Vi lyckades!

Sanna Otranen – Valmentaja Päivi Eurasto

Namn: Sanna Otranen

Startvikt: 70kg

Nuvarande vikt: 58kg

Supporter:

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?  

Hakeuduin mukaan 10-pois ohjelmaan tilanteessa, missä olin hyvin kiireisessä elämäntilanteessani yrittänyt jo itse monenlaisia painonpudotuksen keinoja heikoin tuloksin. Vaativa työ, hetkinen ruuhkavuosiarki, jatkuvat uniongelmat sekä sairastelu romuttivat kerta toisensa jälkeen hyvin alkaneet itsetoteutetut ”kuurit” ja oloni oli jatkuvasti tavalla tai toisella huono. Kroppaa kolotti monesta kohtaa, uniongelmien vuoksi syöminen oli usein mitä sattuu ja liikkuminen jäi aina muiden kiireiden jalkoihin. Kesäloman jälkeen sain tarpeekseni tästä kaikesta ja päätin, että teen asialle nyt oikein kunnolla jotain, sillä eihän kukaan alle 50-vuotias ihminen tällaisessa kunnossa voi jatkuvasti olla! Tähän samaan aikaan näin sattumalta Tuusulassa Cambridgen-kyltin ja olikin jo aikaisemmin miettinyt jossain elämäni vaiheessa kokeilevani tätä kuuria. Tavoitin kyltin takaa Päivin, jonka kanssa oli ilo keskustella ensimmäisistä hetkistä lähtien!

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?   

Itse kuurin toteuttaminen oli vaativaan elämäntilanteeseeni enemmän kuin sopiva! Oli lähinnä helpottavaa, että sain kerralla katkaistua kaiken tavanomaisen syömisen ja sain alkuun kaikki ruuat valmiina, itse ei tarvinnut pähkäillä mitään. Haasteellisinta minulle olivat alkuun makeat ateriakorvikkeet, mutta kun vähitellen löysin ne itselleni mieluisimmat vaihtoehdot, koko kuuri tuntui täydellisesti minulle sopivalta. Kuuria oli todella yksinkertaista noudattaa sekä säännölliset tapaamiset Päivin kanssa auttoivat eteenpäin. Päivin jämäkän ystävällinen tyyli motivoida, kannustaa ja iloita putoavasta painosta antoi rohkaisua kovasti eteenpäin ja sai tuntumaan tämän kuurin toteuttamisen elämäni helpoimmalta painonpudotukselta.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?

Paino putosi yhteensä 10 kiloa, kuten oli tarkoituskin – painoakin tärkeimpänä saavutuksena kuitenkin koin pitkään jatkuneiden uniongelmien selättämisen. Jostain syystä painon putoamisen ja ruokavaliovaihdoksen myötä nukkumattomia öitä oli yhä vähemmän ja tämän kautta koko elämänlaatuni parani merkittävästi!

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?

Samalla toki myös yleinen vireystila kasvoi, moninaiset kolotukset poistuivat ja liikuntaa jaksoi yhä innokkaammin ja ilolla tehdä. Tämän kuurin kautta sain elämääni lisättyä paljon itselleni hyvinvointia. Muutos on niin suuri, ettei vanhasta elämäntyylistä kaipaa nyt enää mitään ja siksipä on nyt 10-kiloa kevyempänä helpompi jatkaa omaehtoista painonhallintaa terveellisemmän ruokavalion, hyvien unien sekä liikkumisen keinoin.

Tillbaka