Vi lyckades!

Sari Kuru

Namn: Sari Kuru

Startvikt: 100kg

Nuvarande vikt: 80kg

Supporter:

Minun matkani sadasta kilosta seitsemäänkymmeneenviiteen kiloon

 Niin kävi minullekin, kuten varmaan monelle muullekin, että vuosien aikana oli paino alkanut pikkuhiljaa hiipimään ”huomaamatta” ylöspäin. Tuli yritettyä  jos jonkinlaisia eri keinoja saada paino putoamaan, mutta aika huonolla menestyksellä. Olin kyllä lukenut aiemmin Cambridge Ohjelmasta, mutta jostain syystä en vain syttynyt siihen, ennen kuin syksyllä 2017, jolloin oma vointi/ kunto ei ollut enää kovin hyvä ja jotain piti asialle tehdä. Tuolloin päätin ottaa  yhteyttä Cambridge Valmentaja Marjo-Riitta Arokiveen ja sovimme tapaamisen. Ja siitähän se sitten lähtikin kokonaisvaltainen elämäntaparemontti käyntiin, eikä ole tarvinnut päivääkään katua.

Olin yllättynyt miten helposti painon pudotus lähti alkuun, vaikka oletin, että ensimmäiset kaksi viikkoa tulisi olemaan vaikeita, mutta kaikki lähti onnistuneesti etenemään ja paino lähti laskemaan. Aloitin painon pudotuksen 1+ tasolta ja aika nopeasti siirryin 2 tasolle. Suurimman osan painonpudotuksesta tein 3- tasolla, joka taso sopi minulle ns. kuin nappi silmään J Matkan varrella tuli pari hidastetta matkaan, mutta niistäkin huolimatta matka kohti päämäärää jatkui. Keväällä 2018 iski kovat sappi kohtaukset, jonka johdosta jouduin sappirakon poistoleikkaukseen ja silloin jouduin vähän jarruttelemaan Cambridge-aterioiden syöntiä, mutta onneksi vain hetkellisesti. Aloitin kesällä 2018 Cambridge-kunto-ohjelman ja kaikki alkoi hyvin, kunnes teloin itseni polkupyörällä loukaten olkapääni, joten osaltani kunto-ohjelma loppui siihen, mutta muilta osin matka jatkui. Kokonaisuudessaan painonpudotus meni suunnitellusti, toki lomamatkoilla tuli vähän lipsuttua, mutta aina tuli palattu takaisin ns. ruotuun.

Olen päässyt tavoitteeseeni ja painoa on kaikkiaan lähtenyt -25 kg. Olen löytänyt myös liikkumisen ilon uudelleen ja oppinut syömään terveellisesti. Toki annan itselleni oikeuden joskus herkutella, välillä pitää saada vähän ”tehdä syntiä” ja antaa itselle pieni herkutteluhetki J

Nyt on noin 1,5 vuosi kulunut, kun aloitin oman elämäntaparemontin ja opettelen tällä hetkellä tasapainoilemaan painoni kanssa, joka osoittautuikin paljon haasteellisemmaksi, kuin itse painonpudotus. Välillä on ollut notkahduksiakin ja joskus on tehnyt mieli laittaa hanskat tiskiin, kun paino heiluu ylös- ja alas, ennen kuin löytää sen tapapainon. Mutta en halua enää sitä samaa satakiloista Saria takaisin ja se jos mikä motivoi jatkamaan/jaksamaan, vaikka välillä vaikeaa on ollutkin tasapainoilun kanssa.

Suuri kiitos kuuluu myös ohjaajalleni Marjo-Riitta Arokivelle, yksin en olisi tästä kaikesta selvinnyt, enkä päässyt tavoitteeseeni. Häneltä olen saanut paljon tukea ja hyviä neuvoja tällä matkalla, jolla olen edelleen J

-Sari Kuru-

Tillbaka