Onnistuimme!

Eija Mäkinen

Nimi: Eija Mäkinen

Ennen: 98kg

Nyt: 77kg

Sparraaja:

Olin miettinyt painonpudotusta kauan koska oma kuva peilissä inhotti. Sivusta seurasin kuinka kaksi tuttavaa laihduttivat Cambridgellä Kajsan valmennuksessa ja kiinnostus heräsi. He kehuivat kuinka toimiva Cambridge Ohjelma on ja kun näin kuinka yksi heistä käveli ohi kuin nuori likka farkkuasussa 50 kiloa kevyempänä niin päätin että nyt on minun vuoroni aloittaa.

Cambridgellä laihduttaminen oli yllättävän helppoa kun vertaan aikaisempiin laihdutuskokemuksiini. Klassiset kaalisoppadieetit on kokeiltu ja pisteitä painonvartioissa  laskettu mutta Cambridge oli helppo toteuttaa.  Neljä ensimmäistä päivää kärsin pääkipuista ennen kun kroppa pääsi kunnolla ketoosin mutta päättäväisyys ja tahtotila oli kova.

Valmentajan kanssa kemiat kohtasivat ja sain häneltä tukea ja hyviä neuvoja. Kajsa ei moralisoinut ja ymmärsi hyvin että ihmisillä on erilaisia elämäntapoja ja auttoi minua laihduttamaan minulle sopivalla tasolla. 

Onneksi aloitin laihduttamisen vaikka tiesin että laihdutusmatkan alussa oli tulossa suuri polvileikkaus. Olen hyvä esimerkki siitä että istumallakin laihtuu kunhan syö oikein.

Tänä päivänä 25 kiloa kevyempänä  arki on paljon helpompaa. Tiedän että se päivä kun liikunnanilo iskee niin on paljon helpompi liikkua. Olen paljon pirteämpi kun en enää tarvitse kärsiä jatkuvasta ”rasva/hiilari-krapulasta”. Olen varma siitä että jos en olisi tehnyt muutosta niin olisin jäänyt kotiin istumaan, sosiaalinen elämäni olisi kärsinyt ja olisin ihan varmasti masentunut. Tietoisuus siitä että en koskaan enää halua lihoa takaisin tulee auttamaan minua painonhallinnassa ja se tunne että nyt on hyvä olla tekee sen että pakostakin katsoo vähän mitä syö. Aikaisemmin söin ihan kaiken joka ei pois edestäni lähtenyt karkuun.

Lääkäri jonka kanssa minulla on 20 vuotta pitkä hoitosuhde ja joka vuosien varrella on seurannut minun painojojoilua lupasi että kunhan vien Cambridge laihdutuksen maaliin niin saan lähetteen nahanpoistoleikkaukseen. Tässä minä nyt olen 21 kiloa kevyempänä ja painoongelmat eivät enää pyöri minun napani ympärillä koska nahanpoistoleikkauksen myötä minulla ei enää ole napaa. 

Omalla laihdutustarinallani haluan muistuttaa teitä että koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa, sinäkin pystyt!

Takaisin