Vi lyckades!

Sirpa Hara

Namn: Sirpa Hara

Startvikt: 95kg

Nuvarande vikt: 78kg

Supporter:

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen? 

Kesäkuussa 2018 kuulin sukulaiselta Cambridge Ohjelmasta, ja olin jo huomannut ohjelman toimivuuden sukulaisen muodonmuutoksessa.  
Vuonna 2007, raskauteni jättämät kilot rasittivat kehoani ja huolestuneena töihin palaamisesta ja jaksamisesta tilasin painonvartijoiden kirjekurssin, jolla laihdutin alle puolessa vuodessa 20 kg ja tunsin itseni todella hyväkuntoiseksi ja elinvoimaiseksi. Aikaa kului ja kurinalainen pisteiden laskeminen jäi …ja niin ne kilot palautuivat salakavalasti takaisin.  
Nyt polviin ottaa portaiden kävelyt ja peiliin katsominen jää pikaiseksi. Näin päätin heti Italian kesäloma matkan jälkeen heinäkuussa 2018 tehdä elämäntapamuutoksen ja aloittaa kokonaan uuden ihmisen kasaamisen. Otin yhteyttä valmentajaan, jonka kanssa sovimme samalle päivälle tapaamisen ja kävimme sen hetkisen tilanteen läpi ja suunnittelimme tulevaa muutosta.  
Päätin aloittaa ”kaikki tai ei mitään ” tasosta eli pussilinjalla mennään ja mielellään aluksi vähän pitempään, että tavoitteeni -25 kg saa sen tarvitseman alun. 

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen? 

Ensimmäisellä viikolla tuntemukset olivat hyvät, ei tehnyt edes mieli mitään muuta pussien lisäksi. Vatsa mourusi, vaikka nälän tunnetta ei ollutkaan. Tiesin jo vanhasta laihdutus tottumuksesta, että painon ja kehon mittojen päivittäinen mittaaminen ja ylös laittaminen tuo lisämotivaatiota tai siis varsinkin se, että näet tuloksista, kuinka mitat pienenevät ja paino alenee.  
Nyt on aikaa kulunut jo 13 viikkoa aloituksesta, olen tasolla 4 ja painoa on pudonnut yhteensä 17 kg. Olen pysynyt tiukasti koko tämän ajan ohjatuissa kalorimäärissä, sortumatta mielitekoihin. On ihanaa huomata omassa ajatusmaailmassaan, ettei enää tarvitse laskea koko ajan, miten paljon kaloreita on missäkin syötävässä vaan pystyy jo mieltämään lautasmallia päässään, pitäen kuitenkin mielessä syötävien aineiden terveellisyyden ja määrän. 

Jos olet laihdutttanu aikaisemmin, miten Cambridge laihdutus eroaa aikaisemmista? 

Koen, että Cambridge laihdutuksessa pyritään todella hyvin ja ansiokkaasti muokkaamaan omaa ajatusmaailmaa terveellisempään ruokavalioon ja rytmittämään aterioita asteittain. 

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi? 

Mieli on todella pirteä ja energinen, joten päivän aikana ehtii nauttia hyvästä elämästä. 

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen? 

Miten mahtavaa on ollut hankkia useamman koon pienempiä vaatteita ja pukeutua tyköistuviin malleihin. Se, että näyttää omasta mielestäänkin paljon paremmalta on tietenkin mahtava tunne, mutta se tunne, että jaksat liikkua ja leikkiä lastenlasten kanssa sekä olla positiivinen on jotain, mitä minulla on ollut kauan ikävä ja tätä tunnetta en aio menettää enää ikinä. 

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain, jota et osannut odottaa? 

En osannut odottaa sitä valtavaa energiamäärää mikä minusta tuli esiin aloitettuani tämän elämäntapamuutokseni. 

Muuta lisättävää: 

Käyn edelleen kahden-kolmen viikon välein valmentajani Leenan luona, joka omalla energisyydellään ja ammattitaidolla ohjastaa minua eteenpäin. Hyvä niin, muutoksen toteuttaminen ei tarvitse olla tuskaa, oma ajatusmaailma on vaan kyettävä pukemaan uuteen kuosiin. 

Tillbaka