VALMISTUS 40 MIN.

Kasvispihvit

(410 kcal) 

Onko kasvisruoka aina kevyttä ja terveellistä?

Raaka-aineet

100 g punajuuri (44 kcal)

Kastike: 

Basilikaa 

0.5 dl maustamaton rasvaton kreikkalainen A+ jogurtti (23 kcal)

Suolaa 

Sokeria (5 kcal) 

Valkopippuria tai muita mausteita

Pihvit: 

150 g suikalejuurekset pakaste (51 kcal)

1 kpl / 55 g kananmuna (74 kcal)

50 g aurajuusto, (170 kcal) 

valkopippuria 

10 g / 1rkl rypsiöljyä (45 kcal)  

20 g salaattia (2 kcal)

Valmistusohje

Punajuuri

  1. Keitä Punajuuret runsaassa vedessä n. 40 min. 
  1.  Anna jäähtyä hieman ja kuori lämpiminä. 

Kastike:

  1. Pilko basilikaa muutama lehti.  
  1. Sekoita jogurtti, ripaus suolaa ja sokeria ja silputtu basilika sekä haluamasi mausteet. Voit käyttää myös valmiita dippikastike jauheita.  
  1. Laita jääkaappiin maustumaan. 

Pihvit:

  1. Sulata pakastejuurekset.  
  1. Sekoita kasvisten sekaan kananmuna, fetajuusto, ripaus yrttisuolaa ja valkopippuria.  
  1. Laita pannulle rypsiöljyä ja muotoile taikinasta lusikalla 4-5 pihviä. Jos neste valuu pannulle, siirrä sitä pihvien päälle lastalla. Anna paistua kunnolla ja käännä varovaisesti lastalla. Paista toinen puoli kypsäksi. 

Onko kasvisruoka aina kevyttä ja terveellistä?

Ei aina! Kasvisruoka voi olla kevyt ja terveellinen, mutta siihenkin voi livahtaa paljon rasvaa ja energiaa esim. juustoista ja paistorasvoista.

👉 Rasvaa elimistö tarvitsee, mutta suosi pehmeitä, kasvipohjaisia rasvoja (rypsi- ja oliiviöljy, juoksevat rasvat).
👉 Vältä liiallista kovien rasvojen käyttöä (voi, juustot). Kohtuudella nekin käyvät!

🔗 Lisää rasvoista täältä

Vinkkejä kevyempiin kasvispihveihin

  • Vähennä rasvaa:
    Paista pihvit uunissa → ei tarvitse paistorasvaa
    Vaihda Aurajuusto → raejuustoon (vähemmän energiaa)

  • Koossa pysyvät pihvit:
    Lisää vähän jauhoja (vehnä- tai maissijauhoa)
    Jos taikina on löysää → käytä muffinivuokia tai lisää jauhoja

  • Kasviksia monipuolisesti:
    Käytä tuoreita tai ylijäämäkasviksia
    Raasta tai pilko pieniksi
    Jos käytät esim. kesäkurpitsaa → purista ylimääräinen vesi pois

  • Lisää ruokaisuutta & proteiinia:
    Kokeile papuja, linssejä, kikherneitä, soijarouhetta tai tofua
    Juustotkin tuovat proteiinia, esim. feta tai halloumi

🔗 Lisää proteiinista täältä

  • Vegaaninen versio?
    Kananmunan tilalle: soijajogurtti, psyllium, chia- tai pellavansiemenet, kvinoa, perunasose tai raastettu peruna

Luovuus kehiin!

Kurkkaa jääkaappiin – kasvispihveihin käy melkein mikä vaan!
Kokeile myös eri yrttejä ja mausteita – vain mielikuvitus on rajana!

🔗 Inspiraatiota kasviskepakoista

Herkullista kokkailua! 🥕🥔🌿