Vi lyckades!

Maija Niskavaara

Namn: Maija Niskavaara

Startvikt: 105kg

Nuvarande vikt: 77kg

Supporter: Pauliina Mulari

Mikä sai sinut aloittamaan laihdutuksen?

Aloitin laihduttamisen, koska halusin muutosta elämäntapoihini, eroon vanhoista tavoistani ja halusin löytää  iikkumisen ilon. Mielestäni laihduttaminen ei saa olla “pakkopullaa” ja minulle sopi erinomaisesti, että Cambridgella ohjelmat pystyy räätälöimään oman tarpeen mukaiseksi. Minulle oli tärkeää, että sain suhteuttaa laihduttamisen elämääni, en halunnut pelkkää tiukkaa pussikuuria. Nyt oli oikea aika aloittaa, kun minulla on aikaa perheen lisäksi myös itselleni.

Mitä alla olevista ohjelmista käytit laihduttaessasi?

Lyhytohjelma
Detox
Kymppi Pois -ohjelma
Tavoitekilo-ohjelma

Millaisena koit Cambridge laihdutuksen?

Koin Cambridge-laihdutuksen tuloksellisena. Painon pudotessa liikunnan ilo lisääntyi, kun ei tarvinnut enää kantaa mukana yli 25 kg ylimääräistä mukana. Keventyessä oli päivä päivältä helpompi liikkua. Tämä on ollut kuin puhdas aloitus uudelle ateriarytmille. Olin aiemmin koukussa Cokikseen ja karkkeihin. Cambridgella laihtumisen myötä pääsin irrottautumaan niistä.

Jos olet laihdutttanu aikaisemmin, miten Cambridge mielestäsi eroaa aikaisemmista laihdutuksista?

Pari kertaa aiemmin olen ollut Cambridgella, mutta niillä kerroilla en ole päässyt näin pitkälle. Nyt olen jaksanut, kun valmentajanani on Pauliina, joka kannustaa ja tukee minua tällä matkallani. Pauliina ei tuomitse repsahduksista, sillä ne ovat vain elämää. Valmentajan tuki on ollut tärkeää myös suunnittelussa ja välillä minulla on ollut esim. hotelliyöpymisiä tai juhlia. Minun ei tarvitse pelätä, vaikka paino olisi tippunut vain vähän tai ei ollenkaan – tiedän, että Pauliina on minun tukena juuri silloin.

Mitä hyötyä sinulle on ollut laihdutuksestasi?

Olo on paljon pirteämpi ja jaksamista ja virtaa löytyy aivan eri tavalla mitä aiemmin. Haluan tehdä enemmän asioita ja jaksan touhuta perheen ja lasten kanssa. Myös uni on ollut nykyisin parempaa, siihen vaikuttaa varmasti osaltaan myös se, kun liikun ja rasitan itseäni hyvällä tavalla enemmän. Aiemmin söin öisin esim. suklaata tai lauantaimakkaraa. Yösyönti on jäänyt onneksi kokonaan pois.

Millä tavalla elämäsi on toisenlaista nyt laihdutuksen jälkeen?

Jaksan eri tavalla tehdä asioita. Olen saanut muuttaa koko vaatekaapin sisällön. Ihana, uusi kesämekko odottaa vielä parin kilon kevenemistä. En laske tarkkaan kaloreita, mutta osaan nykyään arvioida ja hahmottaa hyvin oikeat annoskoot. Cambridgella laihduttamisen myötä olen saanut uusia ideoita keittiöön ja ruokaostoksille. Ruokailutottumukset ovat muuttuneet ja enää en syö “höttöruokaa”, mutta joskus kyllä herkuttelenkin. Vatsalaukkukin on pienentynyt. Kasviksia syön nykyään paljon. Tykkään liikkua: kävelen, pyöräilen ja uin
säännöllisesti. Syksyllä olen suunnitellut aloittavani kauan haaveilemani Sambatanssin harrastamisen. Cambridge on ollut minulle uuden elämäntavan oppimista ja löytämistä. Nyt tunnen oloni hyväksi omassa kehossani ja pystyn tekemään erilaisia asioita, kehoni jaksaa tehdä erilaisia asioita. Tämä on ollut minulle fyysisesti ja henkisesti tärkeä matka. 105 kg:sena ihmisten mielipiteet vaikuttivat minuun paljon, enää ne eivät vaikuta ja koen kasvaneeni tämän matkan myötä ihmisenä. En ole laihuuden ihannoija. Olen tehnyt tämän oman itseni takia, haluan terveellisen elämän. Saan apua kevenemisestäni myös perussairauksiini.


Tapahtuiko laihdutuksen aikana, sitä ennen tai sen jälkeen jotain yllättävää, eli jotain, jota et osannut odottaa?

En olisi uskonut, että onnistun ja jaksan oikeasti näin pitkälle ja että paino oikeasti putoaa! Onneksi olin tässä asiassa väärässä ja uskalsin kokeilla Cambridgea uudelleen ja otin Pauliinaan yhteyttä!
Olen tehnyt tämän elämäntapamuutosprojektin itseni ja oman fyysisen ja henkisen hyvinvointini takia. Cambridge ohjelmissa on niin paljon monia eri mahdollisuuksia räätälöidä laihdutus jokaiselle sopivaksi ja tätä ei tarvitse tehdä yksin, suosittelen ottamaan Pauliinaan yhteyttä!

Tillbaka