Vi lyckades!

Susanna Rauma

Namn: Susanna Rauma

Startvikt: 99kg

Nuvarande vikt: 74kg

Supporter:

Lähdin laihduttamaan Cambridgella oikeastaan tuttavan suosituksen saattelemana. Kauan oli ollut sellainen olo, että jotain pitäisi tehdä, mutta kun se itseään niskasta kiinni ottaminen on niin vaikeaa. Koskaan en itseäni pitänyt mitenkään lihavana, vaikka painoa oli reilusti. Pysäyttävintä oli se, kun kävin puntarilla ja painoin enemmän, mitä olen koskaan painanut ilman että olen raskaana. Kuulin useammalta tuttavalta kehuja Cambridgesta, ja toiminnan naisena varasin ajan tietysti heti, kun ajatus kävi päässä.

Aikaisemmin (noin 10 v sitten) olen laihduttanut ihan itsenäisesti myös yli 20 kg. Silloin ihan puhtaasti ruokavaliolla ja liikunnalla. Nyt halusin kunnon startin ja siksi Cambridge tuntui tosi hyvältä kun alku oli rankka, mutta tuloksia tuli heti. Ja alussa oli myös tosi helppoa, kun kaikki ”ruuat” tuli ateriankorvikkeista, eikä tarvinut käyttää aikaa ”ylimääräiseen” ruuan laittoon. Muutenkin tykkäsin siitä, että alussa tahti oli kova ja tuloksia tuli heti. Tietysti laihdutus vaatii myös itsekuria, ja makeanhimon ”häipyminen” heti alussa oli hyvä lisä myös. Mielestäni eri tasot on myös huippujuttu: Itse kun lisäsin aktiivisen liikunnan osaksi laihdutusta, voitiin myös lisätä ruokaa ja siirtyä seuraavalle tasolle.

Hyötyä laihdutuksesta on ollut tietysti vaikka mitä: Mieli ja kroppa on virkeämpi, olo on huomattavan paljon energisempi. Itsellä laihdutuksen tavoitteena oli myös saada tasapaino endometrioosin hoitoon. Cambridgen myötä olen jättänyt hillittömän leivän syönnin kokonaan pois ja otan kuidut ruokavalioon muualta. Leivän ja ylipäänsä viljatuotteiden ja sokerin vähentäminen on auttanut endometrioosin hoidossa. Lisäksi minua vaivasi toisessa kantapäässä sitkeä plantaarifaskiitti, joka välillä vaikeutti kävelyä tosissaan. Nyt laihdutuksen myötä vaiva on lähes hävinnyt. Lisäksi on tietenkin ihan parasta, että olen saanut jälleen liikkumisen ilon takaisin. Juoksu kulkee huomattavasti paremmin, kun painoa on vähemmän.

Parasta mielestäni on se, että vaikka painonpudotus on vielä kesken, syömiseen on löytynyt tasapaino. Syöminen on säännöllistä ja terveellistä. Toki nykyään sallin itselleni sen pienen herkuttelun silloin tällöin. Mutta herkkujen osalta riittää huomattavasti pienempi määrä kuin ennen. Tärkeänä pidän omalla kohdallani arkiaktiivisuutta ja pyrin siihen, että askelia tulisi joka päivä riittävästi. Painonhallinta on huomattavasti helpompaa, kun arkeen kuuluu liikuntaa ja mielikin on virkeämpi.

Cambridge ohjelma on siinä mielessä hyvä, että jokaisella laihduttajalla on ns.takapiru eli valmentaja. Mielestäni valmentajan tärkein tehtävä on motivoida laihduttajaa, ja saada esille jokaisesta laihduttajasta ne parhaat puolet ja sen, mikä kellekin toimii. Itsellä oli alusta lähtien kova motivaatio, mutta valmentajan luona käyminen ja laihdutuksesta keskusteleminen myös lisäsi kivasti motivaatiota, ja tsemppasi hyviin tuloksiin. 

Mielestäni on huippua, että on valmentaja, jonka kanssa voit keskustella vain meneillä olevasta laihdutusprojektista ja saat tukea omille ajatuksille ja tuntemuksille. Ne läheiset kun ei välttämättä jaksa aina kuunnella puhetta siitä, paljonko paino on tippunut jne. 

Itselle tärkein asia valmentajassa on se, että meillä ns.kemiat kohtaa, ja että koen valmentajan olevan minulle juuri se hyvä valmentaja. Meillä Marjon kanssa osuu jutut yksiin ja huumorintajukin kohtaa. Kaiken kaikkiaan Cambridgella laihdutuksen olen kokenut omaksi jutuksi ja myös yllättävän helpoksi 🙂 

Tillbaka