytämään lähetettä rintojenpienennysleikkaukeen ja lääkäri kirjoittikin lähetteen mutta se tuli bumerangina takaisin sillä painoindeksi oli 33 ja se piti saada alle 30 jotta pääsisin hoidontarpeen arviointiin.

Yritin ensin kuukauden verran omin avuin ilman mainittavia tuloksia joten otin yhteyttä valmentajaani Miiaan toiveena saada apua laihduttamiseen. Lähdinkin liikkeelle tasolla yksi mutta pian huomasin että sairauteeni syömäni särkylääkkeet eivät sopineet ykköstason kanssa joten aika pian siirryin tasolle kaksi. Se tuntui todella helpolta noudattaa ja olin ihmeissäni sillä yleensä maanantaina alkanut laihdutus loppui jo tiistai iltana. Juuri ennen joulua siirryin kolmoselle joka myös tuntui helpolle ja useamman viikon tasoa harjoiteltuani opein paremmin ruokarytmin ja koostamaan ateriat oikein. Vaikka olin suurimman osan laihdutusajastani isoimmilla tasoilla, mielestäni paino putosi koko ajan kuitenki kivasti ja elämä laihduttaen kulki koko ajan siinä arjen mukana eikä toisinpäin. Nyt olen tasolla viisi jolloin ei ole tarkoitus enää lahtua vaan ylläpitää painoa sillä seuraavaksi on vuorossa tupakanpolton lopetus että viimeinenkin este rintojenpienennysleikkauksen tieltä on raivattu. Jatkan edelleen valmentajalla käyntiä sillä haluan varmistaa ettei painoni lähde salakavalaan nousuun tupakanpolton lopettamisen myötä.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?

Todella vaivattomaksi ja helpoksi. Myös korkeammilla tasoilla voi laihtua mukavaa vauhtia jos ajatus viikkokausin puhtaasta paastosta tuntuu ylitsepääsemättömältä ajatukselta.

Jos olet laihdutttanu aikaisemmin, miten Cambridge laihdutus eroaa aikaisemmista?

Sata dieettiä aloittaneena ja sata dieettiä kesken jääneenä en tiedä olisinko tässä nyt ellei leikkaukseen pääsy olisi edellyttänyt laihtumista. Kun alkuun pääsi ja tuloksia alkoi tulla niin homma jatkui omalla painollaan. Ja koska päätin alussa jo hylätä kaikki-heti-mulle-nyt  -asenteen ja antaa laihtumiselle aikaa sen verran kuin se vaatisi, pääsin helpommalla ja nostimme valmentajan kanssa tasoa aina kun alkoi tuntua siltä että sen tarve oli. Tästä syystä en laihduttanut cambridgella päivääkään hampaat irvessä vaan homma eteni kuin huomaamatta omalla painollaan.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?

Tietysti leikkausjonoon pääsy oli se joka sai laihduttamaan alun perinkin. Jaksaminen on kasvanut hurjasti, kunto parantunut myös. Matkan aikana ajatusmaailmakin on muuttunut hurjasti sillä entinen tunnesyöppö on oppinut pikkuhiljaa ajattelemaan ruokaa polttoaineena kropalle eikä lohtuna ja palkintona elämän kuohuissa.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?

No eipä elämä sen “täydellisemmäksi” laihtumisen myötä muuttunut, mutta on minulla kyllä 110% mukavampi olla itseni kanssa! Ja vaatekoko pieneni aikalailla…

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain, jota et osannut odottaa?

Kaikki sujui paljon helpommin kuin osasin ikinä odottaa! Toki tuli vaikeita hetkiä, mutta kaikesta selvittiin ja valmentajan tuki teki sen että kertaakaan ei käynyt mielessä heittää hanskoja lopullisesti tiskiin. 

Takaisin