Vi lyckades!

Sari Dyster

Namn: Sari Dyster

Startvikt: 81kg

Nuvarande vikt: 55kg

Supporter:

Tarinani on varmasti hyvin tyypillinen: lasten syntymän jälkeen jääneet ylikilot ja siihen päälle vielä vuosien mittaan ”hemmottelusyömisestä” kertyneet lisäkilot. Jossain vaiheessa ylipainoa oli jo niin paljon, että en jaksanut enää edes välittää. Vaatteet alkoivat olla kokoa ”teltta”.

Vuosien varrella olen kokeillut kaikkia mahdollisia laihdutuskuureja – osan jopa kehittelin ihan itse. Mutta jokainen niistä on päättynyt repsahdukseen, jonka jälkeen olen todennut että tämä oli sitten tässä. Eikä varmaan tarvitse sanoa, että kilot palasivat korkojen kera.

Syksyllä 2017 olin lopulta siinä tilanteessa, että pidin itselleni puhuttelun: joko unohtaisin koko ajatuksen laihtumisesta ja tyytyisin tilanteeseen – tai sitten päättäisin muuttaa suhteeni syömiseen ja ajattelisin tätä loppuelämän kestävänä muutoksena, jossa yksi repsahdus ei merkitse mitään.

Olin lukenut useampiakin lehtijuttuja Cambridge-menetelmästä ja ajatellut, että siinäpä järkevä tapa laihtua. Olennaista oli myös henkilökohtaisen valmentajan tuki – tiesin, että tulisin sitä tarvitsemaan. Kun naapurustoomme nousseeseen uuteen taloon vielä avattiin Cambridge Ohjelma Vantaa Tikkurila, niin minulla ei ollut enää mitään tekosyitä viivyttelyyn.

Tammikuussa 2018 marssin sitten sisään Laihduttamoon, jossa Helena otti minut todella lämpimästi vastaan. Juttelimme pitkän tovin, ja helmikuun alusta alkoi uusi vaihe elämässäni. Erilaisia laihdutustuotteita aika kattavasti kokeilleena voin sanoa, että Cambridge-ateriat ovat todella maukkaita, enkä koko laihdutuksen aikana kokenutkaan joutuvani luopumaan mistään. Jopa makeanhimoni pysyi aisoissa ihanien suklaapatukoiden ansiosta! Painoni alkoi pudota tasaisen varmasti, ja tasan yhdeksän kuukautta myöhemmin olen nyt tavoitepainossani.

Laihtuminen on vaikuttanut elämääni monin eri tavoin, mutta kaikkein iloisin olen sen vaikutuksesta terveyteeni: olen pystynyt jättämään pois verenpainelääkkeen, ja nurkan takana jo odotelleen 2-tyypin diabeteksen voin toivottavasti nyt unohtaa.

Erityiskiitos Helenalle, jonka tuki tässä matkan varrella on ollut vankkumaton. Häneltä olen saanut ihan korvaamattomia vinkkejä, ja sen lisäksi kaupungin parhaat kahvit. Muutamat eteen tulleet juhlatilanteet olen tunnustanut hänelle jo hyvissä ajoin etukäteen, ja sen jälkeen on taas palattu normaaliin. Tämä loppuelämän muutos ei kaadu muutamaan herkutteluhetkeen – nehän kuuluvat elämään!

Tillbaka