Vi lyckades!

Pilvikki Harju

Namn: Pilvikki Harju

Startvikt: 83kg

Nuvarande vikt: 65kg

Supporter: Pauliina Mulari

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?

Hiljalleen hiipinyt ylipaino alkoi haitata omaa hyvää oloa. Illalla sai kellahtaa “mahan viereen nukkumaan”, ja olo oli turpea ja väsynyt. Liikkuminen hankaloitui, esim polvikivun takia en voinut juosta ja pidemmät kävelylenkitkin kipeyttivät niveliä. Harmitti kun uusia vaatteita hankkiessa piti siirtyä koko ajan vain suurempiin ja suurempiin kokoihin. Vanhat vaatteet puristivat kehoa ja mieltä.

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?

Cambridge oli minulle menetelmänä tuttu, ja siksi tiesin sen olevan hyvin toimiva ja helppo menetelmä. Luotin alusta alkaen tuotteisiin ja ohjelmaan. Olin aikaisemmin aloittanut kaksi kertaa Cambridgella laihduttamisen, molemmilla kerroilla paino tippui mutta en päässyt tavoitteeseeni. Nyt uuden valmentajan kanssa aloitimme miettimällä mitä voisimme tehdä toisin jotta jaksaisin maaliin asti. En halunnut kitukuuria, koska koen että nälkä ja heikko olo eivät kuulu hyvään arkeen. Toivoin että koko laihdutusmatkani olisi hyvän olon matka ja positiivinen mieli säilyisi. Laihdutin lähes koko ajan tasoilla 3-4, eli “oikea ruoka” kuului ruokavaliooni alusta alkaen. Cambridge-tuotteet täydensivät monipuoliseksi muuttunutta ruokavaliotani.

Jos olet laihdutttanu aikaisemmin, miten Cambridge laihdutus eroaa aikaisemmista?

Olen laihduttanut elämäni aikana varmasti 100kg erilaisilla kuureilla. Cambridge ei ole kuitenkaan mielestäni laihdutuskuuri, vaan loistava apuväline uuden elämäntavan löytämiseen, saavuttamiseen ja ylläpitämiseen. Vaikka odotin tavoitepainoon pääsemistä, en aiempien laihdutusyritysten tapaan odottanut “kuurin” loppumista. Ajattelen että olen löytänyt uuden tavan suhtautua ruokaan, liikuntaan ja ennen kaikkea omaan hyvään oloon, joka ei lopu ja josta ei tarvitse luopua.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?

Tärkeintä minulle on, etten turhaan kuormita omaa kehoani ylipainolla. Laihdutuksen myötä lihasmassani on kasvanut, joka luonnollisesti vaikuttaa omaan fyysiseen ja psyykkiseen jaksamiseen.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?

Liikunta on tullut jokapäiväiseksi osaksi arkeani. Olen pystynyt jälleen aloittamaan juoksemisen, ja ulkoilu ja liikkuminen monessa muodossa on minulle erittäin tärkeää. Toinen arjessa näkyvä osa on ruokarytmin säännöllisyys. Suunnittelen viimeistään aamulla päivän ruokailuajat ja mitä ne pitävät sisällään. Näin “nälkäkuolemia” ei tule ja jaksamista riittää tasaisesti koko päivälle.

Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain, jota et osannut odottaa?

Sain valmentajaltani kaksi neuvoa, jotka ovat mullistaneet maailmani. Ensimmäisen ohjeen sain heti ensitapaamisellamme: liiku joka päivä 20 minuuttia. Otin tämän ohjeen välittömästi käyttöön, ja huomasin, että koskaan ei ole niin kylmä, märkä, myöhäinen ajankohta tms. etteikö ulos voisi mennä 20 minuutin ajaksi kävelemään. Kurjalla kelillä lähteminen oli kamalaa, mutta koska tavoitteena oli vain lyhyt happihyppely, ulos oli helpompi lähteä. Harvoin lenkit jäivät kuitenkaan lyhyiksi, koska samalla lähtemisen vaivalla ulkona tuli oltua kauemminkin. Noudatan edelleen päivittäin tätä “20 minuutin pakkoulkoilua”.

Toinen ohje liittyi tavoitepainoon. Olin ajatellut tavoitepainokseni 68kg. Painon pudotessa kävimme valmentajani kanssa keskusteluita siitä, kuinka ihmisen paino heittelee päivittäin jopa muutaman kilon eroilla. Valmentajani suosittelikin että miettisin “tavoitepainohaitaria”, eli kolmen kilon vaihteluväliä jonks sisällä haluaisin painoni pitää. Päätin tavoitehaitarini olevan 65-68kg. Minulle riittää että paino pysyy tuolla alueella, ja mikäli se hiipii kohti haitarin yläpäätä, tiedän hieman korjata ruokavaliotani ilman tunnetta että “kaikki meni pieleen kun paino nousi kilon tai kaksi”.

Voit kertoa myös vapaamuotoisesti omista laihdutuskokemuksistasi

Pääsin tavoitepainooni viiden kuukauden aikana. Tänä aikana kehonkoostumuksessani tapahtui merkittäviä muutoksia. Minulle oli tärkeää että valmentajan avulla pystyin seuraamaan että paino putosi rasvasta eikä lihaksesta.

Tillbaka