Vi lyckades!

Sofia Oja

Namn: Sofia Oja

Startvikt: 85kg

Nuvarande vikt: 69kg

Supporter: Jonna Hakola

Oman hyvinvoinnin ja terveyden tavoittelu. Olin väsynyt huonoon oloon ja turvonneeseen olemukseen. Nukuin huonosti ja olo oli vetämätön. Olin yrittänyt laihduttaa useita kertoja kuluneen neljän vuoden aikana onnistumatta.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?

Laihduttaminen Cambridgella sopi minulle hyvin: alkuun painoa lähti nopeasti ja tulokset näkyivät pian. Tämä motivoi minua jatkamaan. Säännölliset tapaamiset valmentajan kanssa auttoivat eteenpäin. Pidin Cambridgesta todella paljon.

Jos olet laihdutttanu aikaisemmin, miten Cambridge mielestäsi eroaa aikaisemmista laihdutuksista?

Säännöllinen kontakti ohjaajaan auttoi muistamaan, että koko ajan mennään eteenpäin. Jos tiedossa oli menoja tai juhlia, suunnittelimme etukäteen miten syöminen hoidetaan silloin. Aiemmin olen vain puurtanut yksin ja laihduttaminen on usein pysähtynyt vastoinkäymisiin, kun en ole aina jaksanut uskoa onnistumiseeni. Nyt olen oppinut  että jokainen päivä on uusi mahdollisuus. Jos on viikonloppuna “poikettu polulta”, homma jatkuu entiseen tapaan taas maanantaina.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?

Olen pystynyt taas harrastamaan liikuntaa samaan tapaan, kuin “silloin joskus ennen”. Etenkin rakastamani juoksuharrastus sujuu nyt paremmin ja aiemmin harrastusta haitannut polvivammani on parantunut. Vanhat vaatteet mahtuvat taas.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?

Tunnen olevani taas oma itseni. Olo on hyvä, kevyt ja notkea. Laihdutus on vaikuttanut itsearvostukseeni, koska tunnen itseni kauniiksi ja kehoni vahvaksi.

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain yllättävää, eli jotain, jota et osannut odottaa?

Laihdutuksen myötä aloitin taas tiiviimmän lihaskuntoharjoittelun ja sain polvivammani kuntoon nopeasti.

Voit kertoa myös vapaamuotoisesti omista laihdutuskokemuksistasi

Cambridgen myötä olen ymmärtänyt paremmin miten pieni energiankulutukseni oikeasti onkaan, vaikka liikunkin paljon. Olen oppinut vähentämään syömistäni selvästi ja vähentänyt ruokailukerrat viidestä neljään. Lyhytohjelma on hyvä tapa tulevaisuudessa vetää kilot heti takaisin, jos vaaka alkaa näyttää noususuhdannetta. Tiedän, että se toimii. On ollut hyvä ymmärtää, että painonhallintavaihe kestää kaksi vuotta ja senkin jälkeen on oltava tarkkana.

Muuta lisättävää:

Jonna on mukava ja rento valmentaja, mutta kuitenkin sopivan napakka. Yhteistyö on sujunut oikein hyvin.

Tillbaka